Документ v0154359-20, поточна редакція — Прийняття від 30.07.2020
Експортування великих файлів може зайняти більше часу!
Виберіть формат файлу для збереження:

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 30 липня 2020 року № 154

Про Порядок забезпечення Центральною виборчою комісією регіональних органів адміністрування та органів ведення Державного реєстру виборців обладнанням для функціонування автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців"

Відповідно до статті 14 Закону України "Про Державний реєстр виборців", керуючись статтями 11 - 13, пунктом 8 статті 17 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Затвердити Порядок забезпечення Центральною виборчою комісією регіональних органів адміністрування та органів ведення Державного реєстру виборців обладнанням для функціонування автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців" (додаток 1).

2. Встановити форми актів приймання-передачі обладнання (додатки 2, 3).

3. Цю постанову надіслати обласним, Київській міській державним адміністраціям для доведення до відома регіональних органів адміністрування та органів ведення Державного реєстру виборців.

4. Цю постанову оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Голова
Центральної виборчої комісії


О.ДІДЕНКО



Додаток 1
до постанови Центральної виборчої комісії
від 30 липня 2020 року № 154

ПОРЯДОК
забезпечення Центральною виборчою комісією регіональних органів адміністрування та органів ведення Державного реєстру виборців обладнанням для функціонування автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців"

Цей Порядок визначає процедуру забезпечення Центральною виборчою комісією регіональних органів адміністрування та органів ведення Державного реєстру виборців (далі - органи Реєстру) обладнанням для функціонування автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців" (далі - обладнання), його використання, облік, інвентаризацію, обслуговування та повернення.

I. Загальні положення

1.1. Державний реєстр виборців (далі - Реєстр) - автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для зберігання, обробки даних, які містять передбачені Законом України "Про Державний реєстр виборців" (далі - Закон) відомості, та користування ними, створена для забезпечення державного обліку громадян України, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України.

1.2. Забезпечення ведення та функціонування Реєстру згідно із Законом здійснює Комісія як розпорядник Реєстру.

Комісія відповідно до своїх повноважень забезпечує організаційне і технологічне функціонування Реєстру, а також закупівлю товарів, робіт та послуг для функціонування Реєстру.

1.3. Ведення Реєстру здійснюється органами ведення Реєстру в порядку, встановленому Законом та розпорядником Реєстру.

1.4. Регіональні органи адміністрування Реєстру здійснюють організаційну підтримку, забезпечують взаємодію місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, закладів, установ та організацій стосовно створення та ведення Реєстру, контролюють виконання рішень розпорядника Реєстру. Регіональний орган адміністрування Реєстру має доступ до статистичних відомостей Реєстру.

1.5. Рішення розпорядника Реєстру, прийняте в межах його повноважень, є обов’язковим для виконання, зокрема, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами.

II. Придбання та поставка обладнання

2.1. Придбання обладнання здійснюється Комісією за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до законодавства про публічні закупівлі.

Комісія може безоплатно отримувати обладнання, придбане за кошти міжнародної технічної допомоги в рамках реалізації відповідних проєктів (програм).

2.2. Зарахування обладнання на баланс Комісії здійснюється на підставі первинних документів за первісною вартістю.

Комісія здійснює деталізований аналітичний облік обладнання за інвентарними номерами, місцем використання, видом, кількістю, вартістю тощо.

2.3. Поставка обладнання до місця його фактичного використання може виконуватися згідно з договорами про закупівлю та поставку обладнання, укладеними Комісією з підприємствами-постачальниками.

2.4. Комісія має право:

закуповувати обладнання, враховуючи реальну потребу для забезпечення функціонування Реєстру;

перерозподіляти обладнання між органами Реєстру;

безоплатно передавати обладнання, непридатне для забезпечення функціонування Реєстру, до сфери управління інших органів, уповноважених управляти державним майном;

списувати обладнання, непридатне для подальшого використання;

забезпечувати сервісне обслуговування або технічну підтримку обладнання.

III. Передача обладнання органам Реєстру

3.1. Забезпечення органів Реєстру обладнанням здійснюється шляхом його передачі Комісією відповідно Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській, Севастопольській міській державній адміністрації, районній, районній у містах Києві, Севастополі державній адміністрації, міській, районній у місті раді, якими утворено орган Реєстру (далі - орган, яким утворено орган Реєстру), на підставі актів приймання-передачі обладнання (додаток 2), які складаються у двох примірниках.

3.2. Один примірник акта приймання-передачі обладнання зберігається в Комісії, другий - в органі, яким утворено орган Реєстру.

IV. Використання обладнання, його облік та інвентаризація

4.1. Обладнання використовується органами Реєстру лише з метою здійснення ними своїх повноважень.

У разі виходу з ладу обладнання орган, яким утворено орган Реєстру, невідкладно повідомляє про це Комісію.

4.2. Органи, якими утворено органи Реєстру, несуть відповідальність за нестачу обладнання або його пошкодження з вини органу Реєстру, забезпечують його схоронність, облік на позабалансовому рахунку та контроль за використанням.

Орган, яким утворено орган Реєстру, за місцем використання обладнання визначає матеріально відповідальну особу, з якою укладається письмовий договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність.

На вимогу Комісії орган, яким утворено орган Реєстру, здійснює перевірку фактичної наявності та стану обладнання у відповідному органі Реєстру, про результати якої Комісія повідомляється протягом трьох днів із дати закінчення перевірки.

4.3. Органи, якими утворено органи Реєстру, забезпечують проведення інвентаризації обладнання відповідно до законодавства.

Результати інвентаризації обладнання разом з копіями інвентаризаційних описів та протоколів інвентаризаційних комісій передаються до Комісії.

4.4. Для забезпечення функціонування Реєстру Комісія з власної ініціативи або за письмовим зверненням органу, яким утворено орган Реєстру, може провести перерозподіл обладнання між органами Реєстру на підставі актів приймання-передачі обладнання (додатки 2, 3).

За письмовим зверненням регіонального органу адміністрування Реєстру Комісія може провести перерозподіл обладнання в межах відповідного регіону.

V. Обслуговування обладнання

5.1. Органи, якими утворено органи Реєстру, вживають усіх необхідних заходів для підтримання обладнання в належному стані протягом усього строку використання, несуть звичайні витрати для забезпечення належного стану обладнання, за потреби проводять його ремонт.

5.2. Технічне обслуговування телекомунікаційного обладнання та обладнання, призначеного для забезпечення захисту інформації, здійснюється на підставі договорів, укладених між Комісією та спеціалізованими підприємствами.

VI. Повернення обладнання

6.1. На вимогу Комісії обладнання повертається органом, яким утворено орган Реєстру, протягом 20 (двадцяти) календарних днів із дати отримання такої вимоги.

Орган, яким утворено орган Реєстру, може за власною ініціативою звернутися до Комісії щодо повернення обладнання.

Орган, яким утворено орган Реєстру, передає відповідне обладнання Комісії на підставі акта приймання-передачі обладнання (додаток 3), складеного у двох примірниках, та несе витрати, пов’язані з доставкою обладнання до Комісії.

Один примірник акта приймання-передачі обладнання зберігається в Комісії, другий - в органі, яким утворено орган Реєстру.

6.2. У разі виявлення під час повернення обладнання його нестачі або виходу з ладу з вини відповідного органу Реєстру орган, яким утворено орган Реєстру, відшкодовує Комісії в повному обсязі залишкову вартість такого обладнання в разі неможливості його відновлення або витрати на його ремонт. Про вказаний факт Комісія складає дефектний акт довільної форми із зазначенням характеру та причин пошкоджень, залишкової вартості обладнання або витрат на його ремонт, примірник якого надсилається органу, яким утворено орган Реєстру.

VII. Списання обладнання

7.1. Обладнання, непридатне для забезпечення функціонування Реєстру, може безоплатно передаватися до сфери управління інших органів, уповноважених управляти державним майном згідно із законодавством.

7.2. Списанню підлягає обладнання в разі, якщо його відновлення є неможливим або економічно недоцільним.

7.3. Орган, яким утворено орган Реєстру, надсилає до Комісії акт технічної експертизи обладнання, що підтверджує неможливість або неефективність проведення його відновлювального ремонту із зазначенням обґрунтування такої неможливості або неефективності, характеру та причин поломок чи пошкоджень, крім поломок чи пошкоджень, які виникли з вини відповідного органу Реєстру (пункт 6.2 цього Порядку).

7.4. Списання обладнання здійснюється Комісією з дотриманням законодавства в установленому нею порядку.

Секретар засідання
Центральної виборчої комісії


О.БОЯРЧУК



вгору