ua en ru

Ситник не виключає свого затримання у справі про розголошення держтаємниці

Ситник не виключає свого затримання у справі про розголошення держтаємниці Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

У рамках справи про розголошення Ситником держтаємниці ГПУ отримала доступ до телефону Седлецької

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник не виключає свого затримання у справі про розголошення держтаємниці, в рамках якої Генпрокуратура отримала доступ до телефону главреда "Схем" Наталії Седлецької. Про це Ситник заявив журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Ситника, справа про яку йде мова, "досить стара і валялася в Генпрокуратурі". Разом з тим, він зазначив, що з початком нового політичного сезону по ній можуть початися "якісь рухи".

"Наскільки я знаю, там (в рішенні суду про доступ до інформації з телефону Седлецької, - ред.) мова йде не про прослуховування, а про отримання інформації про графіках з'єднання", - зазначив він Ситник.

Крім того, Ситник заявив, що тиск на нього почався з початком роботи НАБУ. При цьому, він зазначив, що якби були "реальні підстави притягати до відповідальності когось із детективів або керівництво НАБУ, це давно було б зроблено".

"НАБУ настільки всіх дістало, що їм необхідно зараз зробити щось зі мною особисто, з НАБУ...Виключати подальших розслідувань, затримань, арештів мене персонально я не буду, особливо, коли буде наближатися час до виборів", - заявив Ситник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд Києва надав ГПУ доступ до інформації з телефону Седлецької, яка проходить свідком у справі про розголошення держтаємниці Ситником.

Також повідомлялося, що сьогодні генпрокурор Юрій Луценко пропонував Седлецькій зустрітися, щоб пояснити дії ГПУ. У відповідь на це Седлецька запросила Луценка поспілкуватися з нею у прямому ефірі на "Радіо Свобода", але Луценко відмовився.