ua en ru

Волкер заперечує, що переговори в нормандському форматі зайшли в глухий кут

Волкер заперечує, що переговори в нормандському форматі зайшли в глухий кут Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

Спецпредставник США заявив, що російська сторона не готова до дій

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що Росія зараз не робитиме нових спроб мирного врегулювання, а буде чекати результатів виборів в Україні в наступному році. Про це він сказав в інтерв'ю DW.

Відповідаючи на питання, чи зайшли переговори в нормандському форматі в глухий кут, спецпредставник зазначив, що сторони не згодні у дуже принципових речах, але тим не менш, як і раніше підтримують контакт.

"До сих пір я підтримував контакти зі своїм російським колегою (з цього формату переговорів, - ред.). Ми не згодні з дуже принципових речей, але тим не менше ми як і раніше підтримуємо контакт. Наскільки я знаю, французькі та німецькі колеги теж залишаються на зв'язку (з російським партнером по переговорах, - ред.)", - сказав він.

Волкер підкреслив, що російська сторона, в принципі, не готова до дій.

"Вони навряд чи зробили щось в останні кілька років, щоб спробувати повернути регіону мир і безпеку. Але вони продовжують звинувачувати Україну, нагадуючи, що конфлікт відбувається на українській території. Але ж не Україна прийшла на російську територію - це росіяни знаходяться на українській території", - заявив спецпредставник.

На його думку, на даний момент РФ не робитиме нові спроби мирного врегулювання.

"Я думаю, що росіяни, судячи з усього, вирішили, що в даний момент не робитимуть нових спроб мирного врегулювання, а чекатимуть результатів виборів в Україні в наступному році. В результаті ми не бачимо нічого нового, крім постійних звинувачень на адресу інших і відходу від переговорів", - сказав Волкер.

Нагадаємо, спецпредставник США по Україні заявив, що оголошені самопроголошеними Донецькою і Луганською "народними республіками" так звані "вибори" є нелегітимними.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Волкер на цьому тижні приїде в Україну.