Документ 564-2020-п, чинний, поточна редакція — Прийняття від 27.05.2020
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 09.07.2020. Подивитися в історії? )
Експортування великих файлів може зайняти більше часу!
Виберіть формат файлу для збереження:

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 27 травня 2020 р. № 564
Київ

Питання присвоєння спеціальних звань рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань та їх співвідношення з іншими спеціальними, а також військовими званнями і класними чинами

Відповідно до частини четвертої статті 14 Закону України “Про Державне бюро розслідувань” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити:

Порядок присвоєння спеціальних звань рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань, що додається;

схеми співвідношення між спеціальними званнями Державного бюро розслідувань та іншими спеціальними, а також військовими званнями і класними чинами згідно з додатками 1-8.

2. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 15 січня 2020 р. № 13 “Питання присвоєння спеціальних звань начальницького складу та співвідношення між військовими (спеціальними) званнями, класними чинами та спеціальними званнями Державного бюро розслідувань” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 10, ст. 400).

Прем'єр-міністр України

Д.ШМИГАЛЬ

Інд. 29




ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 27 травня 2020 р. № 564

ПОРЯДОК
присвоєння спеціальних звань рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань

1. Цей Порядок визначає механізм присвоєння спеціальних звань рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань.

2. Спеціальне звання осіб начальницького складу Державного бюро розслідувань може бути первинним або черговим.

Для осіб молодшого начальницького складу Державного бюро розслідувань первинним є спеціальне звання капрала Державного бюро розслідувань.

Для осіб середнього начальницького складу Державного бюро розслідувань первинним є спеціальне звання лейтенанта Державного бюро розслідувань, а у випадках, передбачених цим Порядком, - молодшого лейтенанта Державного бюро розслідувань.

Для осіб старшого начальницького складу Державного бюро розслідувань первинним є спеціальне звання майора Державного бюро розслідувань.

Черговим спеціальним званням є спеціальне звання, наступне за тим, яке має особа рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань.

3. Граничні спеціальні звання рядового і молодшого, середнього та старшого начальницького складу Державного бюро розслідувань за штатними посадами встановлюються Директором Державного бюро розслідувань.

4. Спеціальне звання вищого начальницького складу Державного бюро розслідувань за штатними посадами встановлюється Президентом України.

5. Старшинство та послідовність спеціальних звань рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань визначається відповідно до статті 14-2 Закону України “Про Державне бюро розслідувань”.

6. Спеціальні звання рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань присвоюються особам, прийнятим на службу в Державне бюро розслідувань, з урахуванням їх особистих, ділових та моральних якостей, освітнього і професійного рівня, службового досвіду та інших умов, передбачених цим Порядком.

7. Подання про присвоєння первинних та чергових спеціальних звань рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань особам, які проходять службу на посадах у територіальних управліннях Державного бюро розслідувань, готуються їх кадровими підрозділами для підготовки наказу щодо особового складу.

8. Подання про присвоєння первинних та чергових спеціальних звань рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань особам, які проходять службу на посадах у центральному апараті Державного бюро розслідувань, готуються працівниками кадрового забезпечення, в тому числі самостійних структурних підрозділів, у яких вони проходять службу.

9. Подання про присвоєння спеціального звання рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань готуються за формою згідно з додатком 1.

10. Спеціальні звання рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань присвоюються особам наказом щодо особового складу, яким вони прийняті на службу і призначені на відповідні посади.

11. Спеціальні звання рядового, молодшого, середнього та старшого начальницького складу Державного бюро розслідувань до полковника Державного бюро розслідувань включно присвоюються Директором Державного бюро розслідувань.

Спеціальне звання вищого начальницького складу Державного бюро розслідувань присвоюється Президентом України.

12. Кандидатам з числа військовозобов’язаних, а також осіб, які мають військові або спеціальні звання, класні чини, у разі прийняття на службу в Державне бюро розслідувань, у тому числі із Збройних Сил, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, правоохоронних органів, органів виконавчої влади, інших державних органів, присвоюються спеціальні звання Державного бюро розслідувань, відповідні наявним у них військовим або спеціальним званням, класним чинам згідно із схемами співвідношення між спеціальними званнями Державного бюро розслідувань та іншими спеціальними, а також військовими званнями і класними чинами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 27 травня 2020 р. № 564 (додатки 1-8), а також із зарахуванням до вислуги років у спеціальному званні строку вислуги у спеціальному (військовому) званні (класному чині) до звільнення із служби.

13. Особам, які мають військові або спеціальні звання рядового складу, а також особам, уперше прийнятим на службу в Державне бюро розслідувань, присвоюється звання рядового Державного бюро розслідувань, якщо відсутні визначені цим Порядком підстави для присвоєння іншого спеціального звання.

14. Особам, які мають військові звання сержантського чи старшинського складу або спеціальні звання молодшого начальницького складу, які є вищими відповідно від військового звання старшого сержанта (головного старшини) або від спеціального звання старшого сержанта, під час прийому на службу в Державне бюро розслідувань присвоюється спеціальне звання старшого сержанта Державного бюро розслідувань.

15. Особам, які мають ступінь вищої освіти молодший бакалавр, після прийняття на службу в Державне бюро розслідувань та призначення на посади, що заміщуються особами середнього та старшого начальницького складу Державного бюро розслідувань, присвоюється первинне спеціальне звання молодшого лейтенанта Державного бюро розслідувань.

16. Особам, які мають ступінь вищої освіти не нижче бакалавра, після прийняття на службу в Державне бюро розслідувань та призначення на посади, що заміщуються особами середнього та старшого начальницького складу Державного бюро розслідувань, присвоюється первинне спеціальне звання лейтенанта Державного бюро розслідувань.

17. Особам, які були звільнені із служби в Державному бюро розслідувань, під час повторного прийняття на службу в Державне бюро розслідувань присвоюється спеціальне звання, яке вони мали на момент звільнення.

18. Чергові спеціальні звання особам рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань присвоюються в послідовному порядку після закінчення встановленого строку вислуги в попередньому званні, якщо інше не визначено цим Порядком, за умови відповідності спеціального звання, що присвоюється, спеціальному званню, передбаченому займаною штатною посадою, та у разі відсутності в них не знятих дисциплінарних стягнень.

19. Чергове спеціальне звання молодшого лейтенанта Державного бюро розслідувань присвоюється особам рядового і молодшого начальницького складу, які без відриву від служби здобули освіту за ступенем вищої освіти молодший бакалавр та проходять службу (призначені) на посадах, що заміщуються особами середнього начальницького складу.

20. Чергове спеціальне звання лейтенанта Державного бюро розслідувань присвоюється:

молодшим лейтенантам Державного бюро розслідувань, в яких закінчився строк вислуги в зазначеному званні, а також молодшим лейтенантам Державного бюро розслідувань, які після закінчення закладів вищої освіти здобули ступінь бакалавра та вище;

особам рядового і молодшого начальницького складу, які без відриву від служби закінчили заклади вищої освіти та здобули освітній ступінь бакалавра і вище та проходять службу (призначені) на посадах, які заміщуються особами середнього і старшого начальницького складу.

21. Установлюються такі строки вислуги у спеціальних званнях:

капрал Державного бюро розслідувань - один рік;

сержант Державного бюро розслідувань - три роки;

молодший лейтенант Державного бюро розслідувань - один рік;

лейтенант Державного бюро розслідувань - два роки;

старший лейтенант Державного бюро розслідувань - три роки;

капітан Державного бюро розслідувань - чотири роки;

майор Державного бюро розслідувань - чотири роки;

підполковник Державного бюро розслідувань - п’ять років.

22. Строки вислуги у званнях рядового Державного бюро розслідувань, старшого сержанта Державного бюро розслідувань та полковника Державного бюро розслідувань не встановлюються.

23. Строк вислуги у спеціальному званні обчислюється з дня підписання наказу про присвоєння такого звання.

24. Особам, які були повторно прийняті на службу в Державне бюро розслідувань, до вислуги років у спеціальному званні зараховується строк вислуги у званні до звільнення із служби.

25. Особам рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань, пониженим у спеціальному званні на один ступінь, строк вислуги для присвоєння чергового спеціального звання обчислюється з дня підписання наказу щодо особового складу про пониження в попередньому спеціальному званні на один ступінь.

26. Особам рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань, поновленим у спеціальному званні у зв’язку із скасуванням як незаконного наказу про присвоєння спеціального звання, до вислуги років для отримання чергового спеціального звання зараховується строк вислуги у спеціальному званні, що було їм присвоєно внаслідок незаконного наказу, а також строк вислуги в наявному спеціальному званні до дня підписання незаконного наказу.

27. Достроково спеціальні звання можуть бути присвоєні в порядку заохочення за успішне виконання завдань за призначенням, досягнення високих результатів за дорученим напрямом діяльності, після закінчення не менше половини визначеного строку вислуги у спеціальному званні (у разі дострокового присвоєння спеціального звання посмертно - незалежно від строку вислуги в попередньому спеціальному званні та займаній штатній посаді) у разі відповідності спеціального звання, що присвоюється, спеціальному званню, передбаченому займаною штатною посадою.

28. Чергові спеціальні звання на один ступінь вище від спеціального звання, передбаченого займаною штатною посадою, можуть присвоюватися в порядку заохочення після закінчення не менше ніж півтора строку вислуги у попередньому спеціальному званні.

Зазначене в абзаці першому цього пункту не поширюється на випадки, коли спеціальним званням, передбаченим штатною посадою, є спеціальне звання старшого сержанта Державного бюро розслідувань або полковника Державного бюро розслідувань.

29. Особам рядового і начальницького складу, які звільняються із служби за віком або за станом здоров’я, мають вислугу 25 років і більше в календарному обчисленні, після закінчення визначеного строку вислуги в наявному спеціальному званні за поданням прямих начальників може бути присвоєно чергове спеціальне звання на один ступінь вище від спеціального звання, передбаченого займаною посадою, до підполковника Державного бюро розслідувань включно.

30. Підстави та порядок застосування заохочення у вигляді дострокового присвоєння спеціального звання та присвоєння спеціального звання на один ступінь вище від звання, передбаченого займаною штатною посадою, визначаються Дисциплінарним статутом Національної поліції України.

31. Особа може бути понижена у спеціальному званні на один ступінь унаслідок застосування відповідного дисциплінарного стягнення на підставах, визначених Дисциплінарним статутом Національної поліції України, і в порядку, визначеному статтею 25 Закону України “Про Державне бюро розслідувань”.

32. Особам, пониженим у спеціальному званні на один ступінь, чергові спеціальні звання присвоюються відповідно до цього Порядку.

33. Особа, понижена у спеціальному званні, поновлюється в попередньому званні наказом Директора Державного бюро розслідувань не раніше ніж через рік після пониження звання у разі наявності позитивної службової характеристики незалежно від займаної нею штатної посади. До поновлення особи в попередньому спеціальному званні і присвоєння їй чергового спеціального звання повторне пониження у спеціальному званні не допускається.

34. Особи рядового і начальницького складу можуть бути позбавлені спеціального звання за вчинення кримінального правопорушення на підставі вироку суду, що набрав законної сили.

На виконання вироку суду видається наказ Державного бюро розслідувань про позбавлення особи спеціального звання.

35. Кадрові підрозділи територіальних управлінь Державного бюро розслідувань з дня отримання належним чином завіреної копії вироку суду, що набрав законної сили, про позбавлення спеціального звання осіб рядового і начальницького складу готують та надсилають протягом десяти днів до кадрового підрозділу Державного бюро розслідувань відповідне подання (додаток 2), оформлене згідно з вимогами, визначеними у пункті 48 цього Порядку, для підготовки проекту наказу про позбавлення спеціального звання.

36. Про виконання рішення суду в частині позбавлення спеціального звання відповідні кадрові підрозділи у місячний строк повідомляють про це відповідний суд.

37. Наказ про присвоєння спеціального звання, виданий з порушенням вимог, установлених цим Порядком, повинен бути скасований наказом Директора Державного бюро розслідувань або на підставі рішення суду незалежно від часу, що пройшов з дня його видання.

38. Особа, якій було присвоєно спеціальне звання внаслідок видання незаконного наказу, або такого, що виданий з порушенням вимог, установлених цим Порядком, повинна бути поновлена у спеціальному званні, яке вона мала до видання наказу, незалежно від її вини у виданні незаконного наказу та подальшого присвоєння спеціальних звань.

39. У разі коли на день видання наказу про скасування наказу про присвоєння спеціального звання особа має повну вислугу років для присвоєння чергового спеціального звання, їй повинно бути присвоєно чергове спеціальне звання за умови дотримання вимог, визначених цим Порядком.

40. Керівниками самостійних структурних підрозділів центрального апарату (керівниками територіальних управлінь) Державного бюро розслідувань для присвоєння первинних спеціальних звань, чергових спеціальних звань, за сукупністю строків перебування у спеціальному званні, за співвідношенням, а також зарахування на службу в Державне бюро розслідувань, до кадрового підрозділу Державного бюро розслідувань надсилається подання про присвоєння спеціального звання за формою згідно з додатком 1, в якому зазначається:

у разі присвоєння спеціального звання рядового і первинного молодшого начальницького складу Державного бюро розслідувань - інформація про перебування на військовому обліку, закінчення курсів первинної професійної підготовки (спеціалізації) та результати висновку лікарсько-експертної (військово-лікарської) комісії;

у разі присвоєння спеціальних звань середнього та старшого начальницького складу Державного бюро розслідувань, спеціального звання достроково (дострокового спеціального звання посмертно), за сукупністю строків перебування в наявному спеціальному (військовому) званні, за співвідношенням, а також у разі зарахування до кадрів Державного бюро розслідувань - усі посади з початку трудової діяльності, проходження служби, навчання на денному відділенні закладів освіти та причини перерв.

41. Списки осіб рядового і начальницького складу, які подаються до присвоєння спеціальних звань Державного бюро розслідувань, надсилаються до кадрового підрозділу Державного бюро розслідувань у письмовій та електронній формі окремо за кожним званням в алфавітному порядку із зазначенням прізвища, імені, по батькові у давальному відмінку, повного найменування посади, яку обіймає працівник.

До документів про присвоєння первинного спеціального звання середнього і старшого начальницького складу Державного бюро розслідувань додаються у разі потреби завірені працівником кадрового підрозділу відповідного територіального управління копії документів про вищу освіту, військового квитка та сертифіката про закінчення курсів первинної професійної підготовки (спеціалізації).

Документи для присвоєння спеціальних звань особам, строк вислуги яких у спеціальному званні закінчується на перше число наступного місяця, надсилаються до кадрового підрозділу Державного бюро розслідувань до 5 числа поточного місяця.

42. За своєчасне подання документів про присвоєння спеціальних звань Державного бюро розслідувань відповідають:

у центральному апараті Державного бюро розслідувань - керівники самостійних структурних підрозділів, а контролює кадровий підрозділ Державного бюро розслідувань;

у територіальних управліннях - керівник кадрового підрозділу, а контролюють керівники таких органів або особи, які виконують їх обов’язки.

Документи про присвоєння спеціальних звань оформлюються у друкованому вигляді, виправлення в них не допускаються.

За своєчасне представлення осіб рядового і начальницького складу центрального апарату Державного бюро розслідувань до присвоєння чергових спеціальних звань відповідають посадові особи кадрового підрозділу Державного бюро розслідувань згідно із законодавством.

43. У разі несвоєчасного подання документів про присвоєння чергового спеціального звання особам рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань до кадрового підрозділу Державного бюро розслідувань надсилається аргументована інформація про причини порушення строків подання та заходи реагування щодо осіб, які допустили таке порушення.

44. Подання про присвоєння спеціальних звань Державного бюро розслідувань, які надсилаються до кадрового підрозділу Державного бюро розслідувань, подаються за підписом керівників самостійних структурних підрозділів центрального апарату (керівників територіальних управлінь) або осіб, які виконують їх обов’язки.

45. Під час підготовки подань про присвоєння первинних та чергових спеціальних звань рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань (далі - подання) необхідно дотримуватися таких вимог:

1) у пункті 1 подання зазначається інформація про граничне спеціальне звання за займаною штатною посадою, визначене відповідним наказом Директора Державного бюро розслідувань;

2) у пункті 2 подання зазначається звання (первинне, чергове, дострокове або на один ступінь вище передбаченого штатною посадою), яке пропонується присвоїти кандидатові;

3) у пункті 3 подання зазначаються наявне спеціальне звання, прізвище, ім’я, по батькові кандидата на присвоєння чергового звання, займана посада та структурний підрозділ Державного бюро розслідувань, у якому він проходить службу;

4) у пункті 4 подання зазначається дата народження кандидата на присвоєння спеціального звання;

5) у пункті 5 подання зазначається інформація про заклад освіти, в якому навчався кандидат на присвоєння спеціального звання, та дата його закінчення, а у разі присвоєння первинного спеціального звання - відомості про ступінь вищої освіти, спеціальність та кваліфікацію кандидата;

6) у пункті 6 подання зазначаються науковий ступінь, вчене звання кандидата на присвоєння спеціального звання;

7) у пункті 7 подання:

у разі присвоєння первинного спеціального звання молодшого начальницького складу Державного бюро розслідувань за наявності зазначається військове звання запасу або спеціальне звання (класний чин);

у разі присвоєння первинного спеціального звання середнього та старшого начальницького складу Державного бюро розслідувань зазначаються військове звання запасу або спеціальне звання (класний чин);

у разі присвоєння спеціального звання за сукупністю вислуги років зазначаються військове звання запасу та спеціальне звання (класний чин), а також наявне спеціальне звання.

У пункті 7 подання обов’язково зазначається звання (класний чин), орган, установа, підрозділ, яким присвоєно звання (класний чин), дата і номер наказу;

8) у пункті 8 подання зазначається інформація про наявність у кандидата на присвоєння первинного спеціального звання довідки лікарсько-експертної (військово-лікарської) комісії про придатність до служби, її обліковий номер і дата видачі;

9) у пункті 9 подання зазначається дата взяття на військовий облік, яким районним військовим комісаріатом і коли прийнято таке рішення;

10) у пункті 10 подання зазначаються відомості про проходження курсів первинної професійної підготовки (спеціалізації) (за наявності);

11) у пункті 11 подання викладається коротка характеристика кандидата на присвоєння спеціального звання за підписом керівника органу (територіального управління, самостійного структурного підрозділу центрального апарату), в якому кандидат проходить службу;

12) у пункті 12 подання зазначається висновок Директора Державного бюро розслідувань;

13) у пункті 13 подання зазначається інформація відповідно до вимог, установлених у пункті 41 цього Порядку.

46. У разі присвоєння первинного спеціального звання в поданні заповнюються пункти 1-14.

47. У разі присвоєння чергового спеціального звання в поданні заповнюються пункти 1-7, 11-14.

48. Під час підготовки подань про позбавлення спеціальних звань рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань зазначаються такі відомості: спеціальне звання, якого особу позбавлено; прізвище, ім’я, по батькові особи, займана посада та структурний підрозділ Державного бюро розслідувань, у якому вона проходить службу; дата народження; ким присвоєно спеціальне звання, дата і номер наказу; підстави для позбавлення спеціального звання, підписані керівником самостійного структурного підрозділу (керівником територіального управління) Державного бюро розслідувань; висновок Директора Державного бюро розслідувань і його підпис.

49. Подання скріплюється печаткою Державного бюро розслідувань або відповідного територіального управління Державного бюро розслідувань.




Додаток 1
до Порядку

ПОДАННЯ
про присвоєння спеціального звання рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань


Додаток 2
до Порядку

ПОДАННЯ
про позбавлення спеціального звання




Додаток 1
до постанови Кабінету Міністрів України
від 27 травня 2020 р. № 564

СХЕМА СПІВВІДНОШЕННЯ
між військовими званнями та спеціальними званнями Державного бюро розслідувань

Військові звання

Спеціальні звання Державного бюро розслідувань

Солдат, старший солдат, матрос, старший матрос

рядовий Державного бюро розслідувань

Молодший сержант, старшина 2 статті

капрал Державного бюро розслідувань

Сержант, старшина 1 статті

сержант Державного бюро розслідувань

Старший сержант, головний старшина, старшина, головний корабельний старшина, прапорщик, мічман, старший прапорщик, старший мічман

старший сержант Державного бюро розслідувань

Молодший лейтенант

молодший лейтенант Державного бюро розслідувань

Лейтенант

лейтенант Державного бюро розслідувань

Старший лейтенант

старший лейтенант Державного бюро розслідувань

Капітан, капітан-лейтенант

капітан Державного бюро розслідувань

Майор, капітан 3 рангу

майор Державного бюро розслідувань

Підполковник, капітан 2 рангу

підполковник Державного бюро розслідувань

Полковник, капітан 1 рангу

полковник Державного бюро розслідувань

Генерал-майор, контр-адмірал генерал-лейтенант, віце-адмірал, генерал-полковник, генерал армії, адмірал

генерал-майор Державного бюро розслідувань



Додаток 2
до постанови Кабінету Міністрів України
від 27 травня 2020 р. № 564

СХЕМА СПІВВІДНОШЕННЯ
між спеціальними званнями поліції та спеціальними званнями Державного бюро розслідувань

Спеціальні звання поліції

Спеціальні звання Державного бюро розслідувань

Рядовий поліції

рядовий Державного бюро розслідувань

Капрал поліції

капрал Державного бюро розслідувань

Сержант поліції

сержант Державного бюро розслідувань

Старший сержант поліції

старший сержант Державного бюро розслідувань

Молодший лейтенант поліції

молодший лейтенант Державного бюро розслідувань

Лейтенант поліції

лейтенант Державного бюро розслідувань

Старший лейтенант поліції

старший лейтенант Державного бюро розслідувань

Капітан поліції

капітан Державного бюро розслідувань

Майор поліції

майор Державного бюро розслідувань

Підполковник поліції

підполковник Державного бюро розслідувань

Полковник поліції

полковник Державного бюро розслідувань

Генерал поліції третього рангу, Генерал поліції другого рангу, Генерал поліції першого рангу

генерал-майор Державного бюро розслідувань



Додаток 3
до постанови Кабінету Міністрів України
від 27 травня 2020 р. № 564

СХЕМА СПІВВІДНОШЕННЯ
між спеціальними званнями Національного антикорупційного бюро України та спеціальними званнями Державного бюро розслідувань

Спеціальні звання Національного антикорупційного бюро України

Спеціальні звання Державного бюро розслідувань

Лейтенант Національного антикорупційного бюро України

лейтенант Державного бюро розслідувань

Старший лейтенант Національного антикорупційного бюро України

старший лейтенант Державного бюро розслідувань

Капітан Національного антикорупційного бюро України

капітан Державного бюро розслідувань

Майор Національного антикорупційного бюро України

майор Державного бюро розслідувань

Підполковник Національного антикорупційного бюро України

підполковник Державного бюро розслідувань

Полковник Національного антикорупційного бюро України

полковник Державного бюро розслідувань



Додаток 4
до постанови Кабінету Міністрів України
від 27 травня 2020 р. № 564

СХЕМА СПІВВІДНОШЕННЯ
між спеціальними званнями податкової міліції та спеціальними званнями Державного бюро розслідувань

Спеціальні звання податкової міліції

Спеціальні звання Державного бюро розслідувань

Рядовий податкової міліції

рядовий Державного бюро розслідувань

Прапорщик податкової міліції, старший прапорщик податкової міліції

старший сержант Державного бюро розслідувань

Лейтенант податкової міліції

лейтенант Державного бюро розслідувань

Старший лейтенант податкової міліції

старший лейтенант Державного бюро розслідувань

Капітан податкової міліції

капітан Державного бюро розслідувань

Майор податкової міліції

майор Державного бюро розслідувань

Підполковник податкової міліції

підполковник Державного бюро розслідувань

Полковник податкової міліції

полковник Державного бюро розслідувань

Генерал-майор податкової міліції, генерал-лейтенант податкової міліції, генерал-полковник податкової міліції

генерал-майор Державного бюро розслідувань



Додаток 5
до постанови Кабінету Міністрів України
від 27 травня 2020 р. № 564

СХЕМА СПІВВІДНОШЕННЯ
між спеціальними званнями служби цивільного захисту та спеціальними званнями Державного бюро розслідувань

Спеціальні звання служби цивільного захисту

Спеціальні звання Державного бюро розслідувань

Рядовий служби цивільного захисту

рядовий Державного бюро розслідувань

Молодший сержант служби цивільного захисту

капрал Державного бюро розслідувань

Сержант служби цивільного захисту

сержант Державного бюро розслідувань

Старший сержант, старшина, прапорщик, старший прапорщик служби цивільного захисту

старший сержант Державного бюро розслідувань

Молодший лейтенант служби цивільного захисту

молодший лейтенант Державного бюро розслідувань

Лейтенант служби цивільного захисту

лейтенант Державного бюро розслідувань

Старший лейтенант служби цивільного захисту

старший лейтенант Державного бюро розслідувань

Капітан служби цивільного захисту

капітан Державного бюро розслідувань

Майор служби цивільного захисту

майор Державного бюро розслідувань

Підполковник служби цивільного захисту

підполковник Державного бюро розслідувань

Полковник служби цивільного захисту

полковник Державного бюро розслідувань

Генерал-майор служби цивільного захисту, генерал-лейтенант служби цивільного захисту, генерал-полковник служби цивільного захисту, генерал служби цивільного захисту

генерал-майор Державного бюро розслідувань



Додаток 6
до постанови Кабінету Міністрів України
від 27 травня 2020 р. № 564

СХЕМА СПІВВІДНОШЕННЯ
між класними чинами працівників прокуратури та спеціальними званнями Державного бюро розслідувань

Класні чини працівників прокуратури

Спеціальні звання Державного бюро розслідувань

Юрист 3 класу

лейтенант Державного бюро розслідувань

Юрист 2 класу

старший лейтенант Державного бюро розслідувань

Юрист 1 класу

капітан Державного бюро розслідувань

Молодший радник юстиції

майор Державного бюро розслідувань

Радник юстиції

підполковник Державного бюро розслідувань

Старший радник юстиції

полковник Державного бюро розслідувань

Державний радник юстиції 3 класу, державний радник юстиції 2 класу, державний радник юстиції 1 класу, державний радник юстиції

генерал-майор Державного бюро розслідувань



Додаток 7
до постанови Кабінету Міністрів України
від 27 травня 2020 р. № 564

СХЕМА СПІВВІДНОШЕННЯ
між спеціальними званнями міліції та спеціальними званнями Державного бюро розслідувань

Спеціальні звання міліції

Спеціальні звання Державного бюро розслідувань

Рядовий міліції

рядовий Державного бюро розслідувань

Молодший сержант міліції

капрал Державного бюро розслідувань

Сержант міліції

сержант Державного бюро розслідувань

Старший сержант, старшина, прапорщик, старший прапорщик міліції

старший сержант Державного бюро розслідувань

Молодший лейтенант міліції

молодший лейтенант Державного бюро розслідувань

Лейтенант міліції

лейтенант Державного бюро розслідувань

Старший лейтенант міліції

старший лейтенант Державного бюро розслідувань

Капітан міліції

капітан Державного бюро розслідувань

Майор міліції

майор Державного бюро розслідувань

Підполковник міліції

підполковник Державного бюро розслідувань

Полковник міліції

полковник Державного бюро розслідувань

Генерал-майор міліції, генерал-лейтенант міліції, генерал-полковник міліції

генерал-майор Державного бюро розслідувань



Додаток 8
до постанови Кабінету Міністрів України
від 27 травня 2020 р. № 564

СХЕМА СПІВВІДНОШЕННЯ
між спеціальними званнями кримінально-виконавчої служби та спеціальними званнями Державного бюро розслідувань

Спеціальні звання кримінально-виконавчої служби

Спеціальні звання Державного бюро розслідувань

Рядовий внутрішньої служби

рядовий Державного бюро розслідувань

Молодший сержант внутрішньої служби

капрал Державного бюро розслідувань

Сержант внутрішньої служби

сержант Державного бюро розслідувань

Старший сержант, старшина, прапорщик, старший прапорщик внутрішньої служби

старший сержант Державного бюро розслідувань

Молодший лейтенант внутрішньої служби

молодший лейтенант Державного бюро розслідувань

Лейтенант внутрішньої служби

лейтенант Державного бюро розслідувань

Старший лейтенант внутрішньої служби

старший лейтенант Державного бюро розслідувань

Капітан внутрішньої служби

капітан Державного бюро розслідувань

Майор внутрішньої служби

майор Державного бюро розслідувань

Підполковник внутрішньої служби

підполковник Державного бюро розслідувань

Полковник внутрішньої служби

полковник Державного бюро розслідувань

Генерал-майор внутрішньої служби, генерал-лейтенант внутрішньої служби, генерал-полковник внутрішньої служби

генерал-майор Державного бюро розслідувань




вгору