ua en ru

Ситник відповів на слова Омеляна про попередження про обшук

Ситник відповів на слова Омеляна про попередження про обшук Фото: Артем Ситник (Віталій Носач, РБК-Україна)

Ситник заявив, що не попереджав Омеляна про обшуки

Директор НАБУ Артем Ситник розповів, що контактував з главою Міністерства інфраструктури Володимиром Омеляном щодо справ по "Укрзалізниці" та Мінінфраструктури. Про це в ефірі "UA:Перший" повідомив Ситник.

"Звичайно, були контакти (з Володимиром Омеляном, - ред.). Я не попереджав його про обшуки. Контакти були і дуже багато, тому що міністр постійно звертався, передавав матеріали по "Укрзалізниці" і по інших справах, які стосувалися Міністерства інфраструктури", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого розголошення даних попереднього розслідування Ситником.

Зокрема, мова йде про вчорашню заяву Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна про завчасноме повідомлення Ситником про заплановане проведення обшуку за місцем його проживання.

Попередньо, зазначена заява Омеляна не вбачається голослівною, так як матеріали кримінального провадження, в якому йому повідомлено про підозру, містять відомості про наявність телефонних розмов між Омеляном і абонентом, записаним як "Артем Ситник", напередодні проведення обшуку, зокрема, 19 вересня і 2 листопада 2017 року.

Омелян має намір передати чолі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницкому інформацію про зловживання в інфраструктурній сфері, на які, за його словами, не відреагувало Національне антикорупційне бюро України.

Додамо, що 13 вересня Національне антикорупційне бюро оголосило Омеляну підозру у незаконному збагаченні і приховуванні доходів. За даними слідства, він за останні вісімнадцять років отримав 2,17 млн гривень офіційного доходу, тоді як його витрати лише в період з 2008 року по 26 квітня 2015 року склали не менше 3,45 млн гривень.