ua en ru

У США розбився перший новітній винищувач F-35B, - CNN

У США розбився перший новітній винищувач F-35B, - CNN Фото: винищувач F-35 (wikipedia.org)

Пілот встиг катапультуватися

В окрузі Бофорт в штаті Південна Кароліна розбився американський багатоцільовий винищувач п'ятого покоління F-35B. Про це з посиланням на неназваного військового чиновника повідомляє телеканал CNN.

Як повідомляє видання, пілот встиг катапультуватися. Цю інформацію потім підтвердили в офісі шерифа округу. Згідно з повідомленням відомства в Twitter, льотчик катапультувався успішно, тепер його оглядають лікарі.

У США розбився перший новітній винищувач F-35B, - CNN

Авіакатастрофа, як уточнюється на сайті офісу шерифа, сталася біля Кларендон-роуд (Clarendon Road) і Джо-Аллен-драйв (Joe Allen Drive) в районі Грейс-Хілл.

"Військові підтвердили, що це (впав, - ред.) військовий літак", - йдеться в повідомленні.

При цьому вони не назвали моделі потерпілого крах літака. Отримав чи хто-небудь в результаті пригоди травми поки невідомо, йдеться у повідомленні офісу окружного шерифа.

Раніше повідомлялося, американський багатоцільовий винищувач п'ятого покоління F-35B завдав перші у своїй історії авіаудари в реальній бойовій обстановці.

F-35B був розроблений для Корпусу морської піхоти США і пристосований для зльоту і посадки на десантні судна класу USS Essex.

Основний підрядник за проектом літака корпорація Lockheed Martin вважає F-35B майбутнім військової авіації, оскільки він поєднує в собі новітні технології, надзвукову швидкість та інші характеристики.