ua en ru

Світоліна стала переможницею підсумкового турніру WTA

Світоліна стала переможницею підсумкового турніру WTA Фото: Еліна Світоліна (wtatennis.com)

У фіналі українка обіграла Слоан Стівенс з США

Українська тенісистка Еліна Світоліна стала переможницею підсумкового турніру WTA 2018 року в Сінгапурі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані на сайті тенісної організації.

У фіналі Еліна зустрілася з американкою Слоан Стівенс. У першому сеті українка поступилася - 3:6. У другому і третьому сеті вона зробила по 3 брейка і перемогла Стівенс з рахунком 6: 2.

Для перемоги Світоліній знадобилося дві години та 23 хвилини. До цього матчу тенісистки зустрічалися тричі. Тепер рахунок в їх особистому протистоянні 2-2.

Еліна Світоліна стала першою українкою, яка виграла підсумковий турнір WTA.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла у фінал підсумкового турніру. У півфінальній грі вона була сильнішою за нідерландку Кікі Бертенс.

До півфіналу турніру в Сінгапурі Світоліна вийшла з трьома перемогами в груповому раунді. Виступаючи в так званій Білій групі, вона обіграла Петру Квітову (6: 3, 6: 3), Кароліну Плішкову (6: 3, 2: 6, 6: 3) і Каролін Возняцкі (5: 7, 7: 5, 6: 3).

Відзначимо, жоден український тенісист або тенісистка раніше не вигравав більш значущий турнір. Призовий фонд цьогорічного розіграшу WTA Finals склав 7 млн доларів. Даний турнір завершує тенісний сезон, в ньому зустрічаються кращі тенісистки року.