ua en ru

Викиди "Кримського титану": перевищення рівня сірководню виявлено на КПВВ "Каланчак"

Викиди "Кримського титану": перевищення рівня сірководню виявлено на КПВВ "Каланчак" Ілюстративне фото (facebook.com/pg/MNSKHERSON)

Перевищення норми сірководню виявлено у двох районах Херсонської області

На контрольному пункті в'їзду-виїзду (КПВВ) "Каланчак" що на адміністративній межі між окупованим Кримом та Херсонською областю, виявлено перевищення рівня сірководню. Про це повідомляє видання ПІК.

Зазначається, що вміст сірководню в повітрі перевищено на 0,08 мг/куб. метр, Відхилення від норми зафіксувала о 5:00-5:40 годині 12 вересня мобільна лабораторія, котра постійно моніторить стан повітря.

Повідомляється, що це наразі єдине відхилення від норми у повітрі у двох районах області на межі з окупованим Кримом, яке виявила мобільна лабораторія.

"Ми все це проаналізуємо в лабораторії в Херсоні і знатимемо, як ця речовина розповсюджується по території і як вона могла вплинути на оточуючих. Відомо, що це похідна від сірчаної кислоти, тобто, це і є підтвердженням того, що був викид саме сірчаної кислоти, - зазначив начальник Херсонського обласного гідрометцентру Юрій Кіріяк.

Нагадаємо, як повідомляло Міністерство охорони здоров'я України у середу, 12 вересня, за результатами лабораторних досліджень у Херсонській області перевищення рівня хімічних речовин у повітрі та ґрунті виявлено не було.