ua en ru

На зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" питання заручників буде одним з пріоритетних, - Порошенко

На зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" питання заручників буде одним з пріоритетних, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко зазначив, що французька та німецька сторони підтримують Україну

На зустрічі глав міністерств закордонних справ (МЗС) "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Російська Федерація) питання заручників буде одним з пріоритетів. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході зустрічі з родинами українських заручників, повідомляє прес-служба глави держави.

"11 червня Павло (Клімкін, - ред.) вирушає на зустріч міністрів закордонних справ країн нормандського формату. І першим питанням, крім запровадження миротворчої місії, режиму припинення вогню та імплементації мінських угод, є питання заручників", - заявив Порошенко, зазначивши, що Україна вже погодила і скоординувала свою позицію.

Порошенко також додав, що французька та німецька сторони підтримують Україну.

Крім того, глава держави звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової здійснити необхідні кроки, щоб отримати можливість відвідати політв’язнів в Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко сподівається на підтримку Іспанії в питанні звільнення українських політв'язнів.