ua en ru

Угорщина погрожує вислати українського консула

Угорщина погрожує вислати українського консула Фото: Петер Сійярто (nkfih.gov.hu)

Будапешт заявляє про зростання антиугорських настроїв в Україні

Угорщина може вислати українського консула у відповідь на можливу висилку з України угорського дипломата після скандалу в Береговому Закарпатської області. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає місцеве видання Origo.

Зокрема, Сійярто зазначив, що якщо Київ піде на висилку угорського консула після скандалу з видачею паспортів у Береговому, то Будапешт буде змушений зробити пропорційну відповідь.

"Але є надія, що цього можна уникнути", - додав він.

Сійярто також підкреслив, що проведе зустріч з главою МЗС України Павлом Клімкіним на полях Генасамблеї ООН в Нью-Йорку. Він також заявив про те, що останнім часом перед виборами в Україні посилилися антиугорські настрої.

Нагадаємо, минулого тижня розгорівся скандал після того, як на відео зафіксували видачу громадянам України угорських паспортів у Береговому. Даний процес супроводжувався інструктажем про те, що не варто повідомляти українській владі про другий паспорт. Також на відео зафіксовано, як українці зачитують клятву, в якій обіцяють вважати Угорщину своєю батьківщиною.

Крім того, напередодні стало відомо, що Угорщина не виконала обіцянку змінити назву "уповноваженого по Закарпаттю".