ua en ru

Українське посольство в Угорщині заявило про фейк у закарпатській пресі

Українське посольство в Угорщині заявило про фейк у закарпатській пресі Фото: посольство України в Будапешті (facebook.com/ukran.nagykovetseg.magyarorszag)

Фейк стосується аварії з українськими громадянами в Угорщині

Посольство України в Угорщині спростувало інормацію, опубліковану у виданні "Новини Закарпаття" щодо відмови надати допомогу потерпілому в аварії, яка сталась у серпні. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України (МЗС).

Зокрема, у виданні "Новини Закарпаття" вийшла публікація "Посольство України в Будапешті відмовилося надати допомогу смертельно пораненому закарпатцю".

"Посольство України в Угорщині офіційно повідомляє, що викладена у статті інформація не відповідає дійсності. Відразу після аварії автобуса консул України встановив контакт з потерпілими українськими громадянами і угорськими компетентними органами. Повідомлення про аварію невідкладно було розміщене на сайті посольства з тим, щоб родичі постраждалих мали можливість оперативно отримати актуальну інформацію щодо ситуації", - зазначили у прес-службі.

Крім того, за даними посольства, консул від самого початку встановив контакт з лікарями і відвідав постраждалих українських громадян у лікарнях, у тому числі В.Поповича, відразу, як це стало можливим з урахуванням медичних показників, і перебував на постійному телефонному зв'язку як з лікарями, так і з потерпілими.

"Одразу після аварії у взаємодії з Міністерством охорони здоров’я України Посольство запропонувало угорській стороні надання з боку України фахової медичної допомоги. Водночас отримало запевнення щодо здатності угорської сторони повністю забезпечити постраждалих власними силами", - пояснили в прес-службі.

Зазначається, що посольство і нині підтримує зв’язок з угорськими лікарями, правоохоронними органами, постраждалими українськими громадянами та членами їх сімей.

"У ході чергової телефонної розмови з батьком В.Поповича, яка відбулась 21 вересня 2018 року, консул запропонував надати контактні дані адвоката, який вимагав від родичів постраждалого довідку з посольства незрозуміло змісту, або повідомити згаданому юристу телефони відповідного співробітника посольства з метою з’ясування суті його питання", - додали в посольстві.

МЗС назвало недоречним спекулювання на даній темі та направило спростування до редакції видання "Новини Закарпаття".

Нагадаємо, 11 серпня 2018 року на півночі Угорщини перекинувся автобус з українськими номерами, в результаті чого постраждали 14 осіб. За даними угорської поліції, аварія сталася в місцевості Ноград на кордоні зі Словаччиною. Автобус рухався по 51 магістралі, вилетів з дороги і перекинувся на дах.

Додамо, сьогодні, 24 вересня 2018, у Закарпатській області, в місті Берегові, пройшов мітинг біля угорського консульства, в ході якого активісти закликали український уряд звернути увагу на антиукраїнську політику Угорщини.