ua en ru

У зоні ООС на Донбасі сьогодні загинули 5 українських військових, ще 7 поранено

У зоні ООС на Донбасі сьогодні загинули 5 українських військових, ще 7 поранено Фото: ООС на Донбасі (facebook.com/28brigade)

В районі Кримського сталося бойове зіткнення

У зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі сьогодні, 23 серпня 2018 року, загинули 5 українських військових, ще 7 поранено. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

Як повідомив Гуцуляк, сьогодні близько шостої години ранку під прикриттям артилерії та мінометів бойовики наблизилися до передових позицій однієї з механізованих бригад в районі н.п. Кримське та здійснив спробу захоплення спостережних постів вздовж Бахмутської траси. Внаслідок бойового зіткнення, яке тривало п'ять годин, загинули четверо українських військових, ще семеро отримали поранення.

Крім того, бойовики сьогодні обстрілювали українські позиції у Північному, Старогнатівці, Водяному, Лебединському, Широкиному, Пісках та Красногорівці.

"Внаслідок цих обстрілів загинув ще один наш український військовослужбовець", - зазначив Гуцуляк.

Як повідомили у Міноборони, за минулу добу бойовики 24 рази відкривали вогонь по українським позиціям, сили ООС кілька разів відкривали вогонь у відповідь.

"Внаслідок бойових дій один наш захисник минулої доби отримав поранення", - повідомив Гуцуляк, додавши, що наразі пораненому надається необхідна меддопомога.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора у Мінську контактна група домовилася про перемир'я на Донбасі з 29 серпня.

Відзначимо, бойовики на Донбасі продовжують перешкоджати діяльності патрулів місії ОБСЄ. Зокрема, на блокпосту в Горлівці (Донецька область) бойовики примусово обшукали автомобіль місії ОБСЄ.