ua en ru

Викиди "Кримського титану": шкідливих речовин в Армянську у повітрі не виявлено

Викиди "Кримського титану": шкідливих речовин в Армянську у повітрі не виявлено Ілюстративне фто (УНІАН)

В окупованому Криму підприємства зупиняються через нестачу води із материкової України

В окупованому кримському місті Армянськ, поряд з яким розташований завод "Кримський титан", шкідливих речовин у повітрі не виявлено. Про це повідомив представник президента України у Криму Борис Бабін в ефірі телеканалу "112 Україна".

За його словами, моніторинг ситуації в Армянську триває. Також найближчим часом для мешканців окупованого Криму вручать пам’ятки з інструкцією дій у випадку хімічних викидів у повітря.

"Поточна ситуація в Армянську з аналізом повітря в нормі, але це не означає, що у нас припиняється моніторинг, він буде продовжуватись. Так само буде тривати дослідження стану осіб, які зверталися за медичною допомогою. Повна відповідальність за ці забруднення покладається насамперед на власників і бенефіціарів підприємства, яке здійснює забруднення, а також на окупаційну владу Росії", - сказав Бабін.

Також за його словами підприємствам окупованого Криму необхідна подача води з материкової України.

"У них стає економіка, у них порожні водосховища. Це не становить загрози для населення. Для населення питної води вистачить. Це становить проблеми для підприємств. Тому сьогодні, ми знаємо про це, були наради відповідного рівня, їм спустили вказівку з Москви - дати воду будь-якою ціною. А я відповім - будь-якою ціною ми не дамо вам воду, тому що населення цієї води не потребує", - додав Бабін.

Нагадаємо, у результаті викиду хімікатів на заводі "Кримський титан" в анексованому Російською Федерацією Криму на материкову частину України виїхали 59 осіб.

Додамо, що у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій назвали умови відновлення подачі води в Крим.