ua en ru

Україна готова забезпечити коридор для виведення російських військ з Придністров'я

Україна готова забезпечити коридор для виведення російських військ з Придністров'я Фото: Віктор Крижанівський (twitter.comMIDPMR)

При цьому Росія поки не висловила готовність виводити свої війська

Україна готова забезпечити коридор для виведення російських військ з невизнаної Придністровської Молдавської республіки. Про це заявив спеціальний представник України з придністровського врегулювання Віктор Крижанівський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наша позиція незмінна - територію ми надамо, ми забезпечимо безперешкодний і безпечний вивід російських військ і боєприпасів з території Придністров'я, як тільки Росія почне це робити. Або, принаймні - висловить готовність", - сказав він.

За його словами, Росія поки не висловила готовність виводити свої війська, "і вони чіплятимуться за все і шукати нові елементи".

Він нагадав, що вчора в російській Державній Думі, заявили, що не будуть виводити свої війська з невизнаної території, зазначивши, що це може дестабілізувати ситуацію.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп заявив, пребывание російських військ на території Придністровського регіону свідчить про те, що Російська Федерація залишається єдиною країною, яка порушує конституційний нейтралітет Молдови.