Документ z0656-19, чинний, поточна редакція — Прийняття від 03.04.2019
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 19.07.2019. Подивитися в історії? )
Виберіть формат файлу для збереження:


ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
охорони здоров’я України
03 квітня 2019 року № 715


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
24 червня 2019 р.
за № 656/33627

ПОЛОЖЕННЯ
про комісію Міністерства охорони здоров’я України з віднесення засобів і речовин до аналогів наркотичних засобів і психотропних речовин

1. Комісія Міністерства охорони здоров’я України з віднесення засобів і речовин до аналогів наркотичних засобів і психотропних речовин (далі - Комісія) є постійно діючим консультативно-дорадчим органом Міністерства охорони здоров’я України.

2. Основним завданням Комісії є віднесення засобів і речовин до аналогів наркотичних засобів і психотропних речовин шляхом надання висновків комісії Міністерства охорони здоров’я України з віднесення/невіднесення засобів і речовин до аналогів наркотичних засобів і психотропних речовин (далі - Висновок) згідно з формою, наведеною у додатку 3 до Порядку віднесення засобів і речовин до аналогів наркотичних засобів і психотропних речовин, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 03 квітня 2019 року № 715.

3. До складу Комісії входять голова, який за посадою є заступником Міністра охорони здоров’я України, заступник голови (обирається на першому засіданні Комісії), секретар, який за посадою є представником Державної установи «Центр психічного здоров’я і моніторингу наркотиків та алкоголю Міністерства охорони здоров’я України», та члени Комісії, які є делегованими представниками (не більше ніж дві особи) від МОЗ, МВС, Національної поліції, Служби безпеки України та Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

За потреби до роботи Комісії можуть залучатися представники інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів державної влади, підприємств, установ та організацій, що володіють спеціальними знаннями у відповідних галузях науки (за згодою їх керівників).

4. Формою роботи Комісії є засідання, які проводяться за потреби.

Засідання Комісії відбувається за наявності 3/4 її членів.

Рішення приймаються простою більшістю голосів, у разі їх однакової кількості голос голови Комісії є ухвальним.

Рішення Комісії оформлюється протоколом, який підписують голова (у разі його відсутності - заступник), секретар та члени Комісії, а також готується Висновок, на підставі якого видається відповідний наказ МОЗ.

5. Комісія відповідно до покладених на неї завдань:

опрацьовує узагальнену інформацію для розгляду комісії Міністерства охорони здоров’я України з віднесення засобів і речовин до аналогів наркотичних засобів і психотропних речовин згідно з формою, наведеною у додатку 1 до Порядку віднесення засобів і речовин до аналогів наркотичних засобів і психотропних речовин, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 03 квітня 2019 року № 715, з метою встановлення належності їх до аналогів наркотичних засобів і психотропних речовин;

за потреби надсилає запити державним спеціалізованим установам, які визначено статтею 7 Закону України «Про судову експертизу», щодо надання інформації про нові психоактивні речовини;

залучає за потреби спеціалістів державних установ, підприємств та організацій, що володіють спеціальними знаннями у відповідних галузях науки (за згодою їх керівників);

готує Висновок;

надає рекомендації МОЗ щодо включення нової психоактивної речовини до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06 травня 2000 року № 770, про що зазначається у протоколі Комісії.

6. Голова Комісії організовує її роботу та головує на її засіданнях. У разі його відсутності обов’язки голови покладаються на заступника голови Комісії.

7. Секретар Комісії (відповідно до наданих пропозицій) готує порядок денний засідань Комісії, який не пізніше ніж за п’ять робочих днів до дня засідання разом із усіма наявними матеріалами щодо віднесення засобів і речовин до аналогів наркотичних засобів і психотропних речовин надсилає членам Комісії для опрацювання, запрошує членів Комісії на засідання, веде протокол засідання.

Генеральний директор
Фармацевтичного директорату


О.О. Комаріда



вгору