ua en ru

Тернопіль висловив незгоду через внесення міста до червоної зони карантину

Тернопіль висловив незгоду через внесення міста до червоної зони карантину Фото: карантин (РБК-Україна)

Відповідне рішення прийняли на позачерговій сесії ради

Тернопільська міська рада заявляє рішучу незгоду проти віднесення міста до червоної зони карантину. Відповідне рішення прийняли на позачерговій сесії ради.

Про це повідомив голова міста Сергій Надал на своїй сторінці у Facebook.

За перше півріччя місто втратило 100 млн гривень, повідомив Надал.

"Ми всі розуміємо, що є карантинні обмеження, всі містяни готові дотримуватись. Є дотримання маскового режиму, носіння рукавиць, використання дезінфекторів... але зупинити роботу міста ми не можемо", - сказав він.

Втім, він говорить, що за всіма показниками, навіть МОЗ, Тернопіль не потрапляє в червону зони. І, коли уряд приймав рішення, то з місцевою владою обговорення не було.

ТЕРНОПІЛЬ НІХТО НЕ ЗМУСИТЬ ЖИТИ У ЖОДНІЙ ЗОНІ!

ТЕРНОПІЛЬ НІХТО НЕ ЗМУСИТЬ ЖИТИ У ЖОДНІЙ ЗОНІ! Вдумайтесь, тернополяни повертаються додому з інших міст і не знають, чи зможуть вийти на станції «Тернопіль». Вони з маленькими дітьми, повертаються з відпочинку чи їдуть до своїх стареньких батьків. Що їм робити? Доки у Києві працюють «велюрові ресторани», у Тернополі «Укрзалізниця» заборонила зупинятися поїздам. Я звертаюся до регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації! Я вимагаю не зупиняти міжміське автобусне сполучення з Тернополем та відмінити заборону зупинки на залізничній станції!

Опубліковано Сергієм Надалом Неділя, 2 серпня 2020 р.

Мер міста зазначив, що держава за весь час карантину не фінансово допомогла місту, а зараз ще й вносить його в червону зону.

Станом на 2 серпня, в місті 845 випадків заражень коронавірусом, 233 особи одужали, всього 2 смертельні випадки.

Нагадаємо, в Україні фіксують невеликий спад кількості випадків коронавірусу, за вчора заразились ще 990 людей.

Зазначимо, в Україні сьогодні, 3 серпня, набрали чинності нові правила адаптивного карантину, зокрема, міста і райони розподілені на чотири зони в залежності від епідеміологічної ситуації.