ua en ru

У Туреччині назвали умову для завершення переговорів щодо ЗВТ з Україною

У Туреччині назвали умову для завершення переговорів щодо ЗВТ з Україною Фото: Кулеба та Чавушоглу (twitter.com/MevlutCavusoglu)
Автор: РБК-Украина

Підписання угоди може відбутися під час зустрічі президентів України і Туреччини в 2020 році

Україна і Туреччина проведуть додаткові переговори на рівні міністрів закордонних справ для завершення угоди про Зону вільної торгівлі. У Туреччині хочуть підвищити товарообіг з Україною.

Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу за підсумками зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебой.

За його словами, на сьогодні товарообіг між країнами складає 5 мільярдів доларів.

"Нам, звичайно, потрібно підвищувати наш товарообіг. Для цього нам треба, нарешті, підписати угоду про Зону вільної торгівлі, переговори щодо якої ми ведемо вже довгий час. Для цього потрібні конкретні практичні кроки з обох сторін. Для того щоб завершити період переговорів... ми також бачимо вихід - провести додаткову зустріч на рівні наших міністерств", - повідомив Чавушоглу.

У свою чергу глава МЗС України Дмитро Кулеба не виключив, що підписання угоди про ЗВТ може відбутися до кінця 2020 року.

"Ми дійсно налаштовані провести чергове засідання стратегічної ради наших президентів у цьому році і хочемо наповнити її максимальним вмістом. І, безумовно, угода про вільну торгівлю є однією з таких завдань, яка повинна бути вже освячена нашими лідерами", - сказав Кулеба.

Раніше РБК-Україна писало, що станом на лютий 2020 року Україна і Туреччина погодили понад 95% положень угоди про ЗВТ.

під час візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана до Києва сторони домовилися прискорити підготовку угоди про ЗВТ.