ua en ru

Україна розраховує на підтримку США в зупинці будівництва "Північного потоку-2"

Україна розраховує на підтримку США в зупинці будівництва "Північного потоку-2" Фото: Юрій Витренко (uacrisis.org)

Головний виконавчий директор групи "Нафтогаз" наголосив, що Україна повинна готуватися і до найгірших сценаріїв

Україна розраховує на підтримку Сполучених Штатів Америки (США) та Європи щодо зупинки будівництва газопроводу "Північний потік-2". Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" повідомив головний виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, повідомляє РБК-Україна.

"Я не можу поки сказати, що ми не маємо розраховувати на підтримку Сполучених Штатів та Європи. Навпаки - ми зараз проводимо активну роботу, і ми сподіваємося, що ця допомога буде дієвою", - сказав він.

Разом з тим, як наголосив Вітренко, Україна повинна готуватися і до найгірших сценаріїв.

"Оскільки буде побудований "Північний потік-2", то всі обсяги транзиту перейдуть на цей потік і на Турецький потік, який теж забере всі обсяги, які зараз ідуть через Україну в Румунію і потім з Румунії, зокрема, в Туреччину. Ми маємо розуміти, що такий сценарій є цілком реалістичний. Ми маємо готуватись до нього", - сказав Вітренко.

Нагадаємо, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявляв, що поставки газу до країни Європи по газопроводу "Північний потік-2" можуть початися з 1 січня 2020 року.

Раніше Мінфіном повідомляв, що реалізація російським "Газпромом" проекту газопроводу "Північний потік-2" входить у число основних фіскальних ризиків для України. Україна втратить до 3% ВВП.