Документ z0885-20, чинний, поточна редакція — Прийняття від 23.07.2020
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 30.09.2020. Подивитися в історії? )
Експортування великих файлів може зайняти більше часу!
Виберіть формат файлу для збереження:

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

РІШЕННЯ

23.07.2020  № 393


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 вересня 2020 р.
за № 885/35168

Про затвердження Положення про порядок здійснення емісії сертифікатів фонду операцій з нерухомістю та їх обігу

Відповідно до пунктів 1, 3 частини другої статті 7, пункту 13 статті 8 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", статті 15 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок", Закону України "Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю", з метою встановлення порядку здійснення емісії сертифікатів фонду операцій з нерухомістю та їх обігу Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Положення про порядок здійснення емісії сертифікатів фонду операцій з нерухомістю та їх обігу, що додається.

2. Визнати таким, що втратило чинність, рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 29 листопада 2016 року № 1174 "Про затвердження Положення про реєстрацію випуску сертифікатів фонду операцій з нерухомістю, проспекту емісії, звіту про результати розміщення сертифікатів фонду операцій з нерухомістю, погашення сертифікатів фонду операцій з нерухомістю та скасування реєстрації випуску", зареєстроване в Міністерстві юстиції України 27 грудня 2016 року за № 1711/29841 (із змінами).

3. Управлінню методології корпоративного управління та корпоративних фінансів (Пересунько Д.) забезпечити:

подання цього рішення на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

оприлюднення цього рішення на офіційному вебсайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

4. Це рішення набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Лібанова М.

Голова Комісії

Т. Хромаєв



ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Національної
комісії з цінних паперів
та фондового ринку
23 липня 2020 року № 393


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 вересня 2020 р.
за № 885/35168

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок здійснення емісії сертифікатів фонду операцій з нерухомістю та їх обігу

I. Загальні положення

1. Це Положення установлює порядок здійснення емісії, обігу сертифікатів фонду операцій з нерухомістю (далі - сертифікати ФОН), реєстрації випуску сертифікатів ФОН, реєстрації випуску сертифікатів ФОН та затвердження проспекту сертифікатів ФОН, затвердження змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН, погодження змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН, реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі - реєструвальний орган), надання до реєструвального органу звіту про результати викупу та скасування реєстрації випуску цих сертифікатів ФОН.

2. У цьому Положенні терміни вживаються у таких значеннях:

кваліфіковані інвестори у фінансові інструменти (далі - кваліфіковані інвестори) - інвестори у фінансові інструменти, які володіють вміннями, досвідом та знаннями в галузі ринків капіталу, достатніми для прийняття ними інвестиційних рішень щодо вчинення правочинів щодо фінансових інструментів.

фінансова звітність - звітність (для банків - за відповідними формами, що визначені нормативно-правовими актами щодо складання фінансової звітності банків України, затвердженими постановами Правління Національного банку України, які діяли на відповідні звітні дати; для інших юридичних осіб - фінансова звітність за відповідними формами, що визначені нормативно-правовими актами Міністерства фінансів України щодо складання фінансової звітності юридичних осіб (крім банків), які діяли на відповідні звітні дати), яка складається зі:

звіту про фінансовий стан на кінець періоду;

звіту про прибутки та збитки та інший сукупний дохід за період;

звіту про зміни у власному капіталі за період;

звіту про рух грошових коштів за період;

приміток до фінансової звітності;

Терміни "андеррайтинг", "випуск цінних паперів", "міжнародний ідентифікаційний номер цінних паперів", "емісія цінних паперів", "конвертація цінних паперів", "оферент" "розміщення цінних паперів", "проспект цінних паперів", "публічна пропозиція", "принцип мовчазної згоди" вживаються відповідно до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок".

Терміни "інвестиційна декларація", "Правила ФОН", "управитель", "фонд фінансування будівництва", "фонд операцій з нерухомістю", "чисті активи фонду операцій з нерухомістю" вживаються відповідно до Закону України "Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю".

3. Емітентом сертифікатів ФОН може бути банк або небанківська фінансова установа за умови отримання від реєструвального органу ліцензії на діяльність з управління майном для фінансування об'єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю.

Залучені до фонду операцій з нерухомістю кошти управитель фонду операцій з нерухомістю використовує в інтересах власників сертифікатів на умовах управління майном для здійснення операцій з нерухомістю в порядку, визначеному Правилами ФОН, з метою отримання прибутку.

Під операціями з нерухомістю розуміються дії управителя фонду операцій з нерухомістю щодо використання майна фонду операцій з нерухомістю шляхом:

фінансування будівництва на умовах договору із забудовником для подальшого набуття управителем фонду операцій з нерухомістю у власність споруджених об'єктів будівництва або здійснення управителем фонду операцій з нерухомістю операцій з набутими правами вимоги на профінансовані об'єкти будівництва, або отримання коштів від забудовника у розмірі та в порядку, встановлених договором;

та/або участі у фонді фінансування будівництва для подальшого набуття управителем фонду операцій з нерухомістю у власність проінвестованих об'єктів інвестування або подальшого набуття прав вимоги на проінвестовані об'єкти інвестування та здійснення з ними операцій з нерухомістю.

Якщо в Правилах ФОН передбачено використання коштів фонду операцій з нерухомістю для фінансування будівництва, управитель зобов'язаний укласти договір із забудовником. В цьому випадку фонд операцій з нерухомістю створюється для конкретного об'єкта будівництва.

У разі якщо фінансування спорудження об'єкта будівництва не забезпечується у повному обсязі шляхом емісії сертифікатів ФОН, забудовник має право для завершення будівництва використати інші дозволені засоби.

Якщо в Правилах ФОН передбачено використання коштів фонду операцій з нерухомістю для здійснення інших операцій, у тому числі спрямування коштів до фонду фінансування будівництва, управитель фонду операцій з нерухомістю договір із забудовником не укладає.

4. Для створення фонду операцій з нерухомістю фінансова установа має розробити та затвердити: Правила ФОН, інвестиційну декларацію та проспект сертифікатів ФОН; укласти договір із забудовником, а також здійснити емісію сертифікатів ФОН на суму, що не перевищує вартості об'єкта будівництва (у разі укладання договору із забудовником).

Реєстрація випуску сертифікатів ФОН, реєстрація випуску та затвердження проспекту сертифікатів ФОН може бути здійснена за умови виконання таких вимог:

загальна номінальна вартість сертифікатів ФОН, випущених емітентом, не може перевищувати десятикратного розміру власного капіталу емітента;

обсяг здійснюваного в рамках емісії випуску сертифікатів ФОН повинен бути в сумі, еквівалентній не менше ніж 100 тисячам євро за офіційним курсом Національного банку України на день прийняття рішення про емісію сертифікатів ФОН.

Оплата сертифікатів ФОН при їх розміщенні здійснюється виключно грошовими коштами.

5. Усі сертифікати ФОН є іменними. Сертифікати ФОН існують виключно у бездокументарній формі.

6. Власник сертифікату ФОН може отримувати дохід за сертифікатами ФОН на умовах, визначених Правилами ФОН, проспектом сертифікатів ФОН або рішенням про емісію сертифікатів ФОН.

Після закінчення строку, на який був створений фонд операцій з нерухомістю, власник сертифікатів ФОН при їх викупі емітентом має право на дохід у грошовій формі у сумі, що відповідає вартості частки чистих активів фонду операцій з нерухомістю, яка припадає на належну йому кількість сертифікатів ФОН.

До закінчення строку обігу сертифікатів ФОН емітент не бере на себе зобов'язань щодо викупу таких сертифікатів. Після закінчення строку, на який був створений ФОН, та виконання зобов'язань перед власниками сертифікатів ФОН, фонд операцій з нерухомістю припиняє своє функціонування.

7. Емітент може прийняти рішення про емісію сертифікатів ФОН після отримання ліцензії реєструвального органу на діяльність з управління майном для фінансування об'єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю.

Стосовно кожної емісії сертифікатів ФОН емітент приймає окреме рішення про емісію сертифікатів ФОН.

8. Рішення про емісію сертифікатів ФОН приймається органом управління емітента, повноваження якого підтверджуються установчими документами емітента.

Емітент повинен надавати інвестору засвідчену копію рішення про емісію сертифікатів ФОН на його запит, а також останню складену фінансову звітність за звітний період, який передував кварталу, в якому до емітента звернувся інвестор.

9. Послідовність дій емітента, що спрямовані на реєстрацію випуску сертифікатів ФОН у реєструвальному органі, їх розміщення серед інвесторів в цінні папери здійснюються в порядку, встановленому цим Положенням.

Емісія сертифікатів ФОН здійснюється емітентом самостійно або через андеррайтера, що уклав з емітентом договір про андеррайтинг.

У процесі емісії сертифікатів ФОН договори з першими власниками щодо відчуження сертифікатів ФОН укладаються до дати, визначеної рішенням про емісію сертифікатів ФОН, але не пізніше двох місяців з дати початку розміщення сертифікатів ФОН, визначеної рішенням про емісію таких сертифікатів ФОН, крім випадку здійснення публічної пропозиції. У такому випадку договори з першими власниками укладаються не пізніше дати втрати чинності проспекту сертифікатів ФОН, а у разі здійснення публічної пропозиції без оформлення проспекту - не пізніше дванадцяти місяців з дати включення публічної пропозиції до переліку публічних пропозицій.

10. У разі емісії сертифікатів ФОН їх розміщення здійснюється серед заздалегідь визначеного кола осіб, кількість некваліфікованих інвесторів серед яких не може дорівнювати або перевищувати 150 осіб, крім випадку здійснення публічної пропозиції емітентом у процесі емісії.

11. У процесі емісії сертифікатів ФОН може здійснюватись публічна пропозиція.

Публічна пропозиція сертифікатів ФОН в процесі їх емісії здійснюється виключно за умови:

1) оприлюднення проспекту, затвердженого реєструвальним органом, якщо інше не встановлено законодавством;

2) виконання вимог статті 29 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок";

3) реєстрації випуску сертифікатів ФОН відповідно до вимог цього Положення.

Здійснення публічної пропозиції сертифікатів ФОН емітентом у процесі їх емісії можливе лише за умови дійсності проспекту сертифікатів ФОН відповідно до вимог Положення про здійснення публічної пропозиції цінних паперів, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 21 червня 2018 року № 424, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 липня 2018 року за № 837/32289.

Здійснення публічної пропозиції сертифікатів ФОН оферентом відбувається відповідно до вимог Положення про здійснення публічної пропозиції цінних паперів, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 21 червня 2018 року № 424, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 липня 2018 року за № 837/32289.

12. Кожен інвестор в сертифікати ФОН має оплатити вартість сертифікатів ФОН у повному обсязі до дати затвердження результатів емісії відповідного випуску сертифікатів ФОН.

13. Обіг сертифікатів ФОН дозволяється після реєстрації реєструвальним органом звіту про результати емісії сертифікатів ФОН та видачі свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН.

14. Перехід права власності на сертифікати ФОН емітента до іншої особи не є підставою для звільнення емітента від виконання зобов'язань, що підтверджуються сертифікатом ФОН.

15. Визнання реєструвальним органом емісії сертифікатів ФОН недобросовісною, тимчасове зупинення та поновлення розміщення сертифікатів ФОН, а також визнання емісії сертифікатів ФОН недійсною відбуваються відповідно до Порядку визнання емісії цінних паперів недобросовісною та недійсною, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку 06 серпня 2013 року № 1416, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 серпня 2013 року за № 1488/24020 (у редакції рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 30 травня 2018 року № 357).

16. Кваліфікованими інвесторами є:

1) міжнародні фінансові організації;

2) іноземні держави та їх центральні банки;

3) держава Україна в особі уповноважених нею органів державної влади, Національний банк України;

4) професійні учасники ринку цінних паперів, банки та страхові компанії;

5) юридичні особи, у тому числі створені за законодавством іншої держави, якщо вони відповідають принаймні двом з таких критеріїв:

підсумок балансу становить не менше 20 мільйонів євро по курсу Національного банку України станом на день останньої річної звітності;

річний чистий дохід від реалізації товарів, робіт і послуг за останній фінансовий рік становить не менше 40 мільйонів євро по курсу Національного банку України станом на день останньої річної звітності;

власні кошти становлять не менше 2 мільйонів євро по курсу Національного банку України станом на день останньої річної звітності.

II. Порядок здійснення емісії сертифікатів ФОН

1. Сертифікати ФОН розміщуються емітентами тільки після повної сплати свого статутного капіталу.

Не допускається розміщення сертифікатів ФОН для формування і поповнення статутного капіталу емітента, а також покриття збитків від господарської діяльності шляхом зарахування доходу від продажу сертифікатів ФОН як результату поточної господарської діяльності.

2. Сертифікат ФОН має номінальну вартість, визначену в національній валюті, кратну 1 гривні.

3. Продаж сертифікатів ФОН здійснюється в національній валюті.

4. Емісія сертифікатів ФОН серед заздалегідь визначеного кола осіб без здійснення публічної пропозиції здійснюється за такими етапами:

1) прийняття органом (особою) емітента, уповноваженим приймати такі рішення, рішень про:

емісію сертифікатів ФОН;

визначення за потреби органу емітента (виконавчого органу, наглядової ради), якщо це не визначено статутом, якому надаються повноваження щодо:

залучення до розміщення андеррайтера;

зміни дат початку та закінчення розміщення сертифікатів ФОН;

внесення змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про дострокове закінчення розміщення сертифікатів ФОН (за умови, що на запланований обсяг сертифікатів ФОН укладено договори з першими власниками та сертифікати ФОН повністю оплачено);

затвердження результатів емісії сертифікатів ФОН;

затвердження звіту про результати емісії сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про відмову від емісії сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про проведення конвертації сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про емісію сертифікатів ФОН з метою проведення конвертації сертифікатів ФОН існуючого випуску;

затвердження результатів конвертації сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про відмову від проведення конвертації сертифікатів ФОН;

повернення внесків, внесених як плата за сертифікати ФОН, у разі визнання емісії недійсною або незатвердження в установлені законодавством строки результатів емісії сертифікатів ФОН органом емітента, уповноваженим приймати таке рішення, або у разі прийняття рішення про відмову від емісії сертифікатів ФОН;

визначення уповноважених осіб емітента, яким надаються повноваження здійснювати дії щодо забезпечення проведення розміщення сертифікатів ФОН у процесі їх емісії;

2) прийняття уповноваженим органом емітента у разі потреби рішення про залучення андеррайтера(ів) до розміщення сертифікатів ФОН;

3) укладення у разі потреби договору з андеррайтером;

4) подання до реєструвального органу заяви, рішення про емісію сертифікатів ФОН і всіх необхідних документів для реєстрації випуску сертифікатів ФОН;

5) реєстрація реєструвальним органом випуску сертифікатів ФОН та видача тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН;

6) укладення з Центральним депозитарієм цінних паперів договору про обслуговування випусків сертифікатів ФОН (за відсутності такого договору);

7) присвоєння сертифікатам ФОН міжнародного ідентифікаційного номера;

8) надання Центральному депозитарію цінних паперів копії рішення про емісію сертифікатів ФОН та оформлення і депонування тимчасового глобального сертифіката в Центральному депозитарії цінних паперів;

9) розміщення сертифікатів ФОН;

10) затвердження результатів емісії сертифікатів ФОН органом емітента, уповноваженим приймати таке рішення;

11) затвердження звіту про результати емісії сертифікатів ФОН уповноваженим органом емітента;

12) подання до реєструвального органу заяви і всіх необхідних документів для реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН;

13) реєстрація реєструвальним органом звіту про результати емісії сертифікатів ФОН та видача свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН, анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН;

14) оформлення та депонування глобального сертифіката в Центральному депозитарії цінних паперів.

5. Емісія сертифікатів ФОН із здійсненням публічної пропозиції здійснюється за такими етапами:

1) прийняття органом (особою) емітента, уповноваженим приймати такі рішення, рішень про:

емісію сертифікатів ФОН із здійсненням публічної пропозиції сертифікатів ФОН;

визначення за потреби органу емітента (виконавчого органу, наглядової ради), якщо це не визначено статутом, якому надаються повноваження щодо:

залучення до розміщення андеррайтера;

оформлення проспекту сертифікатів ФОН, додатків до проспекту сертифікатів ФОН;

оформлення публічної пропозиції сертифікатів ФОН;

зміни дат початку та закінчення дії публічної пропозиції;

внесення змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН, додатків до проспекту сертифікатів ФОН;

внесення змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про дострокове закінчення розміщення сертифікатів ФОН (за умови, що на запланований обсяг сертифікатів ФОН укладено договори з першими власниками та сертифікати ФОН повністю оплачено);

затвердження результатів емісії сертифікатів ФОН;

затвердження звіту про результати емісії сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про відмову від емісії сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про проведення конвертації сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про емісію сертифікатів ФОН з метою проведення конвертації сертифікатів ФОН існуючого випуску;

затвердження результатів конвертації сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про відмову від проведення конвертації сертифікатів ФОН;

повернення внесків, внесених як плата за сертифікати ФОН, у разі визнання емісії недійсною або незатвердження в установлені законодавством строки результатів емісії сертифікатів ФОН органом емітента, уповноваженим приймати таке рішення, або у разі прийняття рішення про відмову від емісії сертифікатів ФОН;

визначення уповноважених осіб емітента, яким надаються повноваження здійснювати дії щодо забезпечення проведення розміщення сертифікатів ФОН у процесі їх емісії;

2) прийняття уповноваженим органом емітента у разі потреби рішення про залучення андеррайтера(ів) до розміщення сертифікатів ФОН;

3) укладення у разі потреби договору з андеррайтером;

4) подання заяви, рішення про емісію сертифікатів ФОН і всіх необхідних документів для реєстрації випуску сертифікатів ФОН та затвердження проспекту сертифікатів ФОН (у разі оформлення проспекту сертифікатів ФОН) до реєструвального органу;

5) реєстрація реєструвальним органом випуску сертифікатів ФОН, випуску сертифікатів ФОН та затвердження проспекту сертифікатів ФОН (у разі оформлення такого проспекту), видача тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН;

6) оприлюднення емітентом затвердженого проспекту сертифікатів ФОН шляхом та у строки, визначені статтею 38-1 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" (у разі оформлення проспекту сертифікатів ФОН);

7) оприлюднення емітентом не пізніше наступного робочого дня у спосіб, визначений для оприлюднення проспекту сертифікатів ФОН, повідомлення про те, яким чином оприлюднено проспект сертифікатів ФОН і де з ним можна ознайомитися потенційним інвесторам (у разі оформлення проспекту сертифікатів ФОН);

8) укладення з Центральним депозитарієм цінних паперів договору про обслуговування випусків сертифікатів ФОН (за відсутності такого договору);

9) присвоєння сертифікатам ФОН міжнародного ідентифікаційного номера;

10) оформлення та депонування тимчасового глобального сертифіката в Центральному депозитарії цінних паперів;

11) подання до реєструвального органу документів про здійснення публічної пропозиції;

12) оприлюднення емітентом публічної пропозиції у спосіб, передбачений статтею 38-1 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок";

13) розміщення сертифікатів ФОН шляхом здійснення публічної пропозиції;

14) затвердження результатів емісії сертифікатів ФОН органом емітента, уповноваженим приймати таке рішення;

15) затвердження звіту про результати емісії сертифікатів ФОН уповноваженим органом емітента;

16) подання до реєструвального органу заяви і всіх необхідних документів для реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН;

17) реєстрація реєструвальним органом звіту про результати емісії сертифікатів ФОН та видача свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН, анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН;

18) оформлення та депонування глобального сертифіката в Центральному депозитарії цінних паперів;

19) оприлюднення звіту про результати емісії сертифікатів ФОН у спосіб, визначений Законом України "Про цінні папери та фондовий ринок", не пізніше 3 робочих днів після реєстрації цього звіту реєструвальним органом.

6. Перехід права власності на сертифікати ФОН від першого власника до емітента у період після закінчення строку розміщення сертифікатів ФОН та до дати реєстрації реєструвальним органом звіту про результати емісії сертифікатів ФОН і видачі свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН дозволяється у разі:

незатвердження уповноваженим органом емітента в установлені законодавством строки результатів емісії сертифікатів ФОН;

визнання емісії недійсною;

відмови реєструвального органу в реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН.

7. У разі прийняття реєструвальним органом рішення про визнання емісії сертифікатів ФОН недійсною протягом етапів, передбачених підпунктами 9 - 11 пункту 4, підпунктами 13 - 15 пункту 5 цього розділу, емітент (уповноважений орган емітента):

персонально повідомляє перших власників сертифікатів ФОН про визнання емісії сертифікатів ФОН недійсною;

повертає першим власникам внески, внесені ними як плата за сертифікати ФОН, емісія яких визнана недійсною, в порядку та строк, визначені рішенням про емісію сертифікатів ФОН, проспектом сертифікатів ФОН (у разі його оформлення), але не більше шести місяців з дати прийняття рішення про визнання емісії сертифікатів ФОН недійсною.

8. У разі прийняття рішення про відмову від емісії сертифікатів ФОН після початку розміщення сертифікатів ФОН емітент (уповноважений орган емітента):

протягом 5 робочих днів після прийняття рішення про відмову від емісії оприлюднює інформацію про відмову від емісії сертифікатів ФОН в загальнодоступній інформаційній базі даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів або через особу, яка провадить діяльність з оприлюднення регульованої інформації від імені учасників фондового ринку та на власному вебсайті, або персонально повідомляє осіб, які відповідно до рішення про емісію сертифікатів ФОН є учасниками такого розміщення, про відмову від емісії сертифікатів ФОН;

зупиняє розміщення сертифікатів ФОН (якщо відповідне рішення прийнято до дати закінчення розміщення сертифікатів ФОН, визначеної рішенням про емісію сертифікатів ФОН, проспектом сертифікатів ФОН (у разі його оформлення));

повертає першим власникам внески, внесені ними як плата за сертифікати ФОН, в порядку та строк, визначені рішенням про емісію сертифікатів ФОН, проспектом сертифікатів ФОН (у разі його оформлення), але не пізніше 30 календарних днів з дати прийняття рішення про відмову від емісії;

подає до реєструвального органу заяву та всі необхідні документи для реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН та скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН.

10. У разі незатвердження в установлені Законом України "Про цінні папери та фондовий ринок" строки результатів емісії сертифікатів ФОН органом емітента, уповноваженим приймати рішення про затвердження результатів емісії сертифікатів ФОН, емітент:

персонально повідомляє перших власників сертифікатів ФОН протягом 5 робочих днів;

повертає першим власникам сертифікатів ФОН внески, внесені ними як плата за сертифікатів ФОН, в порядку та строк, визначені рішенням про емісію сертифікатів ФОН, проспектом сертифікатів ФОН (у разі його оформлення), але не більше шести місяців з дати закінчення розміщення сертифікатів ФОН, визначеної рішенням про емісію сертифікатів ФОН, проспектом сертифікатів ФОН (у разі його оформлення);

подає до реєструвального органу заяву та всі необхідні документи для скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН.

III. Реєстрація випуску сертифікатів ФОН, реєстрація випуску та затвердження проспекту сертифікатів ФОН, реєстрація звіту про результати емісії сертифікатів ФОН

1. Порядок реєстрації випуску сертифікатів ФОН, реєстрації випуску та затвердження проспекту сертифікатів ФОН, затвердження змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН, погодження змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН та реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН

1. Реєстрація випуску сертифікатів ФОН, реєстрація випуску та затвердження проспекту сертифікатів ФОН, затвердження змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН, погодження змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН та реєстрація звіту про результати емісії сертифікатів ФОН здійснюються реєструвальним органом.

2. Реєстрація випуску сертифікатів ФОН, реєстрація випуску сертифікатів ФОН та затвердження проспекту сертифікатів ФОН, затвердження змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН, погодження змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН та реєстрація звіту про результати емісії сертифікатів ФОН є підставою для внесення відповідної інформації до Державного реєстру випусків цінних паперів.

3. Реєстрація реєструвальним органом випуску сертифікатів ФОН, затвердження проспекту сертифікатів ФОН не може розглядатися як гарантія їх вартості. Реєструвальний орган забезпечує відповідність лише за повноту інформації, що міститься у рішенні про емісію сертифікатів ФОН, у документах, які подаються для затвердження проспекту сертифікатів ФОН, та за її відповідність вимогам законодавства.

Емітент забезпечує достовірність відомостей, наведених у документах, що подаються до реєструвального органу для реєстрації випуску сертифікатів ФОН.

Емітент забезпечує достовірність відомостей, наведених у документах, що подаються для затвердження проспекту сертифікатів ФОН.

4. У разі оформлення емітентом проспекту сертифікатів ФОН реєстрація випуску сертифікатів ФОН та затвердження проспекту сертифікатів ФОН здійснюються реєструвальним органом одночасно.

5. Реєструвальний орган:

1) здійснює реєстрацію випуску сертифікатів ФОН (без здійснення публічної пропозиції) або відмовляє у відповідній реєстрації протягом 25 робочих днів після надходження заяви, рішення про емісію сертифікатів ФОН і всіх необхідних документів для реєстрації випуску сертифікатів ФОН;

2) здійснює реєстрацію випуску сертифікатів ФОН, реєстрацію випуску сертифікатів ФОН та затвердження проспекту сертифікатів ФОН (у разі здійснення публічної пропозиції сертифікатів ФОН) або відмовляє у відповідній реєстрації (затвердженні) після надання всіх необхідних документів протягом:

20 робочих днів;

10 робочих днів - у разі, якщо в емітента наявні цінні папери, допущені до торгів на фондовій біржі, та/або здійснювалася публічна пропозиція таких цінних паперів;

3) здійснює реєстрацію звіту про результати емісії сертифікатів ФОН або відмовляє в реєстрації протягом 25 робочих днів з дати отримання заяви та всіх необхідних документів для реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН;

4) повертає у передбачений підпунктами 1 - 3 цього пункту строк документи емітентові без розгляду в разі їх подання не в повному обсязі або з порушенням встановлених реєструвальним органом вимог до їх оформлення.

6. Принцип мовчазної згоди не застосовується до процесу реєстрації випуску сертифікатів ФОН, реєстрації випуску та затвердження проспекту сертифікатів ФОН.

7. Після реєстрації випуску сертифікатів ФОН, затвердження проспекту сертифікатів ФОН та реєстрації випуску сертифікатів ФОН емітенту видається тимчасове свідоцтво про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН (додаток 1), яке є підставою для присвоєння сертифікатам ФОН міжнародного ідентифікаційного номера, укладення з Центральним депозитарієм цінних паперів договору про обслуговування випусків цінних паперів, оформлення та депонування тимчасового глобального сертифіката.

8. Після реєстрації випуску сертифікатів ФОН, щодо яких емітентом прийнято рішення про емісію сертифікатів ФОН без здійснення публічної пропозиції, уповноважена особа реєструвального органу протягом 3 робочих днів надає Центральному депозитарію цінних паперів перелік осіб, які відповідно до рішення про емісію сертифікатів ФОН є учасниками розміщення, та розпорядження про заборону здійснення переказу сертифікатів ФОН з рахунку в цінних паперах емітента на рахунки в цінних паперах депозитарних установ для подальшого зарахування депозитарними установами прав на ці сертифікати ФОН на рахунки в цінних паперах депонентів, які не визначені рішенням про емісію сертифікатів ФОН як учасники такого розміщення (додаток 2).

9. Затвердження змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН, оформлених у вигляді додатків, здійснюється у порядку, встановленому Положенням про здійснення публічної пропозиції цінних паперів, затвердженим рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 21 червня 2018 року № 424, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 18 липня 2018 року за № 837/32289.

10. Реєструвальний орган протягом 7 робочих днів з дати отримання заяви та всіх необхідних документів для погодження змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН:

1) здійснює погодження зміни до рішення про емісію сертифікатів ФОН або відмовляє в погодженні;

2) повертає документи без розгляду.

11. Одночасно з реєстрацією звіту про емісію сертифікатів ФОН реєструвальний орган видає емітенту свідоцтво про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН (додаток 3) на суму, що відповідає загальній номінальній вартості розміщених сертифікатів ФОН, та анулює тимчасове свідоцтво про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН.

12. Реєструвальний орган не пізніше наступного робочого дня з дати видачі тимчасового свідоцтва / свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН забезпечує направлення електронних копій тимчасового свідоцтва / свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН та інших документів до Центрального депозитарію цінних паперів відповідно до Порядку електронної взаємодії Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з учасниками ринку цінних паперів, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 28 серпня 2014 року № 1120, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 вересня 2014 року за № 1127/25904.

13. Датою отримання документів є дата реєстрації таких документів, наданих у паперовій формі, у відповідному підрозділі реєструвального органу, який виконує функції реєстрації вхідної кореспонденції.

Документи в електронній формі додаються до документів, наданих у паперовій формі. Емітент забезпечує відповідність інформації, яка міститься в документах, наданих в електронній формі, та інформації, яка міститься в документах, наданих в паперовій формі.

14. У разі якщо рішення про емісію сертифікатів ФОН, зміни до рішення про емісію сертифікатів ФОН, звіт про результати емісії сертифікатів ФОН та/або інші подані документи не відповідають вимогам законодавства, та/або містять неповну, недостовірну інформацію, та/або містять розбіжності між своїми положеннями, реєструвальний орган невідкладно, але не пізніше завершення передбачених пунктами 5, 10 цієї глави строків розгляду документів інформує заявника про зазначені виявлені факти та чітко визначає зміни, доповнення та/або пояснення, які необхідно подати у зв'язку з цим. У такому разі розрахунок строків, передбачених пунктами 5, 10 цієї глави, розпочинається спочатку з дня отримання реєструвальним органом запитуваних відповідно до цього пункту документів та/або пояснень.

Реєструвальний орган має право здійснювати перевірку відомостей, що містяться в поданих документах. До закінчення встановленого для реєстрації/затвердження/погодження строку реєструвальний орган може затребувати надання додаткових документів, які підтверджують дані, наведені в документах.

15. Затверджені проспект сертифікатів ФОН, зміни та/або доповнення до проспекту сертифікатів ФОН, оформлені у вигляді додатків до проспекту, засвідчуються підписом уповноваженої особи реєструвального органу, штампом "ЗАТВЕРДЖЕНО" і печаткою реєструвального органу. Зареєстрований звіт про результати емісії сертифікатів ФОН засвідчується підписом уповноваженої особи реєструвального органу, штампом "ЗАРЕЄСТРОВАНО" і печаткою реєструвального органу.

Погоджені зміни до рішення про емісію сертифікатів ФОН засвідчуються підписом уповноваженої особи реєструвального органу, штампом "ПОГОДЖЕНО" і печаткою реєструвального органу.

Один примірник затвердженого проспекту сертифікатів ФОН, змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН, оформлених у вигляді додатка до проспекту, погоджених змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН, зареєстрованого звіту про результати емісії сертифікатів ФОН після затвердження/погодження/реєстрації повертається емітенту.

16. Свідоцтво про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН видається емітенту одночасно з примірником зареєстрованого звіту про результати емісії сертифікатів ФОН.

17. За письмовим зверненням емітента, поданим до реєструвального органу до прийняття реєструвальним органом рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації випуску сертифікатів ФОН, рішення про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН та затвердження проспекту сертифікатів ФОН або відмову в реєстрації випуску сертифікатів ФОН та затвердженні проспекту сертифікатів ФОН, рішення про затвердження або відмову в затвердженні змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН, рішення про погодження або відмову в погодженні змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН, рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН, реєструвальний орган може повернути всі документи, подані для реєстрації випуску сертифікатів ФОН, реєстрації випуску сертифікатів ФОН та затвердження проспекту сертифікатів ФОН, затвердження змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН, погодження змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН, реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН, на доопрацювання.

18. Підставами для повернення емітентові без розгляду документів, що подані для реєстрації випуску сертифікатів ФОН, є:

подання документів не в повному обсязі;

подання документів, оформлених з порушенням вимог цього Положення.

19. Підставами для відмови в реєстрації випуску сертифікатів ФОН є:

наявність у представлених документах відомостей, що дозволяють зробити висновок про невідповідність умов випуску й обігу сертифікатів ФОН законодавству України;

невідповідність наданих на державну реєстрацію випуску сертифікатів ФОН документів і складу відомостей, що містяться у них, законодавству України;

внесення до проспекту сертифікатів ФОН або рішення про випуск сертифікатів ФОН недостовірних відомостей;

наявність розбіжностей між різними положеннями поданих документів, недостовірності та/або неповноти інформації у поданих документах;

порушення встановленого законодавством порядку прийняття рішення про емісію цінних паперів;

визнання емісії сертифікатів ФОН недобросовісною;

якщо місцезнаходженням емітента відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) є тимчасово окупована територія України або територія проведення антитерористичної операції.

20. Підставами для відмови у погодженні змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН є:

невідповідність поданих документів вимогам законодавства;

наявність розбіжностей між різними положеннями поданих документів, недостовірності та/або неповноти інформації у поданих документах.

21. Підставами для відмови в реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН є:

порушення вимог законодавства щодо емісії цінних паперів, зокрема порушення встановленого порядку прийняття рішення про затвердження результатів емісії;

визнання емісії сертифікатів ФОН недобросовісною;

встановлення невідповідності поданих документів вимогам законодавства.

22. Повідомлення емітента про прийняте реєструвальним органом рішення щодо реєстрації випуску сертифікатів ФОН, реєстрації випуску сертифікатів ФОН та затвердження проспекту сертифікатів ФОН, погодження змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН, реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН здійснюється засобами телекомунікаційного зв'язку.

Повідомлення про відмову в реєстрації випуску сертифікатів ФОН, реєстрації випуску сертифікатів ФОН та затвердженні проспекту сертифікатів ФОН, погодженні змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН, реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН, скасуванні реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулюванні тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН доводиться до відома емітента письмово шляхом направлення емітенту розпорядження про відмову в реєстрації випуску сертифікатів ФОН, реєстрації випуску сертифікатів ФОН та затвердженні проспекту сертифікатів ФОН, погодженні змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН, реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН, скасуванні реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулюванні тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН (додаток 4), яке має містити обґрунтовані підстави відмови.

Повідомлення про повернення без розгляду документів, що подані для реєстрації випуску сертифікатів ФОН, реєстрації випуску сертифікатів ФОН та затвердження проспекту сертифікатів ФОН, погодження змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН, реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН доводиться до емітента письмово шляхом направлення емітенту відповідного листа, що містить обґрунтовані підстави залишення документів без розгляду.

23. У разі відмови в реєстрації випуску сертифікатів ФОН, реєстрації випуску та затвердженні проспекту сертифікатів ФОН, погодженні змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН усі подані документи залишаються в реєструвальному органі.

У разі відмови в реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН, скасуванні реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулюванні тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН усі подані документи залишаються в реєструвальному органі. Оригінал тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН повертається заявнику.

24. У випадку, коли в реєстрації випуску сертифікатів ФОН, реєстрації випуску сертифікатів ФОН та затвердженні проспекту сертифікатів ФОН, погодженні змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН, реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН, скасуванні реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулюванні тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН відмовлено з мотивів, які емітент вважає необґрунтованими, він може звернутися до суду.

2. Документи, які подаються для реєстрації випуску сертифікатів ФОН, реєстрації випуску та затвердження проспекту сертифікатів ФОН

1. Для реєстрації випуску сертифікатів ФОН, реєстрації випуску сертифікатів ФОН та затвердження проспекту сертифікатів ФОН емітент протягом 60 днів після прийняття рішення про емісію сертифікатів ФОН органом (особою) емітента, уповноваженим(ою) приймати таке рішення, подає до реєструвального органу:

1) заяву про реєстрацію випуску/реєстрацію випуску та затвердження проспекту сертифікатів ФОН (додаток 5);

2) рішення загальних зборів емітента або іншого уповноваженого органу про:

емісію сертифікатів ФОН;

визначення за потреби органу емітента (виконавчого органу, наглядової ради), якому надаються повноваження щодо:

залучення до розміщення андеррайтера;

зміни дат початку та закінчення розміщення сертифікатів ФОН;

внесення змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН (у разі оформлення проспекту);

внесення змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про дострокове закінчення розміщення сертифікатів ФОН (за умови, що на запланований обсяг сертифікатів ФОН укладено договори з першими власниками та сертифікати ФОН повністю оплачено);

затвердження результатів емісії сертифікатів ФОН;

затвердження звіту про результати емісії сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про відмову від емісії сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про проведення конвертації сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про емісію сертифікатів ФОН з метою проведення конвертації сертифікатів ФОН існуючого випуску;

затвердження результатів конвертації сертифікатів ФОН;

прийняття рішення про відмову від проведення конвертації сертифікатів ФОН;

повернення внесків, внесених як плата за сертифікати ФОН, у разі визнання емісії недійсною або незатвердження в установлені законодавством строки результатів емісії сертифікатів ФОН органом емітента, уповноваженим приймати таке рішення, або у разі прийняття рішення про відмову від емісії сертифікатів ФОН;

рішення про визначення органу емітента, якому надаються відповідні повноваження, подається у разі прийняття такого(их) рішення(нь).

Зазначене(і) рішення має (мають) бути оформлене(і) протоколом, пронумероване(і), прошнуроване(і) та засвідчене(і) підписом керівника емітента.

Рішення про емісію сертифікатів ФОН має містити відомості відповідно до додатка 6 до цього Положення (у разі неоформлення проспекту сертифікатів ФОН) або відповідно до додатка 7 до цього Положення (у разі оформлення проспекту сертифікатів ФОН);

3) копії документів емітента, що підтверджують повноваження органу, який прийняв рішення про емісію сертифікатів ФОН, засвідчені підписом керівника емітента.

У разі якщо документом, що підтверджує повноваження органу, який прийняв рішення про емісію сертифікатів ФОН, є статут, надається копія статуту, засвідчена підписом керівника емітента (надається у разі відсутності сканкопії статуту на офіційному сайті Міністерства юстиції України);

4) проспект сертифікатів ФОН (у разі поєднання емісії сертифікатів ФОН із здійсненням публічної пропозиції, яка передбачає оформлення проспекту сертифікатів ФОН) у двох примірниках, що повинен бути оформлений відповідно до Положення про здійснення публічної пропозиції цінних паперів, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 21 червня 2018 року № 424, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 липня 2018 року за № 837/32289.

У разі емісії сертифікатів ФОН у випадках, встановлених законодавством, проспект може на вибір емітента складатися з базового проспекту, що містить всю важливу інформацію про емітента, та документа про цінні папери, щодо яких здійснюється публічна пропозиція, разом з анотацією, оформлених відповідно до вимог, встановлених Положенням про здійснення публічної пропозиції цінних паперів, затвердженим рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 21 червня 2018 року № 424, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 18 липня 2018 року за № 837/32289;

5) копію попереднього договору андеррайтингу, засвідчену підписом керівника емітента (подається у разі, якщо емітент прийняв рішення про залучення андеррайтера(ів) до розміщення сертифікатів ФОН);

6) проміжну фінансову звітність відповідно до вимог пункту 2 розділу I цього Положення, засвідчену підписами емітента, разом зі звітом щодо огляду проміжної фінансової звітності за звітний період, що передував кварталу, у якому подаються документи для реєстрації випуску, реєстрації випуску та затвердження проспекту сертифікатів ФОН, крім випадку, коли попереднім звітним періодом є рік, складеним відповідно до Міжнародних стандартів аудиту з урахуванням вимог до аудиторського висновку, що подається до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку у складі документів для реєстрації випуску, випуску та проспекту емісії окремих видів цінних паперів, звіту про результати розміщення акцій (крім цінних паперів інститутів спільного інвестування), затверджених рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 08 жовтня 2013 року № 2187, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 29 жовтня 2013 року за № 1827/24359.

Якщо емітент відповідно до законодавства зобов'язаний складати фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності, він подає фінансову звітність, складену за міжнародними стандартами фінансової звітності;

7) річну фінансову звітність відповідно до вимог пункту 2 розділу I цього Положення, засвідчену підписами емітента, разом з аудиторським звітом щодо річної фінансової звітності у повному обсязі за звітний рік, що передував року, у якому подаються документи для реєстрації випуску сертифікатів ФОН (у разі неоформлення проспекту), або річну фінансову звітність відповідно до вимог пункту 2 розділу I цього Положення, засвідчену підписами емітента, разом з аудиторським звітом щодо річної фінансової звітності у повному обсязі за останні два звітні роки, що передували року, у якому подаються документи для реєстрації випуску та затвердження проспекту сертифікатів ФОН, складеним відповідно до Міжнародних стандартів аудиту з урахуванням Вимог до аудиторського висновку, що подається до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку у складі документів для реєстрації випуску, випуску та проспекту емісії окремих видів цінних паперів, звіту про результати розміщення акцій (крім цінних паперів інститутів спільного інвестування), затверджених рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 08 жовтня 2013 року № 2187, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 29 жовтня 2013 року за № 1827/24359.

Якщо емітент відповідно до законодавства зобов'язаний складати фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності, він подає фінансову звітність, складену за міжнародними стандартами фінансової звітності;

8) копію платіжного документа, який підтверджує сплату державного мита відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України від 21 січня 1993 року № 7-93 "Про державне мито", засвідчену підписом керівника емітента;

9) відомості щодо наявності ліцензії на діяльність з управління майном для фінансування об'єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю;

10) копію Правил ФОН засвідчену підписом керівника емітента;

11) копію інвестиційної декларації засвідчену підписом керівника емітента;

12) копію договору між забудовником та управителем засвідчену підписом керівника емітента - у разі укладення такого договору.

2. Якщо фінансова звітність разом з аудиторським звітом, що зазначені у підпунктах 6 - 7 пункту 1 цієї глави, є у публічному доступі в результаті їх оприлюднення на вебсайті емітента та у загальнодоступній інформаційній базі даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів або через особу, яка провадить діяльність з оприлюднення регульованої інформації від імені учасників фондового ринку, емітент може не надавати паперові копії таких документів.

У такому разі емітент подає довідку, підписану уповноваженою особою уповноваженого органу емітента, що має містити посилання на вебсайт, на якому оприлюднені такі документи, яка включає універсальний покажчик місцезнаходження (Universal Resource Locator) (URL-адресу), доменне ім'я, місцезнаходження сторінки та назву файлу.

3. Відмова від емісії сертифікатів ФОН

1. Емітент до дати початку розміщення сертифікатів ФОН, визначеної у рішенні про емісію сертифікатів ФОН та/або проспекті сертифікатів ФОН (у разі його оформлення), може прийняти рішення про відмову від емісії сертифікатів ФОН.

2. У разі прийняття такого рішення емітент наступного робочого дня, але не пізніше ніж за 5 робочих днів до дати початку розміщення сертифікатів ФОН, визначеної у рішенні про емісію сертифікатів ФОН та/або проспекті сертифікатів ФОН (у разі його оформлення), має подати до реєструвального органу для скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН такі документи:

заяву про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН (додаток 8);

рішення про відмову від розміщення сертифікатів ФОН, прийнятого уповноваженим органом емітента;

оригінал тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН.

4. Внесення змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН, змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН

1. Емітент має право внести будь-які зміни до рішення про емісію сертифікатів ФОН, зміни та/або доповнення до проспекту сертифікатів ФОН до дати початку розміщення сертифікатів ФОН.

Емітент має право внести зміни до рішення про емісію сертифікатів ФОН, зміни та/або доповнення до проспекту сертифікатів ФОН у разі виявлення несуттєвих помилок або неточностей у інформації, яка не може вплинути на оцінку сертифікатів ФОН протягом строку обігу сертифікатів ФОН.

2. У разі внесення змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН або змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН, затвердження змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН або погодження рішення про емісію сертифікатів ФОН здійснюється у такому порядку:

1) прийняття уповноваженим органом емітента рішення про внесення змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН або рішення про емісію сертифікатів ФОН;

2) подання емітентом протягом 7 робочих днів з дня прийняття рішення про внесення змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН або рішення про емісію сертифікатів ФОН, а саме:

заяви про затвердження змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН / погодження змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН (додаток 9);

змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН, оформлених у вигляді відповідного додатка, або змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН у двох примірниках, що засвідчені підписом керівника емітента;

копії рішення уповноваженого органу емітента про внесення змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН або рішення про емісію сертифікатів ФОН, засвідченої підписом керівника емітента;

3) затвердження реєструвальним органом чи відмова у затвердженні змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН або погодження змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН чи відмова у погодженні змін до рішення про емісію сертифікатів;

4) оприлюднення емітентом затверджених змін та/або доповнень до проспекту (у разі оформлення проспекту сертифікатів ФОН) відповідно до Положення про здійснення публічної пропозиції цінних паперів, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 21 червня 2018 року № 424, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 липня 2018 року за № 837/32289;

5) надання емітентом протягом 5 днів з дня затвердження змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН або погодження змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН копії таких змін Центральному депозитарію цінних паперів.

5. Документи про здійснення публічної пропозиції у процесі емісії сертифікатів ФОН

1. Не пізніше ніж за 3 робочі дні до дати початку розміщення сертифікатів ФОН емітент подає до реєструвального органу:

1) заяву про надання публічної пропозиції сертифікатів ФОН;

2) публічну пропозицію сертифікатів ФОН, що має бути пронумерована, прошнурована, підписана уповноваженою особою уповноваженого органу емітента.

Заява та публічна пропозиція сертифікатів ФОН мають відповідати вимогам Положення про здійснення публічної пропозиції цінних паперів, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 21 червня 2018 року № 424, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 липня 2018 року за № 837/32289;

3) документ, що підтверджує повноваження особи, яка підписала публічну пропозицію сертифікатів ФОН.

2. Емітент повинен оприлюднити публічну пропозицію сертифікатів ФОН у спосіб, передбачений статтею 38-1 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок", не пізніше останнього робочого дня, що передує даті початку розміщення сертифікатів ФОН.

6. Документи, які надаються для реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН

1. У разі якщо протягом строку розміщення сертифікатів ФОН було укладено хоча б один договір з першими власниками, у 15-денний строк з дня затвердження результатів емісії сертифікатів ФОН органом емітента, уповноваженим приймати таке рішення, емітент повинен подати до реєструвального органу документи, необхідні для реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН, а саме:

1) заяву про реєстрацію звіту про результати емісії сертифікатів ФОН, складену згідно з додатком 10 до цього Положення;

2) звіт про результати емісії сертифікатів ФОН у двох примірниках, складений згідно з додатком 11 до цього Положення;

3) оригінал тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН;

4) рішення уповноваженого органу емітента про затвердження результатів емісії сертифікатів ФОН, звіту про результати емісії сертифікатів ФОН, засвідчене підписом керівника емітента;

5) рішення уповноваженого органу про дострокове закінчення розміщення сертифікатів ФОН (у разі прийняття такого рішення, якщо такі повноваження було надано відповідному органу емітента), засвідчене підписом керівника товариства;

6) довідку, що містить інформацію про ціну, за якою розміщувались сертифікати ФОН (за відсутності ціни розміщення у проспекті сертифікатів ФОН в разі його оформлення), із зазначенням інформації про оприлюднення остаточної ціни, за якою відчужувались сертифікати ФОН, відповідно до вимог частин першої, другої статті 38-1 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок";

7) документ, який підтверджує оплату 100 % вартості розміщених сертифікатів ФОН;

8) довідку про надання емітентом інвесторам копії рішення про емісію сертифікатів ФОН, паперової форми проспекту (у разі його оформлення) із зазначенням способу та дати надання (надається у разі надходження відповідних запитів/вимог), засвідчену підписом керівника товариства.

2. У разі якщо протягом строку розміщення сертифікатів ФОН, зазначеного у рішенні про емісію сертифікатів ФОН та проспекті сертифікатів ФОН (у разі його оформлення), не було укладено жодного договору з першими власниками у процесі розміщення сертифікатів ФОН, у 15-денний строк з дня затвердження результатів емісії сертифікатів ФОН органом емітента, уповноваженим приймати таке рішення, емітент повинен подати до реєструвального органу такі документи:

1) заяву про реєстрацію звіту про результати емісії сертифікатів ФОН та скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН, складену згідно з додатком 12 до цього Положення;

2) звіт про результати емісії сертифікатів ФОН у двох примірниках;

3) оригінал тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН;

4) рішення уповноваженого органу емітента про затвердження результатів емісії сертифікатів ФОН, звіту про результати емісії сертифікатів ФОН, засвідчене підписом керівника емітента.

3. У разі якщо після дати початку розміщення сертифікатів ФОН, зазначеної у рішенні про емісію сертифікатів ФОН та проспекті сертифікатів ФОН (у разі його оформлення), уповноваженим органом емітента прийнято рішення про відмову від емісії сертифікатів ФОН, у 15-денний строк з дня затвердження результатів емісії сертифікатів ФОН органом емітента, уповноваженим приймати таке рішення, емітент повинен подати до реєструвального органу такі документи:

1) заяву про реєстрацію звіту про результати емісії сертифікатів ФОН та скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН, складену згідно з додатком 12 до цього Положення;

2) звіт про результати емісії сертифікатів ФОН у двох примірниках;

3) рішення уповноваженого органу емітента про відмову від емісії сертифікатів ФОН, засвідчене підписом керівника емітента;

4) рішення уповноваженого органу емітента про затвердження результатів емісії сертифікатів ФОН, звіту про результати емісії сертифікатів ФОН, засвідчене підписом керівника емітента;

5) документ, який підтверджує оплату 100 % вартості розміщених сертифікатів ФОН;

6) довідку, засвідчену підписом керівника емітента, про повернення внесків, унесених як плата за сертифікати ФОН, усім особам, які зробили ці внески (із зазначенням внеску, його вартості, дати повернення), з наданням засвідчених керівником емітента копій документів, які підтверджують повернення внесків, унесених як плата за сертифікати ФОН;

7) довідку про стан рахунку в цінних паперах емітента;

8) довідку про надання емітентом інвесторам копії рішення про емісію сертифікатів ФОН, паперової форми проспекту (у разі його оформлення) із зазначенням способу та дати надання (надається у разі надходження відповідних запитів/вимог), засвідчену підписом керівника товариства;

9) оригінал тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН.

4. У разі якщо документи, зазначені в цій главі, містять більше ніж один аркуш, вони мають бути пронумеровані та прошнуровані.

7. Документи, які надаються у разі незатвердження результатів емісії сертифікатів ФОН

1. У разі незатвердження уповноваженим органом емітента в установлені Законом України "Про цінні папери та фондовий ринок" строки результатів емісії сертифікатів ФОН емітент не пізніше 15 календарних днів з дати закінчення строку повернення внесків, унесених в оплату за сертифікати ФОН, або 15 календарних днів з дати закінчення строку для затвердження результатів емісії сертифікатів ФОН (у разі якщо протягом строку розміщення сертифікатів ФОН, який вказаний у рішенні про емісію сертифікатів ФОН та проспекті сертифікатів ФОН (у разі його оформлення), не було укладено жодного договору з першими власниками у процесі розміщення сертифікатів ФОН) подає до реєструвального органу документи для скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН, а саме:

1) заяву про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН;

2) довідку про емісію сертифікатів ФОН, засвідчену підписом керівника емітента, складену згідно з додатком 13 до цього Положення;

3) документ, який підтверджує оплату 100 % вартості розміщених сертифікатів ФОН;

4) довідку, засвідчену підписом керівника емітента, про повернення внесків, унесених в оплату за сертифікати ФОН, усім особам, які зробили ці внески (із зазначенням внеску, його вартості, дати повернення), з наданням засвідчених керівником емітента копій документів, які підтверджують повернення внесків, унесених як плата за сертифікати ФОН;

5) довідку про стан рахунку в цінних паперах емітента;

6) оригінал тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН.

2. У разі якщо документи, зазначені в цій главі, містять більше ніж один аркуш, вони мають бути пронумеровані та прошнуровані.

3. Підставами для відмови в скасуванні реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулюванні тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН у разі незатвердження уповноваженим органом емітента результатів емісії сертифікатів ФОН є:

невідповідність поданих документів вимогам цього Положення;

наявність розбіжностей між різними положеннями поданих документів, недостовірності та/або неповноти інформації у поданих документах.

IV. Викуп, конвертація сертифікатів ФОН, скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН

1. Скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН

1. Реєструвальний орган здійснює скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулює тимчасове свідоцтво про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН у разі:

прийняття емітентом рішення про відмову від емісії сертифікатів ФОН;

якщо протягом строку розміщення сертифікатів ФОН, зазначеного у проспекті сертифікатів ФОН або рішенні про емісію сертифікатів ФОН, не було укладено жодного договору з першими власниками;

незатвердження в установлені законодавством строки результатів емісії сертифікатів ФОН;

прийняття емітентом рішення про відмову від проведення конвертації сертифікатів ФОН;

визнання емісії сертифікатів ФОН недійсною.

2. Уповноважена особа реєструвального органу видає розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва за формою згідно з додатком 14 до цього Положення у разі:

1) прийняття емітентом рішення про відмову від емісії сертифікатів ФОН до початку розміщення сертифікатів ФОН - на підставі поданих емітентом документів, визначених пунктом 2 глави 3 розділу III цього Положення.

Розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН видається протягом 5 робочих днів з дати отримання реєструвальним органом відповідних документів;

2) прийняття емітентом рішення про відмову від емісії сертифікатів ФОН після початку розміщення сертифікатів ФОН - на підставі поданих емітентом документів, визначених пунктом 3 глави 6 розділу III цього Положення.

Розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН видається одночасно з реєстрацією звіту про результати емісії сертифікатів ФОН;

3) якщо протягом строку розміщення сертифікатів ФОН, зазначеного у рішенні про емісію сертифікатів ФОН та проспекті сертифікатів ФОН (у разі його оформлення), не було укладено жодного договору з першими власниками, - на підставі поданих емітентом документів, визначених пунктом 2 глави 6 розділу III цього Положення.

Розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН видається одночасно з реєстрацією звіту про результати емісії сертифікатів ФОН;

4) незатвердження в установлені законодавством строки результатів емісії сертифікатів ФОН - на підставі поданих емітентом документів, визначених пунктом 1 глави 7 розділу III цього Положення.

Розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН видається протягом 25 робочих днів з дати отримання реєструвальним органом відповідних документів;

5) прийняття емітентом рішення про відмову від проведення конвертації сертифікатів ФОН - на підставі поданих емітентом документів, визначених підпунктом 2 пункту 5 глави 3 цього розділу.

Розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН видається протягом 10 робочих днів з дати отримання відповідних документів одночасно з видачею розпорядження про відновлення обігу сертифікатів ФОН.

6) прийняття реєструвальним органом рішення про визнання емісії недійсною відповідно до Порядку визнання емісії цінних паперів недобросовісною та недійсною, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку 06 серпня 2013 року № 1416, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 серпня 2013 року за № 1488/24020 (у редакції рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 30 травня 2018 року № 357).

3. Реєструвальний орган здійснює скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулює свідоцтво про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН у разі:

викупу сертифікатів ФОН у повному обсязі;

проведення конвертації сертифікатів ФОН.

4. Уповноважена особа реєструвального органу видає розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання свідоцтва за формою згідно з додатком 15 до цього Положення у разі:

1) викупу сертифікатів ФОН у повному обсязі - на підставі поданих емітентом документів, визначених пунктом 4 глави 2 цього розділу.

Розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН видається протягом 15 робочих днів з дати отримання звіту про результати викупу сертифікатів ФОН;

2) викупу сертифікатів ФОН у повному обсязі - на підставі поданих емітентом документів, визначених пунктом 7 глави 2 цього розділу.

Розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН видається протягом 15 робочих днів з дати отримання звіту про результати викупу сертифікатів ФОН;

2) проведення конвертації сертифікатів ФОН - на підставі поданих емітентом документів, визначених пунктом 4 глави 3 цього розділу.

Розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН видається протягом 10 робочих днів з дати отримання відповідних документів одночасно з видачею нового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН.

5. Реєструвальний орган забезпечує:

1) не пізніше наступного робочого дня з дати видачі розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання свідоцтва (тимчасового свідоцтва) про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН:

оприлюднення відповідного розпорядження на офіційному вебсайті реєструвального органу;

направлення відповідного розпорядження до Центрального депозитарію цінних паперів відповідно до Порядку електронної взаємодії Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з учасниками ринку цінних паперів, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 28 серпня 2014 року № 1120, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 вересня 2014 року за № 1127/25904, не пізніше наступного робочого дня з дня видачі відповідного розпорядження;

2) протягом трьох робочих днів з дати видачі розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання свідоцтва (тимчасового свідоцтва) або розпорядження про відмову в скасуванні реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулюванні тимчасового свідоцтва направлення відповідного розпорядження емітенту.

У разі видачі розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН реєструвальний орган одночасно з таким розпорядженням направляє емітенту довідку про відсутність нескасованих випусків цінних паперів (крім випадку, коли в емітента наявні інші випуски цінних паперів, реєстрацію випуску яких не скасовано).

6. На підставі розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання свідоцтва (тимчасового свідоцтва) про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН реєструвальний орган вносить відповідні зміни до Державного реєстру випусків цінних паперів.

2. Викуп сертифікатів ФОН

1. Викуп сертифікатів ФОН здійснюється виключно коштами.

Емітент сертифікатів ФОН здійснює викуп сертифікатів ФОН після закінчення строку, на який був створений ФОН та у випадку, передбаченому пунктом 5 цієї глави.

За результатами викупу сертифікатів ФОН уповноважена особа Центрального депозитарію цінних паперів засвідчує емітенту звіт про результати викупу сертифікатів ФОН, що має містити інформацію, зазначену у додатку 16 до цього Положення, своїм підписом.

Звіт про результати викупу сертифікатів ФОН надається емітентом для засвідчення Центральному депозитарію цінних паперів виключно після виконання зобов'язань за сертифікатами ФОН перед їх власниками у повному обсязі.

2. Емітент подає до реєструвального органу звіт про результати викупу сертифікатів ФОН протягом 15 днів після закінчення строку викупу сертифікатів ФОН, зазначеного у проспекті сертифікатів ФОН, рішенні про емісію сертифікатів ФОН або у повідомленні про виникнення підстав для припинення функціонування ФОН та викуп сертифікатів ФОН.

3. Звіт про результати викупу сертифікатів ФОН подається в одному примірнику.

4. При поданні звіту про результати викупу сертифікатів ФОН емітент також подає до реєструвального органу:

1) заяву про подання звіту про результати викупу сертифікатів ФОН за формою згідно з додатком 17 до цього Положення;

2) довідку, що містить інформацію про підтвердження факту виконання емітентом зобов'язань перед власниками, зокрема реквізити платіжних документів, актів приймання-передавання тощо;

3) довідку, що містить інформацію про розрахунок вартості чистих активів на дату викупу сертифікатів ФОН в порядку визначеному Правилами ФОН;

4) оригінал свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН.

5. Емітент може прийняти рішення про припинення функціонування ФОН та викуп сертифікатів такого ФОН, якщо протягом року відбулося зниження вартості чистих активів ФОН у розрахунку на один сертифікат ФОН порівняно з ціною первинного розміщення цих сертифікатів на величину, розмір якої визначений Правилами ФОН. У разі прийняття такого рішення управитель зобов'язаний:

1) протягом 5 робочих днів з дати прийняття такого рішення оприлюднює про повідомлення про виникнення підстав для припинення функціонування ФОН та викуп сертифікатів ФОН в загальнодоступній інформаційній базі даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів або через особу, яка провадить діяльність з оприлюднення регульованої інформації від імені учасників фондового ринку, на власному вебсайті та персонально повідомляє осіб, які є власниками сертифікатів ФОН.

Таке повідомлення має містити, визначений строк для подання вимог щодо викупу сертифікатів ФОН, який не може бути меншим 15 днів та більшим 30 днів з дати опублікування такого повідомлення, та має бути надіслане до реєстраційного органу;

2) протягом визначеного строку прийняти від власників сертифікатів ФОН вимоги щодо викупу сертифікатів ФОН;

3) здійснити викуп сертифікатів ФОН у строк, установлений у повідомленні.

6. Повідомлення про виникнення підстав для припинення функціонування ФОН та викуп сертифікатів ФОН також повинно містити:

повне найменування емітента;

ідентифікаційний код;

місцезнаходження емітента;

телефон, факс;

відомості про внесення емітента сертифікатів ФОН до Державного реєстру фінансових установ або Державного реєстру банків;

найменування ФОН;

відомості щодо дозволу на право здійснення емісії сертифікатів відповідного фонду;

розмір власного капіталу;

загальну номінальну вартість сертифікатів ФОН, випущених емітентом;

кількість сертифікатів ФОН, випущених емітентом;

номінальну вартість сертифіката ФОН;

причини виникнення підстав для припинення функціонування ФОН;

ціну викупу одного сертифіката ФОН

реквізити документів, що підтверджують виникнення підстав для припинення функціонування ФОН;

строк для подання вимог щодо викупу сертифікатів ФОН (із зазначенням дати подання таких вимог).

У разі припинення функціонування ФОН за рішенням суду емітент складає ліквідаційний баланс ФОН та здійснює дії, передбачені пунктом 5 цього розділу.

7. Емітент одночасно з поданням звіту про результати викупу сертифікатів ФОН у випадку передбаченому пунктом 5 цього розділу подає для скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН такі документи:

1) заяву про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН у зв'язку із зниженням вартості чистих активів ФОН у розрахунку на один сертифікат ФОН за формою згідно з додатком 18 до цього Положення;

2) довідку, що містить інформацію про підтвердження факту виконання емітентом зобов'язань перед власниками, зокрема реквізити платіжних документів, актів приймання-передавання тощо;

3) довідку, що містить інформацію про розрахунок вартості чистих активів на дату викупу сертифікатів ФОН в порядку визначеному Правилами ФОН;

4) оригінал свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН;

5) повідомлення про виникнення підстав для припинення функціонування ФОН та викуп сертифікатів ФОН, засвідчене підписом керівника емітента.

3. Конвертація сертифікатів ФОН

1. Уповноважений орган емітента сертифікатів ФОН може здійснити конвертацію сертифікатів ФОН одного випуску в сертифікати ФОН іншого випуску за умови отримання емітентом згоди на конвертацію від усіх власників відповідного випуску сертифікатів ФОН.

Така згода може бути отримана індивідуально від кожного власника в письмовому вигляді або в інший спосіб, передбачений рішенням про проведення конвертації (рішенням про емісію сертифікатів ФОН з метою проведення конвертації сертифікатів ФОН існуючого випуску), який дає можливість підтвердити волевиявлення власників.

2. Конвертація сертифікатів ФОН відбувається у такому порядку:

1) прийняття уповноваженим органом емітента рішення про:

проведення конвертації сертифікатів ФОН;

емісію сертифікатів ФОН з метою проведення конвертації сертифікатів ФОН існуючого випуску;

2) подання емітентом до реєструвального органу документів для зупинення обігу сертифікатів ФОН, що підлягають конвертації, та для реєстрації нового випуску сертифікатів ФОН;

3) реєстрація реєструвальним органом нового випуску сертифікатів ФОН та видача тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН з одночасною видачею уповноваженою особою реєструвального органу розпорядження про зупинення обігу сертифікатів ФОН, що конвертуються, протягом 10 робочих днів з дня отримання відповідних документів;

4) оприлюднення реєструвальним органом розпорядження про зупинення обігу сертифікатів ФОН на офіційному вебсайті реєструвального органу та його направлення до Центрального депозитарію цінних паперів відповідно до Порядку електронної взаємодії Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з учасниками ринку цінних паперів, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 28 серпня 2014 року № 1120, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 вересня 2014 року за № 1127/25904, не пізніше наступного робочого дня з дати видачі відповідного розпорядження;

5) направлення реєструвальним органом емітенту розпорядження про зупинення обігу сертифікатів ФОН протягом 3 робочих днів з дня видачі такого розпорядження;

6) оприлюднення емітентом рішення про проведення конвертації сертифікатів ФОН у спосіб, визначений для оприлюднення проспекту відповідно до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок", у випадку здійснення публічної пропозиції (у разі оформлення проспекту сертифікатів ФОН) протягом 5 робочих днів з дати видачі тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН;

Емітент, сертифікатів ФОН, щодо яких було здійснено публічну пропозицію, оприлюднює у спосіб, визначений статтею 39 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок", рішення про проведення конвертації протягом 3 робочих днів з дня прийняття такого рішення.

7) повідомлення власників сертифікатів ФОН про проведення конвертації сертифікатів ФОН відповідно до рішення про проведення конвертації;

8) отримання емітентом повідомлення від власників сертифікатів ФОН про згоду (або незгоду) з рішенням про проведення конвертації відповідно до зазначеного рішення;

9) проведення зборів власників сертифікатів ФОН у випадках, передбачених рішенням про емісію сертифікатів ФОН (проспектом сертифікатів ФОН);

10) присвоєння сертифікатам ФОН міжнародного ідентифікаційного номера цінних паперів;

11) оформлення та депонування тимчасового глобального сертифіката;

12) після завершення процедури викупу сертифікатів ФОН, пред'явлених для викупу їх власниками, - здійснення операцій у системі депозитарного обліку щодо обслуговування процесу конвертації сертифікатів ФОН;

13) затвердження результатів конвертації сертифікатів ФОН уповноваженим органом емітента;

14) подання до реєструвального органу документів для скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та видачі свідоцтва про реєстрацію нового випуску сертифікатів ФОН;

15) видача уповноваженою особою реєструвального органу розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН, видача нового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН;

16) оформлення та депонування глобального сертифіката.

3. Емітент не пізніш як протягом 60 днів після прийняття рішення про проведення конвертації органом емітента, уповноваженим приймати відповідне рішення, подає до реєструвального органу документи, необхідні для зупинення обігу сертифікатів ФОН та реєстрації нового випуску сертифікатів ФОН, а саме:

1) заяву про зупинення обігу сертифікатів ФОН та реєстрацію нового випуску сертифікатів ФОН за формою згідно з додатком 19 до цього Положення;

2) рішення уповноваженого органу емітента (або його (їх) копію(ї)) про:

проведення конвертації сертифікатів ФОН;

емісію сертифікатів ФОН з метою проведення ковертації сертифікатів ФОН існуючого випуску;

визначення уповноваженого органу емітента, якому надаються повноваження щодо затвердження результатів конвертації сертифікатів ФОН.

Зазначене(і) рішення має (мають) бути оформлене(і) протоколом, пронумероване(і), прошнуроване(і) та засвідчене(і) підписом керівника емітента.

Рішення про проведення конвертації має містити таку інформацію:

порядок повідомлення власників сертифікатів ФОН про проведення конвертації таких сертифікатів ФОН;

спосіб отримання згоди власників сертифікатів ФОН на конвертацію;

порядок проведення загальних зборів власників сертифікатів ФОН у випадках, передбачених рішенням про емісію сертифікатів ФОН (проспектом сертифікатів ФОН);

порядок повідомлення емітента власниками сертифікатів ФОН про згоду (або незгоду) з рішенням про проведення конвертації;

строк, у який сертифікати ФОН мають бути пред'явлені їх власниками для викупу у разі їх незгоди з рішенням про проведення конвертації.

Рішення про емісію сертифікатів ФОН з метою проведення конвертації сертифікатів ФОН існуючого випуску має містити інформацію згідно з додатком 20 до цього Положення;

3) копію платіжного документа, який підтверджує сплату державного мита відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України від 21 січня 1993 року № 7-93 "Про державне мито", засвідчену підписом керівника емітента.

4. Емітент у 15-денний строк з дня затвердження результатів конвертації сертифікатів ФОН подає документи, необхідні для скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та отримання свідоцтва про реєстрацію нового випуску сертифікатів ФОН, а саме:

1) заяву про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН;

2) копію реєстру власників відповідного випуску сертифікатів ФОН, складеного на дату здійснення безумовної операції щодо обмеження здійснення операцій в системі депозитарного обліку з сертифікатами ФОН цього випуску, засвідчену підписом керівника емітента;

3) копію реєстру власників іменних цінних паперів, складеного на дату затвердження результатів конвертації сертифікатів ФОН, засвідчену підписом керівника емітента, та письмові заяви (повідомлення) власників сертифікатів ФОН відповідного випуску про згоду на проведення конвертації (у разі якщо власником сертифікатів ФОН є фізична особа, заява про згоду на проведення конвертації сертифікатів ФОН засвідчується в нотаріальному порядку);

4) копію рішення уповноваженого органу емітента про затвердження результатів конвертації сертифікатів ФОН, засвідченого підписом керівника емітента;

5) оригінал свідоцтва (тимчасового свідоцтва) про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН.

5. Емітент сертифікатів ФОН може прийняти рішення про відмову від проведення конвертації сертифікатів ФОН.

Відновлення обігу сертифікатів ФОН у разі прийняття уповноваженим органом емітента рішення про відмову від проведення конвертації здійснюється у такому порядку:

1) оприлюднення емітентом рішення про відмову від проведення конвертації сертифікатів ФОН у спосіб, визначений для оприлюднення проспекту відповідно до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок", у випадку здійснення публічної пропозиції (у разі оформлення проспекту сертифікатів ФОН) протягом 5 робочих днів з дати прийняття відповідного рішення.

Емітент, сертифікатів ФОН, щодо яких було здійснено публічну пропозицію, оприлюднює у спосіб, визначений статтею 39 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок", рішення про відмову від проведення конвертації протягом 3 робочих днів з дня прийняття такого рішення;

2) подання емітентом у 15-денний строк з дня прийняття відповідного рішення до реєструвального органу:

заяви про відновлення обігу сертифікатів ФОН;

копії відповідного рішення, що має містити причини відмови від проведення конвертації, засвідченої підписом керівника емітента;

тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН;

3) видача уповноваженою особою реєструвального органу розпорядження про відновлення обігу сертифікатів ФОН, розпорядження про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва протягом 10 робочих днів з дня отримання відповідних документів;

4) оприлюднення реєструвальним органом розпорядження про відновлення обігу сертифікатів ФОН на офіційному вебсайті реєструвального органу та його направлення до Центрального депозитарію цінних паперів відповідно до Порядку електронної взаємодії Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з учасниками ринку цінних паперів, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 28 серпня 2014 року № 1120, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 вересня 2014 року за № 1127/25904, не пізніше наступного робочого дня з дати видачі відповідного розпорядження;

5) направлення реєструвальним органом емітенту розпорядження про відновлення обігу сертифікатів ФОН протягом 3 робочих днів з дня видачі такого розпорядження.

Начальник управління
методології корпоративного
управління та корпоративних
фінансів




Д. Пересунько



Додаток 1
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(пункт 7 глави 1 розділу III)

ТИМЧАСОВЕ СВІДОЦТВО
про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН


Додаток 2
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(пункт 8 глави 1 розділу III)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ


Додаток 3
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(пункт 11 глави 1 розділу III)

СВІДОЦТВО
про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН


Додаток 4
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(пункт 22 глави 1 розділу III)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ




Додаток 5
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(підпункт 1 пункту 1 глави 2 розділу III)


Національна комісія
з цінних паперів та фондового ринку
____________ 20__ року № ____
(дата подання заяви)

ЗАЯВА
про реєстрацію випуску / реєстрацію випуску та затвердження проспекту сертифікатів ФОН

Повне найменування заявника

Ідентифікаційний код

Місцезнаходження

Засоби зв'язку (телефон, факс, електронна пошта)

Номер поточного рахунку та найменування банку на території України, у якому відкрито рахунок

Розмір статутного (складеного, пайового) капіталу згідно з установчими документами емітента (якщо емітент діє на підставі модельного статуту, - згідно з відомостями про емітента, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та громадських формувань)

Спосіб розміщення сертифікатів ФОН (шляхом публічної пропозиції, без здійснення публічної пропозиції)

Орган, який прийняв рішення про емісію сертифікатів ФОН

Дата і номер рішення про емісію сертифікатів ФОН

Загальна номінальна вартість сертифікатів ФОН, які планується розмістити

Загальна кількість сертифікатів ФОН, які планується розмістити

Номінальна вартість сертифікатів ФОН

___________________
(посада)

______________
(підпис)

___________________________
(прізвище, ім'я, по батькові (за наявності))



Додаток 6
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(підпункт 2 пункту 1 глави 2 розділу III)

РІШЕННЯ
про емісію сертифікатів ФОН
(у разі неоформлення проспекту сертифікатів ФОН)

________________________________________________________
(найменування емітента, ідентифікаційний код, місцезнаходження)

1

Інформація про емітента сертифікатів ФОН:

повне та скорочене (у разі наявності) найменування, ідентифікаційний код

місцезнаходження, номери телефонів, факсу, електронної пошти та інших засобів зв'язку емітента

дата створення, зміни організаційно-правової форми, найменування емітента (у разі їх наявності)

перелік засновників

предмет діяльності

розмір статутного капіталу на дату прийняття рішення про емісію сертифікатів ФОН, відомості щодо його оплати. Якщо емітент планує змінити (збільшити або зменшити) розмір статутного капіталу і на момент подання рішення про емісію сертифікатів ФОН на реєстрацію до реєстраційного органу здійснив оголошення про скликання загальних зборів, до порядку денного яких уключено питання про зміну розміру статутного капіталу, або якщо загальними зборами емітента на момент подання рішення про емісію сертифікатів ФОН на реєстрацію до реєстраційного органу прийнято рішення про зміну розміру статутного капіталу, але зміни до статуту емітента, пов'язані зі зміною розміру статутного капіталу, не зареєстровані, емітент зобов'язаний відобразити таку інформацію в рішенні про емісію сертифікатів ФОН

розмір власного капіталу на дату прийняття рішення про емісію сертифікатів ФОН

відомості про посадових осіб емітента (прізвище, ім'я, по батькові (за наявності), рік народження, освіта, кваліфікація, загальний виробничий стаж, стаж роботи на посаді, посада, яку особа обіймає на основному місці роботи, посада на попередніх місцях роботи за останні три роки)

внесення емітента сертифікатів ФОН відповідним органом державної влади до Державного реєстру фінансових установ або до Державного реєстру банків

2

Інформація про фінансово-господарський стан емітента:

перелік ліцензій (дозволів) емітента на провадження певних видів діяльності із зазначенням дати видачі ліцензії та терміну закінчення дії ліцензії (дозволу)

опис діяльності емітента станом на кінець звітного періоду, що передував кварталу, у якому приймалось рішення про емісію сертифікатів ФОН, а саме дані про:
основних конкурентів емітента;
обсяги та напрями інвестиційної діяльності емітента;
юридичних осіб, у яких емітент володіє більше ніж 10 % статутного капіталу;
дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені підрозділи емітента;
участь емітента в об'єднаннях підприємств;
можливі фактори ризику в господарській діяльності емітента;
перспективи діяльності емітента на поточний та наступний роки;
провадження у справі про банкрутство або про застосування санації стосовно емітента чи попереднього суб'єкта господарювання, внаслідок реорганізації якого утворився емітент, протягом трьох років, що передували року проведення випуску сертифікатів ФОН;
застосування (накладання) санкцій за правопорушення законодавства про цінні папери, фінансові послуги та банківську діяльність реєстраційним органом, спеціально уповноваженим органом виконавчої влади у сфері регулювання ринків фінансових послуг або Національним банком України

3

Інформація про грошові зобов'язання емітента (кредитна історія емітента - для небанківських фінансових установ):

що існують на дату прийняття рішення про емісію сертифікатів ФОН (кредитні правочини (номер і дата укладання правочину, сторони, вид правочину, кредитор за кожним укладеним кредитним правочином, сума зобов'язання за кожним укладеним кредитним правочином, вид валюти зобов'язання, строк і порядок виконання кредитного правочину, відомості про остаточну суму зобов'язання за кредитним правочином, судові рішення, що стосуються виникнення, виконання та припинення зобов'язань за укладеним кредитним правочином));

що не були виконані (кредитні правочини (номер і дата укладання правочину, сторони, вид правочину, кредитор за кожним укладеним кредитним правочином, сума зобов'язання за кожним укладеним кредитним правочином, вид валюти зобов'язання, строк і порядок виконання кредитного правочину, дата виникнення прострочення зобов'язання за кредитним правочином, його розмір і стадія погашення, судові рішення, що стосуються виникнення, виконання та припинення зобов'язань за укладеним кредитним правочином))

4

Фінансова звітність за звітний період, що передував кварталу, в якому подаються документи для реєстрації випуску сертифікатів ФОН, та за останній завершений фінансовий рік

5

Рівень кредитного рейтингу відповідного випуску сертифікатів ФОН, найменування рейтингового агентства, дата визначення рейтингової оцінки та/або останнього її оновлення (зазначається у разі наявності)

6

Інформація про ФОН:

мета утворення ФОН

дата початку та закінчення дії ФОН, найменування ФОН

відомості щодо строку та порядку реалізації майна ФОН, набутого за рахунок ФОН, у разі припинення функціонування ФОН

порядок розподілу грошових коштів, отриманих від реалізації майна, у разі припинення функціонування ФОН

порядок встановлення управління майном та визначення обмеження

порядок розрахунку вартості чистих активів ФОН

результати розміщення раніше випущених сертифікатів ФОН на дату прийняття рішення (із зазначенням реквізитів свідоцтв про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН, кількості, номінальної вартості та загальної суми емісії, найменування ФОН, строку дії ФОН, строку обігу сертифікатів, дат початку та закінчення викупу сертифікатів ФОН, ідентифікація (найменування) об'єкта будівництва та терміну введення його в експлуатацію, вартості чистих активів відповідного ФОН, що припадає на один сертифікат ФОН, станом на останню звітну дату)

результати розміщення раніше випущених цінних паперів (перелік і результати попередніх випусків цінних паперів із зазначенням реквізитів свідоцтв про реєстрацію випусків цінних паперів, кількості, номінальної вартості, загальної суми емісії)

7

Інформація про сертифікати ФОН:

дата і номер рішення про емісію сертифікатів ФОН та найменування органу, що прийняв відповідне рішення

мета випуску сертифікатів ФОН

загальний обсяг емісії сертифікатів ФОН; у разі різних випусків сертифікатів ФОН - кількість сертифікатів ФОН, порядок розміщення, номінальна вартість та ціна розміщення

напрями використання залучених коштів (опис щодо напрямів та обмеження інвестування коштів ФОН)

дати початку і закінчення розміщення та порядок оплати сертифікатів ФОН

у разі розміщення сертифікатів ФОН серед заздалегідь визначеного кола - перелік таких осіб

порядок повідомлення про розміщення сертифікатів ФОН, строк обігу сертифікатів ФОН

дії емітента у разі недосягнення запланованого рівня емісії порівняно із запланованим, у разі визнання випуску таким, що не відбувся, та дії емітента у разі, якщо загальна сума емісії не буде відповідати вимогам законодавства

8

Порядок виплати доходу за сертифікатами ФОН:

порядок розрахунку виплати доходу на один сертифікат ФОН

адреса, порядок і дати початку та закінчення виплати доходу за сертифікатами ФОН

дії емітента у разі несвоєчасного подання власником сертифікатів ФОН сертифікатів ФОН для виплати доходу

9

Порядок викупу сертифікатів ФОН:

порядок та строки викупу сертифікатів ФОН

дії емітента у разі несвоєчасного подання власниками сертифікатів ФОН сертифікатів ФОН для викупу

10

Інформація про забудовника, підрядника (повне найменування, місцезнаходження, номери телефонів, дані щодо дозволів та ліцензій із зазначенням строку їх дії); розмір винагороди управителя за надання послуг з управління ФОН згідно з правилами ФОН

11

Інформація про об'єкт фінансування будівництва:

ідентифікація об'єкта будівництва із зазначенням місця (майданчика), де буде споруджуватися об'єкт будівництва, та терміну введення в експлуатацію

реквізити документа, що підтверджує виділення земельної ділянки під будівництво об'єкта нерухомості

реквізити документа, який підтверджує право на забудову земельної ділянки

реквізити договору між емітентом і забудовником та оформлення забезпечення зобов'язань забудовника за таким договором (дані щодо договору уступки майнових прав на нерухомість, яка є об'єктом будівництва, та договору доручення з відкладальними умовами)

12

Інформація про:

андеррайтера (якщо емітент користується його послугами) із зазначенням повного та скороченого найменування (за наявності), місцезнаходження, номерів телефонів та факсів, ідентифікаційного коду, дати видачі ліцензії на здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів - діяльності з торгівлі цінними паперами та терміну дії ліцензії

аудитора (аудиторську фірму) із зазначенням повного та скороченого найменування (за наявності), місцезнаходження, ідентифікаційного коду, номера та терміну дії ліцензії (відомостей про внесення до Реєстру аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності)

13

Інші відомості



Додаток 7
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(підпункт 2 пункту 1 глави 2 розділу III)

РІШЕННЯ
про емісію сертифікатів ФОН
(у разі оформлення проспекту сертифікатів ФОН)

__________________________________________________________
(найменування емітента, ідентифікаційний код, місцезнаходження)

1

Дата і номер рішення (протоколу) про емісію сертифікатів ФОН

2

Інформація про емітента сертифікатів ФОН:

номери телефонів, електронна пошта та інші засоби зв'язку

дата створення, зміни організаційно-правової форми, найменування емітента

предмет діяльності

відомості про внесення емітента відповідним державним органом до Державного реєстру фінансових установ або до Державного реєстру банків

розмір власного капіталу емітента на дату прийняття рішення про емісію сертифікатів ФОН

розмір статутного капіталу на дату прийняття рішення про емісію сертифікатів ФОН, відомості щодо його оплати. Якщо емітент планує змінити (збільшити або зменшити) розмір статутного капіталу і на момент подання проспекту емісії на реєстрацію до реєстраційного органу здійснив оголошення про скликання загальних зборів, до порядку денного яких уключено питання про зміну розміру статутного капіталу, або якщо загальними зборами емітента на момент подання проспекту сертифікатів ФОН на реєстрацію до реєстраційного органу прийнято рішення про зміну розміру статутного капіталу, але зміни до статуту емітента, пов'язані зі зміною розміру статутного капіталу, не зареєстровані, емітент зобов'язаний відобразити таку інформацію в проспекті сертифікатів ФОН

3

Інформація про ФОН:

найменування фонду операцій з нерухомістю

дата початку та закінчення дії ФОН

порядок розподілу грошових коштів, отриманих від реалізації майна, у разі припинення функціонування ФОН

порядок встановлення управління майном та визначення обмеження

напрями та обмеження щодо інвестування коштів ФОН

4

Інформація про сертифікати ФОН:

інформація про результати розміщення раніше випущених сертифікатів ФОН на дату прийняття рішення (із зазначенням реквізитів свідоцтв про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН, кількості, номінальної вартості та загальної суми емісії, найменування ФОН, строку дії ФОН, строку обігу сертифікатів, дат початку та закінчення виплати доходу, найменування об'єкта будівництва та терміну введення його в експлуатацію, вартості чистих активів відповідного ФОН, що припадає на один сертифікат ФОН, станом на останню звітну дату)

загальний обсяг емісії сертифікатів ФОН; у разі наявності кількох випусків сертифікатів ФОН - кількість таких сертифікатів ФОН, порядок розміщення, номінальна вартість та ціна розміщення

напрями використання залучених коштів (опис щодо напрямів та обмеження інвестування коштів ФОН)

дати початку і закінчення розміщення та порядок оплати сертифікатів ФОН

строк обігу сертифікатів ФОН

порядок виплати доходу за сертифікатами ФОН:
порядок розрахунку виплати доходу за сертифікатами ФОН;
порядок та строки виплати доходу за сертифікатами ФОН;
дії емітента у разі несвоєчасного подання власником сертифікатів ФОН сертифікатів ФОН для виплати доходу;

порядок викупу сертифікатів ФОН:
порядок та строки викупу сертифікатів ФОН;
дії емітента у разі несвоєчасного подання власником сертифікатів ФОН сертифікатів ФОН для викупу

5

Інформація про забудовника, підрядника (повне найменування, місцезнаходження, номери телефонів, дані щодо дозволів та ліцензій із зазначенням строку їх дії)

6

Інформація про об'єкт фінансування будівництва:

ідентифікація об'єкта будівництва із зазначенням місця (майданчика), де буде споруджуватися об'єкт будівництва, та терміну введення в експлуатацію;

реквізити документа, що підтверджує виділення земельної ділянки під будівництво об'єкта нерухомості;

реквізити документа, який підтверджує право на забудову земельної ділянки;

реквізити договору між емітентом і забудовником та оформлення забезпечення зобов'язань забудовника за таким договором (дані щодо договору уступки майнових прав на нерухомість, яка є об'єктом будівництва, та договору доручення з відкладальними умовами)

7

Інформація про:

андеррайтера (якщо емітент користується його послугами) із зазначенням повного та скороченого найменування (за наявності), місцезнаходження, номерів телефонів та факсів, ідентифікаційного коду, дати видачі ліцензії на здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів - діяльності з торгівлі цінними паперами та терміну дії ліцензії

аудитора (аудиторську фірму) із зазначенням повного та скороченого найменування (за наявності), місцезнаходження, ідентифікаційного коду, номера та терміну дії ліцензії (відомостей про внесення до відповідного реєстру)

8

У разі розміщення сертифікатів ФОН серед заздалегідь визначеного кола - перелік таких осіб

9

Інші відомості



Додаток 8
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(пункт 2 глави 3 розділу III)


Національна комісія
з цінних паперів та фондового ринку
____________ 20__ року № ____
(дата подання заяви)

ЗАЯВА
про скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН та анулювання тимчасового свідоцтва про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН

Повне найменування емітента

Ідентифікаційний код

Місцезнаходження

Засоби зв'язку (телефон, факс, електронна пошта)

Номер поточного рахунку та найменування банку, у якому відкрито рахунок

Дата реєстрації та реєстраційний номер випуску згідно з тимчасовим свідоцтвом про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН

Дата затвердження проспекту сертифікатів ФОН

Дата затвердження змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН (у разі їх наявності)

Дата і номер рішення про відмову від емісії сертифікатів ФОН

Дата оприлюднення публічної пропозиції (у разі здійснення публічної пропозиції сертифікатів ФОН) із зазначенням способу оприлюднення

Дата оприлюднення проспекту сертифікатів ФОН (у разі затвердження проспекту сертифікатів ФОН реєструвальним органом) із зазначенням способу оприлюднення

________________
(посада)

____________
(підпис)

_____________________________
(прізвище, ім'я, по батькові (за наявності))



Додаток 9
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(підпункт 2 пункту 2 глави 4 розділу III)


Національна комісія
з цінних паперів та фондового ринку
____________ 20__ року № ____
(дата подання заяви)

ЗАЯВА
про затвердження змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН / погодження змін до рішення про емісію сертифікатів ФОН

Повне найменування емітента

Ідентифікаційний код

Місцезнаходження

Засоби зв'язку (телефон, факс, електронна пошта)

Номер поточного рахунку та найменування банку, у якому відкрито рахунок

Орган, який прийняв рішення про внесення змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН / рішення про емісію сертифікатів ФОН

Дата і номер рішення про внесення змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН / рішення про емісію сертифікатів ФОН, підстава для прийняття рішення

Дата затвердження проспекту сертифікатів ФОН (у разі його наявності)

Дата затвердження змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН (у разі їх наявності)

Дата реєстрації та реєстраційний номер випуску згідно зі свідоцтвом про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН

Дата оприлюднення публічної пропозиції (у разі здійснення публічної пропозиції сертифікатів ФОН) із зазначенням способу оприлюднення

Дата оприлюднення проспекту сертифікатів ФОН (у разі затвердження проспекту сертифікатів ФОН реєструвальним органом) із зазначенням способу оприлюднення

________________
(посада)

____________
(підпис)

______________________________
(прізвище, ім'я, по батькові (за наявності))



Додаток 10
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(підпункт 1 пункту 1 глави 6 розділу III)


Національна комісія
з цінних паперів та фондового ринку
____________ 20__ року № ____
(дата подання заяви)

ЗАЯВА
про реєстрацію звіту про результати емісії сертифікатів ФОН

Повне найменування емітента

Ідентифікаційний код

Місцезнаходження

Засоби зв'язку (телефон, факс, електронна пошта)

Номер поточного рахунку та найменування банку на території України, у якому відкрито рахунок

Дата реєстрації та реєстраційний номер випуску згідно з тимчасовим свідоцтвом про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН

Дата затвердження проспекту емісії сертифікатів ФОН (у разі його наявності)

Дата затвердження змін та/або доповнень до проспекту емісії сертифікатів ФОН (у разі їх наявності)

Дата оприлюднення публічної пропозиції (у разі здійснення публічної пропозиції сертифікатів ФОН) із зазначенням способу оприлюднення

Дата оприлюднення проспекту сертифікатів ФОН (у разі затвердження проспекту сертифікатів ФОН реєструвальним органом) із зазначенням способу оприлюднення

_________________
(посада)

____________
(підпис)

_____________________________
(прізвище, ім'я, по батькові (за наявності))



Додаток 11
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(підпункт 2 пункту 1 глави 6 розділу III)

ЗВІТ
про результати емісії сертифікатів ФОН

________________________________________________________
(найменування емітента, ідентифікаційний код)

Реєстраційний номер ___ /___ /___ /Т

Дата реєстрації ___ ____________ 20__ року

1. Дата початку розміщення сертифікатів ФОН згідно з рішенням про емісію сертифікатів ФОН та проспектом сертифікатів ФОН (у разі його оформлення)

2. Дата закінчення розміщення сертифікатів ФОН:

запланована згідно з рішенням про емісію сертифікатів ФОН та проспектом сертифікатів ФОН (у разі його оформлення)

фактична

3. Кількість сертифікатів ФОН у випуску:

які пропонувалися для розміщення згідно з рішенням про емісію сертифікатів ФОН та проспектом сертифікатів ФОН (у разі його оформлення)

фактично розміщених

4. Загальна номінальна вартість випуску сертифікатів ФОН:

які пропонувалися для розміщення (згідно з тимчасовим свідоцтвом про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН), грн

фактично розміщених, грн

5. Загальна сума залучених коштів від розміщення випуску сертифікатів ФОН, грн

Сертифікати ФОН, придбані фізичними особами

Кількість (шт.):

Сума, сплачена за сертифікати ФОН (грн):

Сертифікати ФОН, придбані юридичними особами

Кількість (шт.):

Сума, сплачена за сертифікати ФОН (грн):

6. Кількість сертифікатів ФОН, що обліковуються на рахунку в цінних паперах емітента за результатами повернення внесків, унесених як плата за сертифікати ФОН, усім особам, які зробили ці внески*

7. Загальна сума повернутих внесків, унесених як плата за сертифікати ФОН, усім особам, які зробили ці внески, грн*

Затверджено

____________
(посада)

___________
(підпис)

_________________________
(прізвище, ім'я, по батькові
(за наявності))

Від емітента

_____________
(посада)

___________
(підпис)

_________________________
(прізвище, ім'я, по батькові
(за наявності))

Від андеррайтера**

____________
(посада)

___________
(підпис)

_________________________
(прізвище, ім'я, по батькові
(за наявності))

Від Центрального
депозитарію
цінних паперів



_____________
(посада)



___________
(підпис)



_________________________
(прізвище, ім'я, по батькові
(за наявності))

__________
* Заповнюється у разі подання документів для реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН та скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН.
** За наявності.




Додаток 12
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(підпункт 1 пункту 2 глави 6 розділу III)


Національна комісія
з цінних паперів та фондового ринку
____________ 20__ року № ____
(дата подання заяви)

ЗАЯВА
про реєстрацію звіту про результати емісії сертифікатів ФОН та скасування реєстрації випуску сертифікатів ФОН

Повне найменування емітента

Ідентифікаційний код

Місцезнаходження

Засоби зв'язку (телефон, факс, електронна пошта)

Номер поточного рахунку та найменування банку на території України, у якому відкрито рахунок

Дата реєстрації та реєстраційний номер випуску згідно з тимчасовим свідоцтвом про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН

Дата затвердження проспекту сертифікатів ФОН (у разі його наявності)

Дата затвердження змін та/або доповнень до проспекту сертифікатів ФОН (у разі їх наявності)

Дата оприлюднення публічної пропозиції (у разі здійснення публічної пропозиції сертифікатів ФОН) із зазначенням способу та дати оприлюднення

Дата оприлюднення проспекту сертифікатів ФОН (у разі затвердження проспекту сертифікатів ФОН) із зазначенням способу та дати оприлюднення

________________
(посада)

____________
(підпис)

______________________________
(прізвище, ім'я, по батькові (за наявності))



Додаток 13
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(підпункт 2 пункту 1 глави 7 розділу III)

ДОВІДКА
про емісію сертифікатів ФОН

_________________________________________________
(найменування емітента, ідентифікаційний код)

Реєстраційний номер ___ /___ /___ /Т

Дата реєстрації ____ ____________ 20___ року

1. Дата початку розміщення сертифікатів ФОН згідно з рішенням про емісію сертифікатів ФОН та проспектом сертифікатів ФОН (у разі його оформлення)

2. Дата закінчення розміщення сертифікатів ФОН:

запланована згідно з рішенням про емісію сертифікатів ФОН та проспектом сертифікатів ФОН (у разі його оформлення)

фактична

3. Кількість сертифікатів ФОН у випуску:

які пропонувалися для розміщення згідно з рішенням про емісію сертифікатів ФОН та проспектом сертифікатів ФОН (у разі його оформлення)

фактично розміщених

4. Загальна номінальна вартість випуску сертифікатів ФОН:

які пропонувалися для розміщення (згідно з тимчасовим свідоцтвом про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН), грн

фактично розміщених, грн

5. Загальна сума залучених коштів від розміщення випуску сертифікатів ФОН, грн

Сертифікати ФОН, придбані фізичними особами

Кількість (шт.):

Сума, сплачена за сертифікати ФОН (грн):

Сертифікати ФОН, придбані юридичними особами

Кількість (шт.):

Сума, сплачена за сертифікати ФОН (грн):

6. Кількість сертифікатів ФОН, що обліковуються на рахунку в цінних паперах емітента за результатами повернення внесків, унесених як плата за сертифікат ФОН, усім особам, які зробили ці внески

7. Загальна сума повернутих внесків, унесених як плата за сертифікати ФОН, усім особам, які зробили ці внески, грн

Затверджено

_____________
(посада)

_____________
(підпис)

________________________
(прізвище, ім'я, по батькові
(за наявності))



Додаток 14
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(пункт 2 глави 1 розділу IV)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ


Додаток 15
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(пункт 4 глави 1 розділу IV)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ




Додаток 16
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(пункт 1 глави 2 розділу IV)

ЗВІТ
про результати викупу сертифікатів ФОН

________________________________________________
(найменування емітента)

Реєстраційний номер ___ /___ /___.

Дата реєстрації ___ _____________ 20__ року

Дата початку викупу випуску сертифікатів ФОН:

запланована (згідно з рішенням про емісію сертифікатів ФОН та проспектом сертифікатів ФОН (у разі його оформлення))

фактична

Дата закінчення викупу випуску сертифікатів ФОН:

запланована (згідно з рішенням про емісію сертифікатів ФОН та проспектом сертифікатів ФОН (у разі його оформлення))

фактична

Кількість сертифікатів ФОН у випуску, які перебували в обігу (згідно зі свідоцтвом про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН)

Кількість викуплених сертифікатів ФОН у випуску

Загальна номінальна вартість випуску сертифікатів ФОН, які перебували в обігу (згідно зі свідоцтвом про реєстрацію сертифікатів ФОН), грн

Дата оприлюднення звіту про результати емісії сертифікатів ФОН із зазначенням способу та дати оприлюднення

Від емітента

____________
(посада)

__________
(підпис)

______________________
(прізвище, ім'я, по батькові
(за наявності))

Від аудитора

____________
(посада)

__________
(підпис)

______________________
(прізвище, ім'я, по батькові
(за наявності))

Від Центрального
депозитарію
цінних паперів



____________
(посада)



__________
(підпис)



______________________
(прізвище, ім'я, по батькові
(за наявності))



Додаток 17
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(підпункт 1 пункту 4 глави 2 розділу IV)


Національна комісія
з цінних паперів та фондового ринку
____________ 20__ року № ____
(дата подання заяви)

ЗАЯВА
про подання звіту про результати викупу сертифікатів ФОН

Найменування та вид емітента

Ідентифікаційний код

Місцезнаходження

Телефон, факс

Номер поточного рахунку та найменування банку, у якому відкрито рахунок

Дата реєстрації та реєстраційний номер випуску згідно зі свідоцтвом про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН

Дата реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН

Дата і номер рішення емітента про викуп сертифікатів ФОН

_________________
(посада)

_____________
(підпис)

__________________________
(прізвище, ім'я, по батькові
(за наявності))



Додаток 18
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(підпункт 1 пункту 7 глави 2 розділу IV)


Національна комісія
з цінних паперів та фондового ринку
____________ 20__ року № ____
(дата подання заяви)

ЗАЯВА
про подання звіту про результати викупу сертифікатів ФОН у зв'язку із зниженням вартості чистих активів ФОН у розрахунку на один сертифікат ФОН

Найменування та вид емітента

Ідентифікаційний код

Місцезнаходження

Телефон, факс

Номер поточного рахунку та найменування банку, у якому відкрито рахунок

Дата реєстрації та реєстраційний номер випуску згідно зі свідоцтвом про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН

Дата реєстрації звіту про результати емісії сертифікатів ФОН

Дата і номер рішення емітента про викуп сертифікатів ФОН

________________
(посада)

_____________
(підпис)

___________________________
(прізвище, ім'я, по батькові
(за наявності))



Додаток 19
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(підпункт 1 пункту 3 глави 3 розділу IV)


Національна комісія
з цінних паперів та фондового ринку
____________ 20__ року № ____
(дата подання заяви)

ЗАЯВА
про зупинення обігу сертифікатів ФОН та реєстрацію нового випуску сертифікатів ФОН

Повне найменування емітента

Ідентифікаційний код

Місцезнаходження

Засоби зв'язку (телефон, факс, електронна пошта)

Номер поточного рахунку та найменування банку, у якому відкрито рахунок

Дата реєстрації та реєстраційний номер випуску згідно зі свідоцтвом про реєстрацію випуску сертифікатів ФОН

Дата прийняття рішення про проведення конвертації сертифікатів ФОН

_______________
(посада)

_____________
(підпис)

__________________________
(прізвище, ім'я, по батькові
(за наявності))



Додаток 20
до Положення про порядок
здійснення емісії сертифікатів
фонду операцій з нерухомістю
та їх обігу
(підпункт 2 пункту 3 глави 3 розділу IV)

РІШЕННЯ
про емісію сертифікатів ФОН з метою проведення конвертації сертифікатів ФОН існуючого випуску

_____________________________________________________
(найменування емітента, ідентифікаційний код, місцезнаходження)

1

Дата і номер рішення (протоколу) про емісію сертифікатів ФОН з метою проведення конвертації сертифікатів ФОН існуючого випуску; найменування органу, який прийняв рішення; порядок проведення та кількість учасників голосування; кількість та відсоток голосів, якими приймалось рішення про випуск

2

Розмір статутного капіталу емітента на дату прийняття рішення, відомості щодо його оплати

3

Розмір власного капіталу емітента на дату прийняття рішення

4

Інформація про сертифікати ФОН існуючого випуску

4.1

параметри випуску:

кількість сертифікатів ФОН

номінальна вартість сертифікатів ФОН

загальна номінальна вартість випуску сертифікатів ФОН

4.2

інформація про права, надані власникам сертифікатів ФОН, які підлягають конвертації

5

Інформація про сертифікатів ФОН, що випускаються з метою проведення конвертації сертифікатів ФОН існуючого випуску

5.1

параметри випуску:

кількість сертифікатів ФОН

номінальна вартість сертифікатів ФОН

загальна номінальна вартість випуску сертифікатів ФОН

5.2

інформація про права, що надаються власникам сертифікатів ФОН, які випускаються з метою проведення конвертації сертифікатів ФОН існуючого випуску

6

Порядок конвертації сертифікатів ФОН:

6.1

порядок повідомлення власників сертифікатів ФОН про проведення конвертації таких сертифікатів ФОН (із зазначенням строків і способу повідомлення)

6.2

спосіб отримання згоди власників сертифікатів ФОН на конвертацію

6.3

порядок повідомлення емітента власниками сертифікатів ФОН про згоду (або незгоду) з рішенням про проведення конвертації (із зазначенням строків і способу повідомлення)

7

Інформація щодо можливості відмови від проведення конвертації сертифікатів ФОН

8

Інші відомості*

__________
* За наявності



вгору