ua en ru

Питання Томосу обговорять лише після звіту екзархів, - УПЦ КП

Питання Томосу обговорять лише після звіту екзархів, - УПЦ КП Фото: Вселенський патріарх Варфоломій (patriarchate.org)

Сьогодні екзархи Вселенського Патріарха відбули з Києва до Стамбулу

Питання Томосу об автокефалії обговорять лише після звіту екзархів. Про це повідомив прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря в Facebook, повідомляє РБК-Україна.

Він повідомив, що лише сьогодні екзархи Вселенського Патріарха відбули з Києва до Стамбулу.

"Завтра (10.10) звітуватимуть, лише після цього можливе обговорення питання Томосу. Тому повідомлення, ніби "Томос вже є" - не відповідають дійсності, а інформаційно - шкідливі, бо після хвилі "перемоги" піде хвиля "зради", коли виявиться, що питання Синод ще не обговорив", - повідомив він.

Питання Томосу обговорять лише після звіту екзархів, - УПЦ КП

Також про те, що єдиним надійним джерелом інформації щодо надання автокефалії православній церкві в Україні є офіційні повідомлення Вселенського Патріархату нагадав у Facebook директор Національного інституту стратегічних досліджень призначений Ростислав Павленко.

"Жодні інші джерела чи "джерела", за якими абревіатурами б вони не подавались - інформації не мають, і відтак не можуть повідомити", - написав він.

Питання Томосу обговорять лише після звіту екзархів, - УПЦ КПНагадаємо, у Стамбулі (Туреччина) сьогодні, 9 жовтня, розпочалося засідання Синоду Вселенського патріархату.

Додамо, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявляв, що Указ Вселенського патріарха про надання автокефалії Українській православній церкві (УПЦ) отримає новий глава УПЦ, якого оберуть на Об'єднаному соборі.

Раніше в інтерв'ю РБК-Україна Філарет сказав, що на жовтневому синоді буде прийнято рішення про надання Томосу.