ua en ru

Суд не встиг продовжити арешт Савченко

Суд не встиг продовжити арешт Савченко Фото: Надія Савченко (РБК-Україна)

Продовження запобіжного заходу Савченко суд розгляне 4 вересня

Шевченківський районний суд Києва у понеділок, 3 вересня, не встиг розглянути клопотання головної військової прокуратури щодо продовження запобіжного заходу - тримання під вартою - депутата Надії Савченко. Про це повідомяє "Радіо Свобода".

Зазначається, що суд зважив на прохання Савченко та її адвокатів та переніс розгляд клопотання на вівторок, 4 вересня, у зв'язку із завершенням робочого дня. Також суд врахував те, що, за словами Савченко, "учасники процесу втомилися".

Прокурори у справі Савченко зазанчають, що якщо суд не встигне роглянути продовження арешту нардепу Савченко до 7 вересня - у цей день спливає термін тримання її під вартою - то Савченко може впливати на свідків чи виїхати за межі України. Також, за словами прокурорів, вийшовши з СІЗО, підозрювана може спілкуватися зі співучасниками у планування теракту.

Захист Савченко зі свого боку заявив, що побоювання прокурорів є безпідставними, оскільки лідер бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко, зв'язки з яким називали фактором ризику, загинув.

"Якби ж Савченко хотіла втекти, то вона б зробила це до арешту", - сказав адвокат Андрій Левковець.

Нагадаємо, Шевченківський суд Києва 29 серпня 2018 року залишив Надію Савченко під вартою, відмовивши змінити запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.

Раніше експерти встановили, скільки людей могли постраждати від теракту, який нібито готували Савченко і Володимир Рубан. Йдеться про понад 7 тис. потенційних жертв.

За даними слідства, Савченко нібито планувала замах на вищих керівників України, зокрема, президента Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, секретаря РНБО Олександра Турчинова та інших. 2 серпня 2018 року прокуратура оголосила про завершення досудового розслідування.