ua en ru

Ціна нафти Brent перевищила 80 доларів за барель

Ціна нафти Brent перевищила 80 доларів за барель Фото: видобуток нафти (lukoil.ru)

Brent торгується на позначці 80,23 долара за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні, 24 вересня 2018 року, знаходиться вище позначки у 80 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Станом на 10:15 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 80,23 долара за барель. Це на 2,22% вище рівня закриття попередніх торгів.

Відзначимо, ціни на нафту зростають у ході торгів у зв'язку з тим, що трейдери позитивно відреагували на відсутність сигналів ОПЕК+ про додаткове підвищення видобутку нафти, щоб компенсувати можливе скорочення поставок з Ірану.

Нагадаємо, минулого тижня президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп вимагав від ОПЕК терміново знизити ціни на нафту. Зростання цін на американських АЗС гостро стоїть для Білого дому напередодні виборів до Конгреса. Однак на сьогодні видно, що моніторинговий комітет картелю не відреагував на вимоги Трампа.

У той же час Міжнародне енергетичне агентство припускає, що ціни на нафту можуть піднятися вище 80 доларів за барель через падіння видобутку і експорту цього палива з Венесуели та Ірану.