ua en ru

На військовій базі біля Алеппо прогриміли вибухи

На військовій базі біля Алеппо прогриміли вибухи Фото: війна в Сирії (rfsmediaoffice.com)

На військовій базі в Джабль Азане на південь від Алеппо сталися вибухи

На військовій базі в Джебель-Азан в сирійському окрузі Алеппо в результаті вибуху загинули кілька людей. Про це повідомляє Jerusalem Post з посиланням на сірійські ЗМІ.

Як повідомляється, вибух стався на великому військовому складі, звідки кілька днів тому були евакуйовані сирійські та іранські військові з побоювань, що по об'єкту буде завдано удару з боку США.

Як повідомляється, моніторингова група Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) заявила про кількох постраждалих.

Зазначимо, військова база в Джабль Азан є найбільшою у Сирії. За різними даними, вона належить Ірану або одному з формувань, які підтримують Іран.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністерство оборони США розмістило відеозапис запуску однієї з ракет "Томагавк" з ракетного крейсера USS Monterey, який взяв участь у масованому удару по об'єктах виробництва і зберігання хімічної зброї в Сирії.

Як уточнили в оборонному відомстві США, USS Monterey діє у складі П'ятого флоту США з метою підтримки операцій морської безпеки. Крім того, в його завдання входить "забезпечення підтримки союзників і партнерів, а також забезпечення свободи плавання і безперешкодного проходу торговельних суден у регіоні".