ua en ru

У Зеленського розповіли про реформу АП і плани її перенесення

У Зеленського розповіли про реформу АП і плани її перенесення Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Зеленський планує на Банковій створити художній музей

Президент Володимир Зеленський заявив, що планує перемістити Адміністрацію президента, а на вулиці Банковій створити художній музей. Про це він заявив під час неформальної зустрічі з журналістами, повідомляє команда Зеленського на Telegram-каналі.

Перейменування Адміністрації президента

Назву "Адміністрація президента" хочуть перейменувати у "Офіс президента".

"Перше, що ми робимо, це йдемо від назви "адміністрація" та переходимо на більш сучасну, більш європейську - "Офіс глави держави", "Офіс президента". Ми перетворюємо Адміністрацію президента з органу, який займався кураторством над різними державними інституціями, був паралельно Кабінету міністрів, до органу, який буде забезпечувати аналітичну роботу президента", - заявив заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка.

Створення музею на Банковій

Також повідомляється, що Зеленський планує на Банковій створити художній музей і осучаснити його. За словами президента, це буде "великий історичний музей".

Скорочення штату АП

Зеленський зазначив, що підписав документ, який передбачає зменшення чисельності працівників у Адміністрації президента.

"Я сьогодні дещо підписав з приводу переформування Адміністрації - ви побачите, буде менше людей", - сказав він.

Переїзд Адміністрації президента

Переїзд АП планується в будівлю Українського дому. Під Офіс президента буде передбачена площа близько 8 тисяч квадратних метрів. Глава Адміністрації Андрій Богдан заявив, що розроблена концепція, яка передбачає, що переїзд відбудеться без використання коштів держави. Він зазначив, що перенесення АП буде реалізовано за рахунок європейський грантів.

Нагадаємо, в квітні в ексклюзивному інтерв'ю РБК-Україна Володимир Зеленський заявляв, що має намір перенести АПУ з будівлі на Банковій.

"У нас є можливість розібратися з Адміністрацією президента, як мінімум. Чому там взагалі люди займаються зараз? Чому їх так багато? Куди йдуть такі гроші? Звідки такі бюджетні витрати на Адміністрацію? ... Дуже хочу (переїхати з Банкової, - ред.). Я сказав своїм хлопцям - шукаєте якийсь ореn space, якийсь unit цікавий... Так, я хочу. А його (будівля Адміністрації президента, - ред.), якщо дозволить суспільство, віддав би...", - додав Зеленський.

До цього, уже екс-начальник державної охорони Валерій Гелетей зазначив, що ідея про перенесення Адміністрації президента - "не найкращий варіант".