ua en ru

Ситник: станом на початок жовтня НАБУ направила до суду 155 справ

Ситник: станом на початок жовтня НАБУ направила до суду 155 справ Фото: Артем Ситник (Віталій Носач, РБК-Україна)

Ситник зазначив, що справедливі вироки по ним означатимуть, що в країні розпочата реальна протидія корупції

Станом на початок жовтня 2018 року 155 справ направлено до суду Національним антикорупційним бюро України. Про це директор НАБУ Артем Ситник заявив на зустрічі із представниками бізнесу в Європейській бізнес асоціації, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на початок жовтня 155 справ направлено до суду Національним антикорупційним бюро. По близько 20-ти з них суспільство дуже чекає рішення. Саме справедливі вироки по ним будуть точкою неповернення та означатимуть, що в країні розпочата реальна протидія корупції", - сказав він.

Так, йшла мова про роботу та спеціалізацію детективів інституції, ризики та особливості роботи в Україні, функціонал подібних інституцій в Європі, стратегію розвитку НАБУ, інформування про роботу структури, гучні справи, які зараз розглядаються.

"З політичною корупцією треба боротись на виборах...Запуск антикорупційного суду. В той же час, треба розуміти, що є ризики. Зараз суспільство нікому не вірить. Тож, без постійного моніторингу, міжнародної експертизи, уваги від бізнесу та громадського суспільство якісні зміни буде важко впровадити", - наголосив Ситник.

Трьома важливими умовами мінімізації корупції він назвав превенцію, дерегуляцію та використання правоохоронних функцій.

"Дерегуляція - це зменшення корупційних ризиків. Яскравий приклад - державні підприємства і призначення там якісних стратегічних керівників, які будуть його розвивати, а не викачувати ресурси", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами Ситника, НАБУ за результатами діяльності у першому півріччі 2018 року повернуло до державного бюджету 107 млн гривень.

Зазначимо, зокрема повідомлялося, що детективи НАБУ затримали прокурора ГПУ на хабарі в 15 тисяч доларів.