ua en ru

Землетрус в Індонезії: кількість загиблих зросла до 2088

Землетрус в Індонезії: кількість загиблих зросла до 2088 Фото: наслідки землетрусу в Індонезії (twitter.com/Sutopo_PN)

В результаті землетрусу 4612 людей поранені

Кількість жертв землетрусу і цунамі на індонезійському острові Сулавесі досягло 2088. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Анадолу.

Як повідомляється, пошуково-рятувальні операції офіційно завершилися 12 жовтня. Режим НС продовжений в регіоні до 26 жовтня.

Повідомляється, що 680 чоловік все ще числяться в списках зниклих, 4612 людей поранені.

Раніше повідомлялося, що представник Національного агентства по боротьбі зі стихійними лихами Індонезії Сутопо Нурво Нугрохо повідомив, що число жертв руйнівного землетрусу і цунамі зросло до 2073 осіб.

Нагадаємо, влада Індонезії вирішили припинити пошуки жертв землетрусу. У заяві представників Нацагентства по боротьбі зі стихійними лихами підкреслюється, що тих, хто не буде знайдено до четверга, 11 жовтня 2018, визнають зниклими без вісті, і, ймовірно, загиблими.

Зазначимо, Індонезія у вівторок, 9 жовтня, наказала гуманітарним працівникам з іноземних неурядових організацій, які надають допомогу в ліквідації наслідків землетрусу, залишити райони, які постраждали.

Раніше РБК-Україна писало, що ООН виділила Індонезії 15 млн доларів для ліквідації наслідків цунамі і землетрусу. Глава ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок заявляв, що уряд Індонезії вже має досвід і гарне оснащення для боротьби з наслідками стихійних лих.