ua en ru

Вселенський Патріархат починає процедури надання автокефалії, - Порошенко

Вселенський Патріархат починає процедури надання автокефалії, - Порошенко Ілюстративне фото (president.gov.ua)

Розпочато процедури, необхідні для надання автокефалії української православної церкви

Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату прийняв до розгляду звернення президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. Про це повідомляє офіційне интернет-представництво президента.

Зокрема, повідомляється про початок процедур, необхідних для надання автокефалії православної церкви в Україні.

"Постанова ВР на його підтримку, а також відповідні звернення ієрархів українських православних церков Також Синод Вселенського Патріархату прийнято рішення про початок процедур, необхідних для надання автокефалії православної церкви в Україні. Зокрема, буде проінформовано інші помісні православні церкви", - йдеться в повідомленні.

Також за дорученням президента заступник глави Адміністрації президента України Ростислав Павленко 20 квітня відвідав Стамбул і передав Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія звернення про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, парламент підтримав проект постанови №8284 "Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні".