ua en ru

Трамп передумав виводити війська США з Сирії

Трамп передумав виводити війська США з Сирії Фото: Дональд Трамп (facebook.com/DonaldTrump)

Президент США має намір вивести війська протягом року

Президент США Дональд Трамп погодився на засіданні Ради національної безпеки не виводити американські війська з Сирії, передає Reuters.

На засіданні Ради національної безпеки Трамп дав зрозуміти, що він не хоче залишатися в Сирії на тривалий період. Президент США має намір вивести війська протягом року.

Згідно з інформацією видання, Трамп не схвалив графік виведення військ. Проте він хоче, щоб Організація Об'єднаних Націй і інші країни активізували і допомогли забезпечити стабільність в Сирії.

"Ми не збираємося негайно йти, але і президент не хоче повертати довгострокові зобов'язання", - сказав чиновник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп підтвердив свій намір вивести американські війська з Сирії і відправити їх на південний кордон з Мексикою.

"Наша головна місія щодо Сирії - позбутися ІДІЛ. Ми майже виконали це завдання, і ми будемо приймати рішення дуже швидко і в координації з іншими союзниками щодо того, що ми будемо робити", - сказав Трамп.

Крім того, двоє посадових осіб підтвердили раніше поширену ЗМІ інформацію, що Трамп наказав Державному департаменту заморозити більше 200 мільйонів доларів фінансування відновлювальних робіт у звільнених від бойовиків "Ісламського держави" (ІДІЛ) районах Сирії. У той же час у Пентагоні вважають, що боротьба проти ІДІЛ в Сирії ще не завершена.