Документ z0867-19, чинний, поточна редакція — Прийняття від 09.07.2019
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 03.09.2019. Подивитися в історії? )
Виберіть формат файлу для збереження:

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ РИНКІВ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

09.07.2019  № 1280


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
06 серпня 2019 р.
за № 867/33838

Про внесення змін до Положення про обов’язкові критерії та фінансові нормативи, а також вимоги, що обмежують ризики в діяльності фінансових компаній - управителів при здійсненні діяльності із залучення коштів установників управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю

Відповідно до пункту 4 частини першої статті 28 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», підпункту 18 пункту 4, пункту 13 Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, затвердженого Указом Президента України від 23 листопада 2011 року № 1070, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, ПОСТАНОВИЛА:

1. Унести до розділу I Положення про обов’язкові критерії та фінансові нормативи, а також вимоги, що обмежують ризики в діяльності фінансових компаній -управителів при здійсненні діяльності із залучення коштів установників управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю, затвердженого розпорядженням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, від 08 серпня 2017 року № 3386, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2017 року за № 1311/31179, такі зміни:

1) пункт 5 викласти в такій редакції:

«5. Норматив платоспроможності та норматив поточної ліквідності мають розраховуватися фінансовою установою станом на кожний останній день місяця, про що робиться запис у спеціальному журналі розрахунків, який ведеться в електронній формі.

Фінансова установа зобов’язана надавати вищезазначену інформацію на вимогу державних органів.

У разі виявлення у процесі розрахунку порушень нормативів, установлених цим Положенням, фінансова установа -управитель має зробити про це запис у журналі розрахунків та вжити заходів щодо усунення встановленого порушення.»;

2) після пункту 5 доповнити новим пунктом такого змісту:

«6. У разі передачі новому управителю в управління фонду фінансування будівництва або фонду операцій з нерухомістю за відповідним рішенням суду, що прийняте за зверненням довірителів фонду фінансування будівництва, власників сертифікатів фонду операцій з нерухомістю або відповідного органу, що здійснює нагляд та регулювання діяльності управителя, у зв’язку з порушенням управителем законодавства про фінансові послуги і набрало законної сили, такий управитель зобов’язаний привести свою діяльність у відповідність до вимог цього Положення протягом року з дати набрання законної сили таким рішенням.».

2. Департаменту державного регулювання та методології нагляду на ринках фінансових послуг разом з департаментом юридичного забезпечення подати це розпорядження до Міністерства юстиції України для державної реєстрації.

3. Це розпорядження набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Управлінню забезпечення діяльності Голови та членів Комісії забезпечити оприлюднення цього розпорядження після його державної реєстрації.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на члена Нацкомфінпослуг Гурбич О.І.

Голова Комісії

І. Пашко



вгору