ua en ru

Суд заарештував одного з підозрюваних у замаху на Устименка

Суд заарештував одного з підозрюваних у замаху на Устименка Фото: засідання суду у справі Устименка (youtube.com/Новости Думська)

При цьому підозрюваний заперечує свою провину і говорить, що військовослужбовець

Київський районний суд Одеси відправив у СІЗО одного з підозрюваних у замаху на активіста "Автомайдану", члена Ради громадського контролю НАБУ Віталія Устименка. Про це повідомляє "Думская".

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою суд обрав мешканцю Кривого Рогу Станіславу Р., якого підозрюють у нападі на Устименка.

При цьому чоловік свою провину не визнав. Він заявив, що ніколи не бачив Устименка і не знає, хто це. Крім того, за його словами, він ніколи раніше не був в Одесі. Також підозрюваний стверджує, що, як і другий затриманий, є діючим військовослужбовцям 54-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.

У командуванні з'єднання підтвердили, що підозрюваний є військовослужбовцем 54-й мехбригади (і колишнім азовців), але вже тривалий час числиться в списку тих, хто "самовільно залишили частину".

У Збройних силах чоловік з 2010 року. Починав у Повітряних силах, потім перейшов в ВМСУ. Служив в окупованому Криму, звідки передислокувався в Одесу. Деякий час командував відділенням в роті охорони штабу ВМСУ.
14 січня 2015 року Приморський районний суд Одеси визнав його винним в розкраданні трьох пістолетів системи Макарова, але від покарання звільнив з трирічним випробувальним терміном. Підозрюваний перебрався в "Азов", де був спочатку просто бійцем, а потім - інструктором. Він взяв собі позивний "Кідур". З серпня 2016 року - в 54-й бригаді. Брав активну участь у війні на сході, відзначився в кількох боях, але потім дезертирував.

Нагадаємо, 5 червня в Одесі невідомі напали з ножем на Віталія Устименка. Напад на активіста Устименко, поліція кваліфікувала як замах на вбивство.

Вчора, 25 вересня, поліція затримала двох підозрюваних в нападі на Віталія Устименка.