Документ z1173-20, чинний, поточна редакція — Прийняття від 18.09.2020
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 15.12.2020. Подивитися в історії? )
Експортування великих файлів може зайняти більше часу!
Виберіть формат файлу для збереження:

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

18.09.2020  № 343


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 листопада 2020 р.
за № 1173/35456

Про затвердження Методики оцінювання роботи із забезпечення прав осіб з інвалідністю в Міністерстві оборони України

Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство оборони України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 671 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 730), абзацу четвертого пункту 3 розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року № 1073-р «Про затвердження плану заходів з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях, наданих Комітетом ООН з прав осіб з інвалідністю, до першої доповіді України про виконання Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю на період до 2020 року», з метою дотримання та реалізації прав і свобод осіб з інвалідністю, виявлення та усунення перепон і бар’єрів, що заважають зазначеній категорії осіб у задоволенні їх повсякденних потреб, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Методику оцінювання роботи із забезпечення прав осіб з інвалідністю в Міністерстві оборони України, що додається.

2. Керівникам структурних підрозділів Міністерства оборони України у встановленому порядку здійснювати оцінювання своєї роботи із забезпечення прав осіб з інвалідністю.

3. Департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Міністерства оборони України забезпечити у встановленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр оборони України

А. Таран

ПОГОДЖЕНО:

Міністр соціальної політики України

Голова виконавчого комітету
Всеукраїнської спілки громадських організацій
«Конфедерація громадських організацій
інвалідів України»

Виконавчий директор громадської спілки
«Всеукраїнське громадське об’єднання
«Національна асамблея людей з інвалідністю


М. Лазебна




В. Карпенко



Н. Скрипка



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
оборони України
від 18 вересня 2020 року № 343


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 листопада 2020 р.
за № 1173/35456

МЕТОДИКА
оцінювання роботи із забезпечення прав осіб з інвалідністю в Міністерстві оборони України

I. Загальні положення

1. Цю Методику розроблено з метою дотримання в Міністерстві оборони України прав осіб з інвалідністю.

2. Оцінювання роботи із забезпечення прав осіб з інвалідністю в Міноборони (далі - оцінювання) проводиться з метою прийняття управлінських рішень щодо забезпечення реалізації прав і задоволення потреб осіб з інвалідністю нарівні з іншими громадянами, поліпшення умов їхньої життєдіяльності відповідно до вимог Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, Закону України «Про основи соціально захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

3. Оцінювання організовується і проводиться у самостійних структурних підрозділах Міноборони.

II. Організація та проведення оцінювання

1. Оцінювання здійснюється керівниками структурних підрозділів Міноборони шляхом надання письмових відповідей на питання, які складені у вигляді тестів.

У разі відсутності керівників самостійних структурних підрозділів Міноборони з поважних причин оцінювання проводять їхні заступники або особи, на яких покладено виконання таких обов’язків у встановленому порядку.

2. Для оцінювання обирається один із варіантів відповідей щодо кожного запитання, що відповідає дійсному стану справ із забезпечення прав осіб з інвалідністю, шляхом позначення знаком (+).

За відповідь «Так» надається 1 бал, за відповідь «Ні» - 3 бали, «Інше» - 2 бали.

3. Оцінювання складається з 12 загальних питань відповідно до переліку питань для оцінювання роботи із забезпечення прав осіб з інвалідністю в Міноборони, який наведено в додатку до цієї Методики.

Якщо за результатами оцінювання роботи суб’єктів оцінювання загальна оцінка становить більше ніж 21 бал, забезпечення реалізації прав осіб з інвалідністю вважається неповним.

4. Для проведення оцінювання в Міноборони створюється постійно діюча робоча група (далі - Робоча група), до складу якої входять представники структурних підрозділів Міноборони у кількості не менше 7 осіб, (із них не менше 2 осіб з інвалідністю, у разі наявності таких та представників громадських об’єднань, що опікуються питаннями осіб з інвалідністю).

Робочу групу очолює голова, який за посадою є не нижче рівня керівника (заступника керівника) структурного підрозділу Міноборони.

Робоча група відповідно до своїх повноважень:

узагальнює інформацію про результати оцінювання у структурних підрозділах Міноборони та опрацьовує пропозиції в частині забезпечення дотримання та реалізації прав і свобод осіб з інвалідністю;

готує аналітичну довідку та пропозиції щодо усунення недоліків, виявлених під час оцінювання, та за результатами оцінювання подає аналітичну довідку до 15 лютого відповідного року заступнику Міністра оборони України відповідно до функціонального розподілу повноважень;

розміщує результати оцінювання на офіційному вебсайті Міноборони.

5. Керівники структурних підрозділів Міноборони або їхні заступники, або особи, на яких покладено виконання таких обов’язків в установленому порядку, що беруть участь в оцінюванні:

персонально відповідають за достовірність даних, що ними зазначаються;

забезпечують належну організацію оцінювання;

щороку до 20 січня подають до Робочої групи результати оцінювання;

організовують та проводять заняття, інструктажі з особовим складом з питань забезпечення та реалізації прав осіб з інвалідністю, а також вживають заходів щодо усунення недоліків, виявлених під час оцінювання.

Директор
Департаменту соціального
та гуманітарного забезпечення
Міністерства оборони України




Н. Агаєв



Додаток
до Методики оцінювання роботи
із забезпечення прав осіб з інвалідністю
в Міністерстві оборони України
(пункт 3 розділу II)

ПЕРЕЛІК
питань для оцінювання роботи із забезпечення прав осіб з інвалідністю Міноборони



вгору