ua en ru

В Україні завтра стартують перевірки пожежної безпеки громадських закладів

В Україні завтра стартують перевірки пожежної безпеки громадських закладів Фото: пожежна інспекція (facebook.com-MNS.GOV.UA)

Йдеться про перевірки кінотеатрів, торгових центрів, шкіл, садочків

Перевірки пожежної безпеки у громадських закладах в Україні розпочнуться уже завтра, 30 березня. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман за підсумками наради з головою Держслужби з надзвичайних ситуацій Миколою Чечоткіним, передає "Урядовий портал".

"Державна служба з надзвичайних ситуацій на виконання рішення уряду відзавтра розпочинає масштабні перевірки закладів масового скупчення людей на предмет виконання вимог безпеки, передусім пожежної", - йдеться у повідомленні.

За словами Гройсмана, йдеться про перевірки кінотеатрів, торгових центрів (ТЦ), шкіл, садочків.

"В повній координації з місцевою владою це треба зробити якомога швидко. Це треба робити далі системно… Нам потрібні не штрафні санкції, а безпека людей. Важливо, аби ми швидко вели перевірки, давали рекомендації, і вони виконувалися", - сказав прем'єр.

Також він додав, що за невиконання вимог протипожежної безпеки із порушниками інспектори "будуть жорсткими".

Нагадаємо, у Києві перевірять всі торгові приміщення та об’єкти поблизу станцій метро і зупинок громадського транспорту на дотримання норм пожежної безпеки. Відповідне доручення дав міський голова столиці Віталій Кличко після випадку із займанням магазину біля станції метро "Лівобережна" у середу, 28 березня.