ua en ru

В зоні АТО в результаті прицільних обстрілів поранений солдат ЗСУ

В зоні АТО в результаті прицільних обстрілів поранений солдат ЗСУ Ілюстративне фото (flickr.com)

Бойовики 10 разів прицільно обстріляли позиції сил АТО

Російсько-окупаційні війська з початку доби в суботу на Донбасі зробили 10 обстрілу позицій ВСУ в зоні проведення АТО, один український військовий отримав поранення. Про це повідомив представник Міністерства оборони України Максим Праута на брифинге в суботу.

Згідно з оприлюдненою інформацією? один наш захисник отримав поранення.

"З півночі станом на 9.00 з боку бойовиків російсько-окупаційних військ вже зафіксовано 10 прицільних обстрілів. Один наш захисник отримав поранення, він доставлений у військовий мобільний госпіталь, стан його здоров'я середньої тяжкості", - розповів він.

За даними, які озвучив Праута, на луганському напрямку противник 4 рази застосовував міномети різних калібрів: 120 мм мінометів обстріляли захисників н. п. Луганське та Новотошковское, крім того, за Новотошковскому вівся вогонь з 82 мм мінометів. Всього випустили понад 40 хв з мінометів 120 і 82 мм.

На донецькому напрямку зафіксовано 6 тривалих провокаційних обстрілу з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Бойовики відкривали вогонь по українських позиціях Погоди і шахті "Бутівка".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, за минулу добу, 27 квітня, на Донбасі бойовики провели 53 обстрілу. З низ 50 обстрілу - на Донецькому напрямку.