ua en ru

Турчинов обговорив з президентом парламентської асамблеї НАТО ситуацію на Донбасі

Турчинов обговорив з президентом парламентської асамблеї НАТО ситуацію на Донбасі Фото: Олександр Турчинов і Раса Юкнявічєнє (rnbo.gov.ua)

Співрозмовники також обговорили питання інтенсифікації співробітництва з країнами-членами НАТО в питаннях військово-технічної співпраці

Секретар ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зустрівся з президентом парламентської асамблеї НАТО Расою Юкнявічєнє. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу РНБО.

Як зазначається, сторони обговорили ситуацію на сході України та в Криму, що склалася внаслідок агресії РФ.

За словами Турчинова, РФ посилює військову присутність в Азово-Чорноморському регіоні, окрім того, на кордоні з Україною РФ продовжує розгортати військову інфраструктуру та посилювати військові підрозділи збройних сил.

"Росія використовує весь арсенал гібридної агресії проти України, розглядаючи нашу державу як випробувальний майданчик для технологій, які потім використовуються проти Європи та США", - сказав Турчинов.

Говорячи про необхідність продовження санкцій проти РФ, Турчинов зазначив, що "не зовсім зрозуміла позиція Європи, яка, продовжуючи санкції, дозволяє Росії будувати Північний потік-2, таким чином підтримуючи стратегічні економічні інтереси РФ та наражаючи свій енергетичний комплекс на небезпеку".

Співрозмовники також обговорили питання інтенсифікації співробітництва з країнами-членами НАТО в питаннях військово-технічної співпраці. Юкнявічєнє наголосила, що Україна завжди на порядку денному в ПА НАТО.

"Сьогодні у всіх держав є чітке розуміння агресивної ролі Росії та тієї позиції, яку займає ця країна в світі", - зазначила вона.

Нагадаємо, голова делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО Ірина Фріз повідомила, що Україна передала доповідь у НАТО про підтримку Росією міжнародного тероризму.