Документ z0516-19, чинний, поточна редакція — Прийняття від 19.04.2019
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 04.06.2019. Подивитися в історії? )
Експортування великих файлів може зайняти більше часу!
Виберіть формат файлу для збереження:


ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
аграрної політики
та продовольства України
19 квітня 2019 року № 217


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
17 травня 2019 р.
за № 516/33487

ПОРЯДОК
відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів або її територіальний орган

1. Цей Порядок визначає механізм відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, належним розпорядником якої є Держпродспоживслужба або її територіальний орган.

2. Документи за запитом на інформацію надаються безкоштовно:

особі у разі надання інформації про неї;

якщо задоволення запиту передбачає виготовлення копій документів обсягом, що не перевищує 10 сторінок;

щодо інформації, що становить суспільний інтерес.

3. Задоволення запиту на інформацію, який передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, здійснюється після відшкодування запитувачем фактичних витрат на копіювання або друк.

4. Розмір відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, визначається відповідним структурним підрозділом Держпродспоживслужби або її територіального органу, який відповідає за ведення бухгалтерського обліку.

5. Структурний підрозділ Держпродспоживслужби або її територіального органу, що володіє запитуваною інформацією, у разі копіювання або друку документів за запитом на інформацію обсягом більш як 10 сторінок протягом одного робочого дня подає структурному підрозділу Держпродспоживслужби або її територіального органу, який відповідає за ведення бухгалтерського обліку, заявку на виписку рахунка для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію (далі - Заявка), за формою згідно з додатком 1 до цього Порядку.

6. На підставі отриманої Заявки структурний підрозділ Держпродспоживслужби або її територіального органу, який відповідає за ведення бухгалтерського обліку, протягом одного робочого дня виписує рахунок для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Держпродспоживслужба або її територіальний орган (далі - Рахунок), за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку і протягом одного робочого дня передає його структурному підрозділу Держпродспоживслужби або її територіальному органу, що володіє запитуваною інформацією, для надання її запитувачу інформації в установлений законом строк.

7. Оплата Рахунка здійснюється в будь-якій банківській установі України.

8. Структурний підрозділ Держпродспоживслужби або її територіального органу, який відповідає за ведення бухгалтерського обліку, не пізніше наступного робочого дня після надходження від запитувача інформації коштів на реєстраційний рахунок Держпродспоживслужби або її територіального органу передає структурному підрозділу Держпродспоживслужби або її територіального органу, що володіє запитуваною інформацією, копію виписки з реєстраційного рахунку, на який зараховано кошти, завізовану відповідальною особою структурного підрозділу Держпродспоживслужби або її територіального органу, який відповідає за ведення бухгалтерського обліку, із проставлянням прізвища, імені, по батькові відповідальної особи та поточної дати.

9. Облік платіжних документів (рахунків та виписок із реєстраційного рахунку) здійснює структурний підрозділ Держпродспоживслужби або її територіального органу, який відповідає за ведення бухгалтерського обліку.

10. Структурний підрозділ Держпродспоживслужби або її територіального органу, що володіє запитуваною інформацією, здійснює копіювання або друк документів, які надаються за запитом на інформацію, після отримання копії виписки з реєстраційного рахунку, на який зараховано кошти, завізованої відповідальною особою структурного підрозділу Держпродспоживслужби або її територіального органу, який відповідає за ведення бухгалтерського обліку.

11. Запитувані документи надаються протягом трьох робочих днів після підтвердження факту повної оплати Рахунка запитувачем інформації.

12. Відповідь на запит не надається в разі повної або часткової відмови запитувача інформації від оплати Рахунка.

У такому разі Держпродспоживслужба або її територіальний орган, що є належним розпорядником інформації, надсилає листа на адресу запитувача інформації з відмовою задовольнити запит на інформацію на підставі вимог пункту 3 частини першої статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

13. Структурний підрозділ Держпродспоживслужби або її територіального органу, який відповідає за ведення бухгалтерського обліку, протягом п’яти робочих днів перераховує кошти, що надійшли на реєстраційний рахунок Держпродспоживслужби або її територіального органу, на відновлення касових видатків загального фонду державного бюджету із придбання паперу.

Генеральний директор
Директорату безпечності
та якості харчової продукції



М. Мороз



Додаток 1
до Порядку відшкодування
фактичних витрат на копіювання
або друк документів, що надаються
за запитом на інформацію,
розпорядником якої є Державна
служба України з питань безпечності
харчових продуктів та захисту
споживачів або її територіальний орган
(пункт 5)

ЗАЯВКА
на виписку рахунка для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів або її територіальний орган


Додаток 2
до Порядку відшкодування
фактичних витрат на копіювання
або друк документів, що надаються
за запитом на інформацію,
розпорядником якої є Державна
служба України з питань безпечності
харчових продуктів та захисту
споживачів або її територіальний орган
(пункт 6)

РАХУНОК
для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Держпродспоживслужба або її територіальний орган



вгору