Документ z1213-20, чинний, поточна редакція — Прийняття від 17.11.2020
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 18.12.2020. Подивитися в історії? )
Експортування великих файлів може зайняти більше часу!
Виберіть формат файлу для збереження:


ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
фінансів України
17 листопада 2020 року № 711


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
04 грудня 2020 р.
за № 1213/35496

ПОРЯДОК
відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Міністерство фінансів України

1. Цей Порядок визначає механізм відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються Міністерством фінансів України за запитом на інформацію.

2. Цей Порядок застосовується у випадку, коли Мінфін є належним розпорядником інформації.

3. Документи за запитом на інформацію надаються безкоштовно:

особі у разі надання інформації про себе;

якщо задоволення запиту передбачає виготовлення копій документів обсягом, що не перевищує 10 сторінок;

щодо інформації, що становить суспільний інтерес.

4. Відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів здійснюється у разі виготовлення більш як 10 сторінок запитуваних документів, починаючи з 11 сторінки, відповідно до Розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Міністерство фінансів України (далі - Розмір фактичних витрат).

5. Сума до відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк запитуваних документів визначається структурним підрозділом з питань бухгалтерського обліку та звітності Мінфіну на підставі затвердженого Розміру фактичних витрат.

6. Структурний підрозділ Мінфіну в разі необхідності здійснення копіювання або друку документів за запитом на інформацію обсягом більш як 10 сторінок подає заявку на виписку рахунка для відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію (далі - Заявка), до структурного підрозділу з питань бухгалтерського обліку та звітності Мінфіну за формою згідно з додатком 1.

7. На підставі отриманої Заявки структурний підрозділ з питань бухгалтерського обліку та звітності Мінфіну протягом одного робочого дня виписує рахунок за формою згідно з додатком 2 і передає його структурному підрозділу Мінфіну, у якому знаходиться запитувана інформація, для направлення в установлений законом строк запитувачу інформації.

8. Оплата Рахунка здійснюється у будь-якій фінансовій установі, зручній для запитувача інформації.

9. Не пізніше наступного дня після надходження від запитувача інформації коштів на реєстраційний рахунок Мінфіну структурний підрозділ з питань бухгалтерського обліку та звітності Мінфіну передає структурному підрозділу Мінфіну, у якому знаходиться запитувана інформація, копію виписки з реєстраційного рахунка, на який зараховано кошти, завізовану відповідальною особою структурного підрозділу з питань бухгалтерського обліку та звітності Мінфіну, з проставленням прізвища, власного ім’я та поточної дати.

10. Запитувані документи надаються після підтвердження повної оплати Рахунка протягом трьох робочих днів після підтвердження факту оплати.

11. Відповідь на запит не надається у разі повної або часткової відмови запитувача від оплати Рахунка. При цьому запитувачу надається можливість ознайомлення з необхідними йому документами у спеціальному місці для роботи запитувачів із документами та їх копіями або шляхом надання посилання на інші загальнодоступні джерела інформації.

12. Кошти, які надійшли на реєстраційний рахунок Мінфіну, перераховуються структурним підрозділом з питань бухгалтерського обліку та звітності Мінфіну на відновлення касових видатків загального фонду державного бюджету з технічного обслуговування та поточного ремонту друкувальних комплексів в межах бюджетного періоду.

Директор
Департаменту комунікацій


О. Ошитко



Додаток 1
до Порядку відшкодування
фактичних витрат на копіювання
або друк документів, що надаються
за запитом на інформацію,
розпорядником якої є
Міністерство фінансів України
(пункт 6)

ЗАЯВКА
на виписку рахунка для відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію


Додаток 2
до Порядку відшкодування
фактичних витрат на копіювання
або друк документів, що надаються
за запитом на інформацію,
розпорядником якої є
Міністерство фінансів України
(пункт 7)

РАХУНОК
для відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Міністерство фінансів України



вгору