ua en ru

УПЦ Московського патріархату заявила про підготовку провокацій в лаврах

УПЦ Московського патріархату заявила про підготовку провокацій в лаврах Фото: митрополит Антоній (РБК-Україна)

В УПЦ МП попереджають, що "люди будуть захищати свої храми"

В Україні деякі націоналістичні групи готують на 14 жовтня провокації в Києво-Печерській та Почаївській лаврах. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів керуючий справами УПЦ Московського патріархату митрополит Бориспільський та Броварський Антоній.

За словами Антонія, Міністерству культури України доручили готувати документи для реєстрації автокефальної церкви. Крім того, нібито за джерелами УПЦ, деяким націоналістичним групам доручили 14 жовтня здійснити провокації в Києво-Печерській та Почаївській лаврах

"Наші люди будуть захищати свої храми. Людей доводять до такої ситуації, що в них не залишається іншого виходу. Якщо немає надії на законність, то не залишається іншого варіанту, як захищатися самим. Але ніхто з нас не закликає до агресії, ми лише попереджаємо: люди, не дай Бог, не зробіть такий крок, який може призвести до конфліктів, і конфліктів серйозних. Ось це ми підкреслюємо", - додав Антоній.

Він також відмовився уточнити, які саме націоналістичні організації готують провокації і хто давав такі вказівки.

Нагадаємо, раніше предстоятель Української православної церкви КП Філарет заявив, що не виключає силового протистояння навколо автокефалії.

Він також зазначив, що піде на відмову від висунення на пост предстоятеля помісної церкви.