ua en ru

ВООЗ скликає екстрене засідання через коронавірус

ВООЗ скликає екстрене засідання через коронавірус Ілюстративне фото (flickr.com)

Буде вирішуватися питання, чи несе поширення коронавіруса міжнародну загрозу

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) скликає екстрене засідання комітету з надзвичайних ситуацій у зв'язку зі спалахом нового коронавірусу в Китаї. Про це йдеться у повідомленні директора ВООЗ Тедроса Адханома Гебреісуса Twitter.

Засідання відбудеться 30 січня в штаб-квартирі ВООЗ у Женеві.

"Я вирішив завтра скликати надзвичайний комітет Міжнародних медико-санітарних правил відносно новому коронавірусу (2019-nCoV), щоб мені повідомили, чи є поточний спалах надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення", - написав глава ВООЗ.

Раніше РБК-Україна писало, що ВООЗ оголосила про підвищення загрози поширення нового коронавіруса на світовому рівні. При цьому ВООЗ закликав міжнародне співтовариство зберігати спокій і не рекомендував евакуацію іноземних громадян у зв'язку з поширенням коронавіруса.

Нагадаємо, в грудні було зафіксовано спалах нового коронавіруса пневмонії у китайському місті Ухань. Станом на 29 січня зафіксовано понад 6 тисяч випадків захворювання по всій країні, серед них 132 людини загинули.