Документ z0792-20, чинний, поточна редакція — Прийняття від 09.07.2020
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 28.08.2020. Подивитися в історії? )
Експортування великих файлів може зайняти більше часу!
Виберіть формат файлу для збереження:

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

09.07.2020  № 1948


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
17 серпня 2020 р.
за № 792/35075

Про затвердження Порядку подання заяв та отримання висновків про проходження фільмом культурного тесту

Відповідно до абзацу другого частини другої статті 8 Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» та Положення про Міністерство культури та інформаційної політики України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2019 року № 885, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок подання заяв та отримання висновків про проходження фільмом культурного тесту, що додається.

2. Директорату медіа та інформаційної політики (Текуцька М.П.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на державного секретаря Біденка А.І.

Міністр
культури та інформаційної
політики України



О. Ткаченко

ПОГОДЖЕНО:

Голова Державного агентства України
з питань кіно




М.М. Кудерчук



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства культури
та інформаційної політики
України
09 липня 2020 року № 1948


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
17 серпня 2020 р.
за № 792/35075

ПОРЯДОК
подання заяв та отримання висновків про проходження фільмом культурного тесту

1. Цей Порядок визначає процедуру подання іноземним суб’єктом кінематографії заяви про надання попереднього висновку про проходження фільмом, виробництво якого планується чи відбувається, культурного тесту та заяви про надання висновку про проходження фільмом, виробництво якого завершено, культурного тесту з метою отримання державної підтримки кінематографії у формі, визначеній пунктом 4 частини першої статті 7 Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» (далі - Закон), а також отримання попереднього висновку або висновку про проходження фільмом культурного тесту.

2. Терміни у цьому Порядку вживаються у значеннях, наведених у Законі та Законі України «Про кінематографію».

3. Іноземний суб’єкт кінематографії до завершення виробництва фільму подає до Держкіно заяву про надання попереднього висновку про проходження фільмом, виробництво якого планується чи відбувається, культурного тесту, за формою згідно з додатком 1 до цього Порядку.

До заяви додаються:

документи, визначені абзацом другим частини шостої статті 11 Закону;

копії документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство авторів фільму, членів творчої та знімальної груп, та їх згоду на обробку персональних даних;

копії документів, що підтверджують відсутність резидентів серед власників, учасників, акціонерів, у тому числі кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), а також посадових осіб іноземного суб’єкта кінематографії, які здійснюють виробництво цього фільму.

Іноземний суб’єкт кінематографії, фільм якого планується чи виробляється з дотриманням вимог абзацу третього частини другої статті 7 Закону, до заяви додатково додає такі документи:

інформаційна довідка щодо співвідношення осіб, які є громадянами України, до загальної кількості осіб, залучених до виконання робіт та/або надання послуг;

копії документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України осіб, залучених до виконання робіт та/або надання послуг;

копії договорів на підставі, яких особи, які є громадянами України, залучені до виконання робіт та/або надання послуг.

4. Протягом одного року з дня завершення виробництва фільму іноземний суб’єкт кінематографії, який отримав попередній висновок про проходження фільмом культурного тесту, подає до Держкіно заяву про надання висновку про проходження фільмом, виробництво якого завершено, культурного тесту з метою отримання державної підтримки кінематографії у формі, визначеній пунктом 4 частини першої статті 7 Закону, за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку.

До заяви додаються документи, визначені частиною дев’ятою статті 11 Закону.

Для фільмів, які завершені виробництвом та відповідають вимогам абзацу третього частини другої статті 7 Закону, до заяви додатково додаються такі документи:

інформаційна довідка щодо співвідношення осіб, які є громадянами України, до загальної кількості осіб, які були залучені до виконання робіт та/або надання послуг;

копії документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України осіб, які були залучені до виконання робіт та/або надання послуг;

копії актів виконаних робіт та/або наданих послуг, до яких були залучені особи, які є громадянами України.

5. Іноземний суб’єкт кінематографії подає заяви, передбаченні пунктами 3, 4 цього Порядку (далі - заява), та документи, що додаються до заяви, за посередництвом українського суб’єкта кінематографії на підставі укладеного між такими суб’єктами договору, за яким український суб’єкт кінематографії залучається до виробництва фільму на території України.

6. Заява та документи, що додаються до заяви, оформляються державною мовою.

7. Заява та документи, що додаються до заяви, можуть подаватися у паперовій формі або в електронній формі на електронну адресу, зазначену на офіційному вебсайті Держкіно у відповідному розділі.

Заява та документи, що додаються до заяви, в електронному вигляді подаються одним листом у форматі PDF (кожний документ подається окремим файлом, який іменується відповідно до змісту документа, має бути відкритий для доступу, містити розбірливе зображення).

8. Приймання заяв та документів, що додаються до заяв, здійснює Держкіно, яке проводить перевірку повноти та відповідності їх вимогам, визначеним цим Порядком.

9. У разі подання заяви та документів, що додаються до заяви, у неповному обсязі або оформлених неналежним чином Держкіно повертає їх та повідомляє про це іноземного суб’єкта кінематографії засобами електронного зв’язку та українського суб’єкта кінематографії засобами електронного та телефонного зв’язку.

10. Іноземний суб’єкт кінематографії може повторно подати виправлену з урахуванням зауважень заяву та документи, що додаються до заяви.

11. Протягом двох днів з дати надходження заяви та документів, що додаються до заяви, Держкіно передає їх на розгляд Ради з державної підтримки кінематографії (далі - Рада).

12. Розгляд заяв та документів, що додаються до заяв, Радою здійснюється у порядку та строки, визначені частинами десятою, одинадцятою статті 9 та частинами сьомою, десятою статті 11 Закону.

За результатами розгляду Рада надає попередній висновок про проходження фільмом культурного тесту за формою згідно з додатком 3 до цього Порядку (далі - попередній висновок) або висновок про проходження фільмом культурного тесту, за формою згідно з додатком 4 до цього Порядку (далі - висновок).

Щодо фільмів, які відповідають вимогам абзацу третього частини другої статті 7 Закону, у відповідному висновку, що надається за формою, визначеною додатком 3 або 4 до цього Порядку, зазначається, що фільм вважається таким, що пройшов культурний тест.

13. Держкіно надає іноземному суб’єкту кінематографії попередній висновок або висновок та  рішення Держкіно про надання або відмову у наданні іноземному суб’єкту кінематографії державної підтримки кінематографії у формі, визначеній пунктом 4 частини першої статті 7 Закону, повністю або частково у спосіб зазначений у заяві.

Керівник експертної групи
з кіно директорату медіа
та інформаційної політики



М. Текуцька



Додаток 1
до Порядку подання заяв
та отримання висновків
про проходження фільмом
культурного тесту
(пункт 3)

ЗАЯВА
про надання попереднього висновку про проходження фільмом, виробництво якого планується чи відбувається, культурного тесту


Додаток 2
до Порядку подання заяв
та отримання висновків
про проходження фільмом
культурного тесту
(пункт 4)

ЗАЯВА
про надання висновку про проходження фільмом, виробництво якого завершено, культурного тесту


Додаток 3
до Порядку подання заяв
та отримання висновків
про проходження фільмом
культурного тесту
(пункт 12)

ПОПЕРЕДНІЙ ВИСНОВОК
про проходження фільмом культурного тесту


Додаток 4
до Порядку подання заяв
та отримання висновків
про проходження фільмом
культурного тесту
(пункт 12)

ВИСНОВОК
про проходження фільмом культурного тесту



вгору