Документ z0567-19, чинний, поточна редакція — Прийняття від 03.05.2019
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 05.07.2019. Подивитися в історії? )
Експортування великих файлів може зайняти більше часу!
Виберіть формат файлу для збереження:

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

03.05.2019  № 364


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 травня 2019 р.
за № 567/33538

Про затвердження Порядку прийняття Радою з державної підтримки кінематографії рішення про надання державної субсидії на розповсюдження та/або популяризацію національних фільмів шляхом повної або часткової оплати витрат на проведення творчих зустрічей, презентацій, прем’єрних показів, рекламування (незалежно від використаних рекламних засобів) та інших необхідних заходів, у тому числі за участю творчих груп фільмів

Відповідно до пункту 4 частини першої статті 10 Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні», Положення про Міністерство культури України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 вересня 2014 року № 495, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок прийняття Радою з державної підтримки кінематографії рішення про надання державної субсидії на розповсюдження та/або популяризацію національних фільмів шляхом повної або часткової оплати витрат на проведення творчих зустрічей, презентацій, прем’єрних показів, рекламування (незалежно від використаних рекламних засобів) та інших необхідних заходів, у тому числі за участю творчих груп фільмів, що додається.

2. Управлінню сценічного та візуального мистецтва (Білаш П.М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на державного секретаря Карандєєва Р.В.

Міністр

Є. Нищук

ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної регуляторної
служби України

Голова Державного агентства України
з питань кіно




К. Ляпіна


П.Ю. Іллєнко



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
культури України
03 травня 2019 року № 364


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 травня 2019 р.
за № 567/33538

ПОРЯДОК
прийняття Радою з державної підтримки кінематографії рішення про надання державної субсидії на розповсюдження та/або популяризацію національних фільмів шляхом повної або часткової оплати витрат на проведення творчих зустрічей, презентацій, прем’єрних показів, рекламування (незалежно від використаних рекламних засобів) та інших необхідних заходів, у тому числі за участю творчих груп фільмів

1. Цей Порядок визначає механізм прийняття Радою з державної підтримки кінематографії (далі - Рада) рішення про надання державної підтримки кінематографії у формі, передбаченій пунктом 7 частини першої статті 7 Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» (далі - Субсидія).

2. Рада приймає рішення про надання Субсидії на підставі заяв, поданих суб’єктами кінематографії, та пропозицій Держкіно.

3. Право на отримання Субсидії має суб’єкт кінематографії, який внесений до Державного реєстру виробників, розповсюджувачів і демонстраторів фільмів та відповідає одному з критеріїв, визначених частиною першою статті 8 Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» (далі - суб’єкт кінематографії).

4. Субсидія не надається суб’єктам кінематографії у разі наявності хоча б одного з обмежень, визначених частиною першою статті 12 Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» (далі - Закон).

5. У цьому Порядку поняття і терміни вжито у значеннях, наведених у Законі України «Про кінематографію».

6. Для отримання Субсидії суб’єкт кінематографії подає до Держкіно заяву про надання державної підтримки (далі - заява) за формою згідно з додатком 1 до цього Порядку, до якої додаються документи за переліком згідно з додатком 2 до цього Порядку.

Заява та додатки до заяви мають бути викладені державною мовою.

7. Оголошення про приймання заяв (далі - оголошення) оприлюднюється на офіційному веб-сайті Держкіно.

8. В оголошенні зазначаються:

дата, час та місце проведення засідання Ради;

перелік документів;

строки приймання заяв;

адреса, на яку надсилаються заяви;

номер телефону для довідок.

9. Приймання заяв розпочинається з дня оприлюднення оголошення та завершується за 10 робочих днів до засідання Ради.

Заява та необхідні документи подаються в паперовій формі у двох примірниках.

10. Відповідальний структурний підрозділ Держкіно протягом двох робочих днів з дати отримання заяви проводить перевірку повноти документів та їх відповідності вимогам, визначеним цим Порядком.

11. У разі подання документів у неповному обсязі або оформлених неналежним чином відповідальний структурний підрозділ Держкіно не пізніше ніж на третій робочий день повертає їх суб’єкту кінематографії із зазначенням у повідомленні причин повернення.

12. Суб’єкт кінематографії не пізніше ніж через п’ять робочих днів з дня отримання повідомлення має право подати виправлені з урахуванням зауважень документи.

13. Достовірність інформації, зазначеної в документах, забезпечують суб’єкти кінематографії.

14. На наступний робочий день після закінчення строку приймання заяв Держкіно формує їх перелік, який з усіма матеріалами та пропозиціями Держкіно щодо надання Субсидії передається секретарю Ради.

15. Секретар Ради реєструє заяву у журналі реєстрації заяв на отримання державної субсидії на розповсюдження та/або популяризацію національних фільмів шляхом повної або часткової оплати витрат на проведення творчих зустрічей, презентацій, прем’єрних показів, рекламування (незалежно від використаних рекламних засобів) та інших необхідних заходів, у тому числі за участю творчих груп фільмів (далі - журнал реєстрації заяв), який ведеться за формою згідно з додатком 3 до цього Порядку. Реєстрація заяви здійснюється в день її надходження до Ради. Журнал реєстрації заяв ведеться в електронній формі та розміщується на офіційному веб-сайті Держкіно.

16. Один примірник документів не пізніше ніж на третій робочий день повертається суб’єкту кінематографії із зазначенням дати та реєстраційного номера.

17. Прийняті заяви оприлюднюються на офіційному веб-сайті Держкіно не пізніше ніж на третій робочий день після їх подання. Перелік документів, доданий до заяви, оприлюдненню не підлягає.

Заяви, подані суб’єктами кінематографії з порушенням вимог цього Порядку, не розглядаються та оприлюдненню не підлягають.

18. Рада розглядає подані Держкіно документи на своєму засіданні, яке проводиться у порядку, визначеному статтею 9 Закону.

19. Інформація про дату, час та місце проведення засідання Ради із зазначенням переліку заяв, які плануються до розгляду на цьому засіданні, та суб’єктів кінематографії, які подали такі заяви, оприлюднюється на офіційному веб-сайті Держкіно не пізніше ніж за 5 (п’ять) робочих днів до дня проведення засідання.

20. Засідання Ради є відкритими, на них можуть бути присутні представники засобів масової інформації.

Розгляд поданих заяв про надання Субсидії здійснюється Радою з урахуванням інформації щодо:

актуальності заходу (відповідність заходу потребам на місцевому, регіональному, національному або міжнародному рівнях, ідея заходу, цінність заходу у сфері кінематографії, інноваційність заходу);

змісту заходу (реалістичність поставлених завдань заходу, відповідність очікуваним результатам та меті заходу, відповідність заходу цільовій аудиторії);

можливості заявника виконувати захід (досвід заявника щодо виконання завдань заходу (знання, вміння щодо сфери діяльності заходу, знання у сфері управління проектами, якість партнерства), наявність ресурсів у заявника для управління та виконання заходу, відповідність заявленого заходу напрямам діяльності заявника);

впливу проекту, можливості проекту вплинути на запровадження змін (визначеність кінцевих результатів заходу, запровадження заходом нового креативного способу вирішення певних проблем або тематизація ним певного аспекту у сфері кінематографії, що сприятиме розширенню множинності взаємодій та різноманітності самовираження у сфері кінематографії);

якості бюджету та ефективності витрат (чітка, деталізована та зрозуміло викладена структура витрат, відповідність запланованих витрат Порядку використання коштів за відповідною бюджетною програмою, обґрунтованість та доцільність витрат, відповідність середньо ринковій вартості).

21. З урахуванням розгляду інформації, визначеній у пункті 20 цього Порядку, та наявних бюджетних коштів Рада приймає рішення про надання Субсидії шляхом відкритого голосування більшістю голосів. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше п’яти членів Ради. У рішенні Ради зазначається обґрунтована позиція щодо надання Субсидії чи відмови у її наданні.

22. Протягом трьох робочих днів з дня ухвалення рішення Радою Держкіно оприлюднює повний текст рішення та надсилає суб’єктам кінематографії повідомлення про результати розгляду заяв.

23. Суб’єктам кінематографії, заяви яких задоволено, видається довідка про надання суб’єкту кінематографії за рахунок державного бюджету державної субсидії на розповсюдження та/або популяризацію національних фільмів шляхом повної або часткової оплати витрат на проведення творчих зустрічей, презентацій, прем’єрних показів, рекламування (незалежно від використаних рекламних засобів) та інших необхідних заходів, у тому числі за участю творчих груп фільмів за формою згідно з додатком 4 до цього Порядку, про що робиться відмітка у журналі реєстрації заяв.

24. Держкіно укладає договір про надання Субсидії із суб’єктами кінематографії, заяви яких задоволено.

25. Виплата Субсидії та звітування щодо використання коштів здійснюються відповідно до чинного законодавства України.

26. Суб’єкти кінематографії, які отримали Субсидію, щокварталу до 10 числа місяця, наступного за звітним, подають до Держкіно звіт про проведений захід із розповсюдження та/або популяризації національного фільму для узагальнення і подання його до 20 числа зазначеного періоду до Мінкультури. Зазначена інформація подається протягом всього строку дії договору.

Начальник управління
сценічного і візуального
мистецтва



П. Білаш



Додаток 1
до Порядку прийняття Радою
з державної підтримки кінематографії
рішення про надання державної
субсидії на розповсюдження
та/або популяризацію національних
фільмів шляхом повної або часткової
оплати витрат на проведення творчих
зустрічей, презентацій, прем’єрних
показів, рекламування (незалежно
від використаних рекламних засобів)
та інших необхідних заходів, у тому числі
за участю творчих груп фільмів
(пункт 6)

ЗАЯВА




Додаток 2
до Порядку прийняття Радою
з державної підтримки кінематографії
рішення про надання державної
субсидії на розповсюдження
та/або популяризацію національних
фільмів шляхом повної або часткової
оплати витрат на проведення творчих
зустрічей, презентацій, прем’єрних
показів, рекламування (незалежно
від використаних рекламних засобів)
та інших необхідних заходів, у тому числі
за участю творчих груп фільмів
(пункт 6)

ПЕРЕЛІК
документів, що подаються суб’єктами кінематографії з метою отримання державної субсидії на розповсюдження та/або популяризацію національних фільмів шляхом повної або часткової оплати витрат на проведення творчих зустрічей, презентацій, прем’єрних показів, рекламування (незалежно від використаних рекламних засобів) та інших необхідних заходів, у тому числі за участю творчих груп фільмів

№ з/п

Назва документа

Роз’яснення

1

Концепція події або заходу

У документі зазначається інформація про цільову аудиторію, приблизну кількість очікуваних глядачів та результатів

2

Проект програми події або заходу

У документі зазначаються час, місце проведення та перелік запрошених до виступу осіб (за їх наявності)

3

Кошторис події або заходу

У гривнях

4

Стисла анотація національного фільму, для розповсюдження та/або популяризації якого може бути надано державну підтримку

У документі зазначається інформація про авторів фільму тощо

5

Інформаційна довідка про діяльність суб’єкта кінематографії

У документі зазначаються назви фільмів (українською мовою та мовою оригіналу), їх жанри, країни виробництва, дати виробництва та дати першого оприлюднення

6

Довідка про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи




Додаток 3
до Порядку прийняття Радою
з державної підтримки кінематографії
рішення про надання державної
субсидії на розповсюдження
та/або популяризацію національних
фільмів шляхом повної або часткової
оплати витрат на проведення творчих
зустрічей, презентацій, прем’єрних
показів, рекламування (незалежно
від використаних рекламних засобів)
та інших необхідних заходів, у тому числі
за участю творчих груп фільмів
(пункт 15)

ЖУРНАЛ РЕЄСТРАЦІЇ ЗАЯВ
на отримання державної субсидії на розповсюдження та/або популяризацію національних фільмів шляхом повної або часткової оплати витрат на проведення творчих зустрічей, презентацій, прем’єрних показів, рекламування (незалежно від використаних рекламних засобів) та інших необхідних заходів, у тому числі за участю творчих груп фільмів

Реєстраційний номер заяви

Дата реєстрації

Найменування та місцезнаходження суб’єкта кінематографії

Прізвище, ім’я, по батькові, посада уповноваженої особи, що подала документи

Дата і підстави повернення документів

Відмітка про результати розгляду заяви

Гранична сума передбаченої субсидії, грн

Дата видачі довідки про надання субсидії

Прізвище, ім’я, по батькові, посада особи, яка отримала довідку

1

2

3

4

5

6

7

8

9



Додаток 4
до Порядку прийняття Радою
з державної підтримки кінематографії
рішення про надання державної
субсидії на розповсюдження
та/або популяризацію національних
фільмів шляхом повної або часткової
оплати витрат на проведення творчих
зустрічей, презентацій, прем’єрних
показів, рекламування (незалежно
від використаних рекламних засобів)
та інших необхідних заходів, у тому числі
за участю творчих груп фільмів
(пункт 23)

ДОВІДКА
про надання суб’єкту кінематографії за рахунок державного бюджету державної субсидії на розповсюдження та/або популяризацію національних фільмів шляхом повної або часткової оплати витрат на проведення творчих зустрічей, презентацій, прем’єрних показів, рекламування (незалежно від використаних рекламних засобів) та інших необхідних заходів, у тому числі за участю творчих груп фільмів



вгору