ua en ru

Засідання Ради асоціації Україна-ЄС відбудеться в грудні, - Гройсман

Засідання Ради асоціації Україна-ЄС відбудеться в грудні, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман та Федеріка Могерини (facebook.com/volodymyrgroysman)

Гройсман провів телефонну розмову з верховним представником ЄС із закордонних справ Могеріні

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у телефонній розмові обговорив з верховним представником Європейського союзу (ЄС) у закордонних справах Федерікою Могеріні питання підготовки до засідання Ради асоціації Україна-ЄС, проведення якої заплановано на грудень поточного року. Про це глава уряду написав на своїй сторінці в Facebook.

"Провів телефонну розмову з Могеріні. Докладно обговорили нинішнє співробітництво, а також підготовку і змістовне наповнення засідання Ради асоціації Україна-ЄС. Плануємо провести його в грудні", - написав Гройсман.

У ході розмови сторони "домовилися, що під час цього засідання сформуємо чітку логістику нашої інтеграції з ЄС, зокрема, за такими напрямками, як юстиція, цифровий ринок, енергетика і митні питання".

Гройсман підкреслив, що мета України - інтеграція з Європейським союзом.

"Тому і ведемо постійний і інтенсивний діалог з Єврокомісією", - заявив Гройсман.

Засідання Ради асоціації Україна-ЄС відбудеться в грудні, - Гройсман

Нагадаємо, 6 вересня Комітет з питань Євроінтеграції підтримав зміни до Конституції в частині закріплення курсу України до НАТО і ЄС.

У кінці серпня Комітет Європейського парламенту у закордонних справах вперше на засіданні розглянув проект доповіді про виконання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом.