Документ v0902359-19, поточна редакція — Прийняття від 27.05.2019
Експортування великих файлів може зайняти більше часу!
Виберіть формат файлу для збереження:

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 27 травня 2019 року № 902

Про форму, розмір, поліграфічне виконання інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах, порядок їх виготовлення, передачі окружним та дільничним виборчим комісіям з виборів народних депутатів України

Відповідно до пункту 2 частини другої статті 13, частини третьої статті 16, пунктів 7, 18 частини другої статті 30, пункту 11 частини другої статті 31, частин п’ятої - сьомої статті 63, частини третьої статті 104, частини другої статті 106, частини двадцять першої статті 107 Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 11 - 13 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Встановити форму та розмір інформаційного плаката кандидата у народні депутати України, зареєстрованого в одномандатному виборчому окрузі (додаток 1).

2. Інформаційний плакат кандидата у народні депутати України виготовляється друкарським способом на одному аркуші офсетного паперу щільністю не менше 80 г/м2 фарбою темно-синього кольору, крім фотографії кандидата у депутати, яка друкується розміром 8 х 10 см у кольоровому форматі.

3. Затвердити Порядок виготовлення інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах, їх передачі дільничним виборчим комісіям з виборів народних депутатів України (додаток 2).

4. Встановити форми:

відомості погодження текстів інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатному виборчому окрузі (додаток 3);

акта прийому-передачі інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатному виборчому окрузі, від підприємства-виготовлювача окружній виборчій комісії з виборів народних депутатів України (додаток 4);

відомості про передачу окружною виборчою комісією з виборів народних депутатів України інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатному виборчому окрузі, дільничним виборчим комісіям звичайних та спеціальних виборчих дільниць (додаток 5).

5. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Центральної виборчої комісії:

від 31 березня 2014 року № 144 "Про форму, розмір, поліграфічне виконання інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах, порядок їх виготовлення та передачі відповідним виборчим комісіям з виборів народних депутатів України";

від 15 вересня 2014 року № 948 "Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 31 березня 2014 року № 144".

6. Цю постанову надіслати окружним виборчим комісіям з виборів народних депутатів України після їх утворення.

7. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Голова
Центральної виборчої комісії


Т.СЛІПАЧУК



Додаток 1
до постанови Центральної виборчої комісії
від 27 травня 2019 року № 902

ФОРМА ТА РОЗМІР
інформаційного плаката кандидата у народні депутати України, зареєстрованого в одномандатному виборчому окрузі




Додаток 2
до постанови Центральної виборчої комісії
від 27 травня 2019 року № 902

ПОРЯДОК
виготовлення інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах, їх передачі окружним і дільничним виборчим комісіям з виборів народних депутатів України

Цей Порядок визначає процедуру виготовлення за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України, інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах, їх передачі окружним та дільничним виборчим комісіям з виборів народних депутатів України звичайних та спеціальних виборчих дільниць (далі відповідно - вибори депутатів, інформаційний плакат, кандидати у депутати, окружні виборчі комісії, дільничні виборчі комісії).

1. Для забезпечення виготовлення окружними виборчими комісіями інформаційних плакатів Центральна виборча комісія засобами Інформаційно-аналітичної системи "Вибори" передає окружним виборчим комісіям в електронному вигляді тексти передвиборних програм та біографічні відомості кандидатів у депутати.

До біографічних відомостей кандидата у депутати належать відомості про: прізвище, власне ім’я (усі власні імена) та по батькові (за наявності), число, місяць, рік і місце народження, громадянство із зазначенням часу проживання на території України, освіту, посаду (заняття), місце роботи, партійність, місце проживання, а також про наявність чи відсутність судимості.

2. На чергових виборах депутатів кандидат у депутати не пізніш як за 57 днів до дня виборів (на повторних, проміжних та позачергових виборах депутатів - не пізніш як за 27 днів до дня виборів) подає до відповідної окружної виборчої комісії свою фотографію розміром 9 х 13 см на паперовому носії та в електронному вигляді (формату jpg або tif, розміром 9 х 13 см із роздільною здатністю не менше 300 dpi).

У разі неподання кандидатом у депутати в установлений строк своєї фотографії розміром 9 х 13 см на паперовому носії та в електронному вигляді (формату jpg або tif, розміром 9 х 13 см із роздільною здатністю не менше 300 dpi) окружна виборча комісія розміщує на інформаційному плакаті фотографію кандидата у депутати, подану в електронному вигляді для реєстрації кандидата у депутати, яку Центральна виборча комісія засобами Інформаційно-аналітичної системи "Вибори" передає окружним виборчим комісіям.

3. Інформаційні плакати друкуються однаковим шрифтом щодо всіх кандидатів у депутати, зареєстрованих в одномандатному виборчому окрузі.

Прізвище, власне ім’я (усі власні імена) та по батькові (за наявності) кандидатів у депутати, зареєстрованих в одномандатному виборчому окрузі, друкуються шрифтом одного розміру.

Текст передвиборної програми розміщується на інформаційному плакаті після тексту біографічних відомостей кандидата у депутати.

Біографічні відомості (обсягом до трьох тисяч дев’ятисот друкованих знаків), передвиборна програма (обсягом до трьох тисяч дев’ятисот друкованих знаків), фотографія кандидата у депутати розміщуються на інформаційному плакаті за встановленим зразком (додаток 1).

4. Текст інформаційного плаката друкується державною мовою.

5. На чергових виборах депутатів окружна виборча комісія не пізніш як за 57 днів до дня виборів (на повторних, проміжних та позачергових виборах депутатів - не пізніш як за 27 днів до дня виборів) відповідно до закону визначає підприємство, яке виготовлятиме інформаційні плакати (далі - підприємство-виготовлювач), про що укладає з ним відповідний договір.

6. Підприємство-виготовлювач у визначений відповідним договором строк забезпечує виготовлення по одному зразку інформаційного плаката кожного кандидата у депутати за формою, розміром та поліграфічним виконанням, установленими Центральною виборчою комісією.

7. Кандидати у депутати в строк, установлений окружною виборчою комісією, але не пізніш як за 40 днів до дня чергових виборів (на повторних, проміжних і позачергових виборах депутатів - не пізніш як за 15 днів до дня виборів), погоджують текст відповідного інформаційного плаката, проставляючи напис "Погоджено" із зазначенням свого прізвища та ініціалів, підпису, дати та часу погодження на тексті інформаційного плаката та у відповідній відомості (додаток 3).

У разі неприбуття кандидата у депутати для погодження інформаційного плаката в установлений строк інформаційний плакат такого кандидата вважається погодженим. При цьому на зразку відповідного інформаційного плаката голова (заступник голови, секретар) окружної виборчої комісії робить напис "Кандидат у народні депутати України для погодження інформаційного плаката не прибув", зазначаючи свої посаду, прізвище та ініціали, дату і час вчинення цього напису, та ставить свій підпис. При цьому у відповідній відомості погодження інформаційних плакатів зазначається прізвище та ініціали кандидата у депутати, навпроти яких замість дати, часу погодження та підпису кандидата вчиняється напис "Кандидат у народні депутати України для погодження інформаційного плаката не прибув".

Якщо обсяг передвиборної програми кандидата у депутати, поданої для його реєстрації, перевищує три тисячі дев’ятсот друкованих знаків і такий кандидат у депутати не прибув для погодження інформаційного плаката в установлений строк, його передвиборна програма для розміщення на інформаційному плакаті скорочується до останнього речення в межах граничного обсягу знаків.

8. Окружна виборча комісія на чергових виборах депутатів не пізніш як за 35 днів до дня виборів (на повторних, проміжних та позачергових виборах депутатів - не пізніш як за 10 днів до дня виборів) забезпечує виготовлення погоджених із кандидатами у депутати інформаційних плакатів з розрахунку по два примірники кожного плаката на кожну виборчу дільницю за формою, розміром та поліграфічним виконанням, установленими Центральною виборчою комісією, та згідно з поданими документами для реєстрації кандидата у депутати.

9. Підприємство-виготовлювач згідно з договором з окружною виборчою комісією на чергових виборах депутатів не пізніш як за 35 днів до дня виборів (на повторних, проміжних та позачергових виборах депутатів - не пізніш як за 10 днів до дня виборів) виготовляє інформаційні плакати всіх кандидатів у депутати та передає їх окружній виборчій комісії.

Про передачу інформаційних плакатів складається акт у двох примірниках, перший з яких зберігається в окружній виборчій комісії, другий - залишається у підприємства-виготовлювача (додаток 4).

10. Окружна виборча комісія на чергових виборах депутатів не пізніш як за 20 днів до дня виборів (на повторних, проміжних та позачергових виборах депутатів - не пізніш як за 7 днів до дня виборів) передає по два примірники інформаційних плакатів кожного кандидата у депутати дільничним виборчим комісіям.

Передача інформаційних плакатів фіксується у відомості (додаток 5).

11. Про передачу інформаційних плакатів дільничним виборчим комісіям окружна виборча комісія на чергових виборах депутатів не пізніш як за 15 днів до дня виборів (на повторних, проміжних та позачергових виборах депутатів - не пізніш як за 3 дні до дня виборів) повідомляє Центральну виборчу комісію.

Секретар засідання
Центральної виборчої комісії


К.МАХНІЦЬКА



Додаток 3
до постанови Центральної виборчої комісії
від 27 травня 2019 року № 902

ВІДОМІСТЬ
погодження текстів інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатному виборчому окрузі


Додаток 4
до постанови Центральної виборчої комісії
від 27 травня 2019 року № 902

АКТ
прийому-передачі інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатному виборчому окрузі, від підприємства-виготовлювача окружній виборчій комісії з виборів народних депутатів України


Додаток 5
до постанови Центральної виборчої комісії
від 27 травня 2019 року № 902

ВІДОМІСТЬ
про передачу окружною виборчою комісією з виборів народних депутатів України інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатному виборчому окрузі, дільничним виборчим комісіям звичайних та спеціальних виборчих дільниць



вгору