ua en ru

Трамп підписав оборонний бюджет США, який передбачає 350 млн доларів допомоги Україні

Трамп підписав оборонний бюджет США, який передбачає 350 млн доларів допомоги Україні Фото: Дональд Трамп (flickr.com/whitehouse)

Трамп підписав закон про повноваження в галузі національної оборони

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав у вівторок, 12 грудня, оборонний бюджет країни на 2018-й фінансовий рік. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Трамп підписав закон про повноваження в галузі національної оборони (National Defense Authorization Act), що визначає фінансування діяльності Збройних сил країни.

Згідно законом, базовий бюджет Пентагону становитиме 626 млрд доларів, 66 млрд виділять на підтримку військових операцій США за кордоном. Крім того, 4,6 млрд доларів пропонується виділити на підтримку союзників у Європі і країнах НАТО. На протиракетну оборону передбачено 4,4 млрд доларів, зокрема для захисту від загрози з боку Північної Кореї.

Нагадаємо, наприкінці листопада повідомлялося, що Сенат США схвалив проект закону про Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони", який містить дозвіл на виділення 350 млн доларів для надання допомоги Україні у сфері безпеки.

Зазначено, що проект закону санкціонує надання Україні летальних озброєнь оборонного характеру і істотно розширює параметри підтримки України з боку США у сфері безпеки та оборони. У документ внесено положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США для потреб реабілітації в медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовки українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення дієздатності повітряних і військово-морських сил України.