ua en ru

Україна і ще три країни приєдналися до санкцій проти Росії

Україна і ще три країни приєдналися до санкцій проти Росії Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Також до заяви приєдналися Чорногорія, Албанія і Норвегія

Україна, Чорногорія, Албанія і Норвегія підтримали продовження Європейським союзом санкцій проти Росії до 31 січня 2019 року. Про це сказано в заяві глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні, опублікованій на сайті Ради ЄС.

Зазначено, що дані країни забезпечать відповідність національної політики рішенням Ради ЄС.

"Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, член Європейської асоціації вільної торгівлі Норвегія, а також Україна приєдналися до заяви", - наголошується у заяві Могеріні.

Відзначимо, що обмеження Євросоюзу поширюються на фінансовий та енергетичний сектори російської економіки, оборонну промисловість і виробництво товарів подвійного призначення. Санкції обмежують можливості ряду компаній РФ, що працюють у цих галузях, розміщувати на фінансових ринках ЄС свої облігації і отримувати кредити від європейських банків, а також обмежують доступ цих компаній до європейських технологій.

Нагадаємо, Рада Євросоюзу 5 липня ухвалила рішення про продовження секторальних економічних санкцій проти Росії до 31 січня 2019 року.

Президент України Петро Порошенко привітав рішення Ради ЄС про продовження санкцій проти РФ. "Ціную солідарну підтримку держав-членів української незалежності і територіальної цілісності", - зазначив глава української держави.