Документ z1136-20, чинний, поточна редакція — Прийняття від 16.09.2020
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 27.11.2020. Подивитися в історії? )
Експортування великих файлів може зайняти більше часу!
Виберіть формат файлу для збереження:

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

16.09.2020  № 562


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
17 листопада 2020 р.
за № 1136/35419

Про затвердження Порядку відшкодування та Розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Державна служба фінансового моніторингу України

Відповідно до частини третьої статті 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації», постанов Кабінету Міністрів України від 15 січня 2020 року № 4 «Про внесення змін до граничних норм витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію», від 13 липня 2011 року № 740 «Про затвердження граничних норм витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію», абзацу третього пункту 5.12 розділу V Положення про забезпечення права осіб на доступ до публічної інформації у Державній службі фінансового моніторингу України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 вересня 2011 року № 1145, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11 листопада 2011 року за № 1291/20029, та з метою упорядкування роботи Державної служби фінансового моніторингу України із забезпечення запитувачів інформацією НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Державна служба фінансового моніторингу України, що додається.

2. Затвердити Розмір фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Державна служба фінансового моніторингу України, що додається.

3. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства фінансів України від 19 листопада 2012 року № 1201 «Про затвердження Порядку відшкодування та Розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, яка знаходиться у володінні Державної служби фінансового моніторингу України», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 08 січня 2013 року за № 73/22605.

4. Департаменту забезпечення координаційно-моніторингової роботи Міністерства фінансів України спільно з Управлінням контролю та адміністративно-господарської роботи Державної служби фінансового моніторингу України забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Голову Державної служби фінансового моніторингу України Черкаського І.Б.

Міністр

С. Марченко

ПОГОДЖЕНО:

Уповноважений Верховної Ради України
з прав людини

Голова Державної служби
фінансового моніторингу України




Л. Денісова


І. Черкаський



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
фінансів України
16 вересня 2020 року № 562


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
17 листопада 2020 р.
за № 1136/35419

ПОРЯДОК
відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Державна служба фінансового моніторингу України

1. Цей Порядок визначає механізм відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються Держфінмоніторингом за запитом на інформацію.

2. Цей Порядок застосовується у випадку, коли Держфінмоніторинг є належним розпорядником інформації.

3. Документи за запитом на інформацію надаються безкоштовно:

якщо задоволення запиту передбачає виготовлення копій документів обсягом, що не перевищує 10 сторінок;

особі у разі надання інформації про себе;

щодо інформації, що становить суспільний інтерес.

4. Відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів здійснюється у разі виготовлення більш як 10 сторінок запитуваних документів відповідно до Розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію.

5. Розмір відшкодування витрат на копіювання або друк запитуваних документів визначається Управлінням планування, виконання бюджету, бухгалтерського обліку та роботи з персоналом Держфінмоніторингу.

6. Структурний підрозділ Держфінмоніторингу в разі необхідності здійснення копіювання або друку документів за запитом на інформацію обсягом більш як 10 сторінок подає заявку на виписку рахунка для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію (далі - заявка), до Управління планування, виконання бюджету, бухгалтерського обліку та роботи з персоналом Держфінмоніторингу за формою згідно з додатком 1.

7. На підставі отриманої заявки Управління планування, виконання бюджету, бухгалтерського обліку та роботи з персоналом Держфінмоніторингу протягом одного робочого дня виписує рахунок для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію (далі - рахунок) за формою згідно з додатком 2 і передає його структурному підрозділу Держфінмоніторингу, у якому знаходиться запитувана інформація, для направлення в установлений законом строк запитувачу інформації.

8. Оплата рахунку здійснюється у будь-якій фінансовій установі, зручній для запитувача інформації.

9. Не пізніше наступного робочого дня після надходження від запитувача інформації коштів на реєстраційний рахунок Держфінмоніторингу Управління планування, виконання бюджету, бухгалтерського обліку та роботи з персоналом Держфінмоніторингу передає структурному підрозділу Держфінмоніторингу, у якому знаходиться запитувана інформація, електронну версію виписки з реєстраційного рахунку, на який зараховано кошти, отриману через систему дистанційного обслуговування клієнтів Казначейства, завізовану відповідальною особою Управління планування, виконання бюджету, бухгалтерського обліку та роботи з персоналом Держфінмоніторингу, з проставленням прізвища, власного ім’я та поточної дати.

10. Запитувані документи надаються після підтвердження повної оплати рахунку протягом трьох робочих днів після підтвердження факту оплати.

11. Відповідь на запит не надається у разі повної або часткової відмови запитувача від оплати рахунку. При цьому запитувачу надається можливість ознайомлення з необхідними йому документами у спеціальному місці для роботи запитувачів із документами та їх копіями або шляхом надання посилання на інші загальнодоступні джерела інформації.

Директор
Департаменту забезпечення
координаційно-моніторингової
роботи




Ю. Конюшенко



Додаток 1
до Порядку відшкодування фактичних
витрат на копіювання або друк
документів, що надаються за запитом
на інформацію, розпорядником якої
є Державна служба фінансового
моніторингу України
(пункт 6)

ЗАЯВКА
на виписку рахунка для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію


Додаток 2
до Порядку відшкодування фактичних
витрат на копіювання або друк
документів, що надаються за запитом
на інформацію, розпорядником якої
є Державна служба фінансового
моніторингу України
(пункт 7)

РАХУНОК
для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію



вгору