ua en ru

Трамп не планує санкції проти "Північного потоку-2"

Трамп не планує санкції проти "Північного потоку-2" Фото: Дональд Трамп (Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Дональд Трамп і Анджей Дуда у Білому домі обговорювали питання газопроводу "Північний потік-2"

Лідери США і Польщі Дональд Трамп і Анджей Дуда у Білому домі обговорили питання газопроводу "Північний потік-2" і Трамп заявив, що не планує вводити санкції проти компаній-учасниць проекту. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, повідомляє "Польське радіо".

Заступник глави МЗС Бартош Ціхоцький нагадав, що в декларації обох президентів є згадка про "Північний потік-2", про те, що Варшава та Вашингтон протидіятимуть таким енергетичним проектам, які загрожують безпеці.

"Ніщо не означало, що такі санкції будуть тут оголошені. Тут важливе значення має ставлення Сполучених Штатів, президент Дональд Трамп повторив негативну оцінку цього проекту", - сказав глава МЗС.

Раніше повідомлялось, що Трамп назвав проект газогону з Росії до Німеччини "Північний потік-2" "абсурдним" та "неадекватним".

Також напередодні Дональд Трамп розкритикував Німеччину за сплату мільярдів доларів Росії. Разом з тим, у представництві США в Європі наголосили, що "Північний потік 2" посилить залежність Європи.

Нагадаємо, у сенаті Польщі заявили, що тільки санкції Сполучених Штатів Америки можуть зупинити будівництво газопроводу "Північний потік-2".