ua en ru

США вже поставили Javelin Україні, - Держдеп

США вже поставили Javelin Україні, - Держдеп Фото: Javelin (flickr.com defenceimages)

Офіційний представник Держдепу США підтвердив дану інформацію у відповідь на запит Radio Free Europe

Сполучені Штати Америки (США) підтвердили поставку в Україну протитанкових ракетних комплексів американського виробництва Javelin. Про це повідомляє Radio Free Europe, посилаючись на інформацію Держдепартаменту США.

"Вони вже були доставлені", - підтвердив офіційний представник Держдепу в запиті видання про постачання Javelin Україні.

Нагадаємо, раніше голова держави Петро Порошенко заявив, що американські переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin стануть додатковим стримуючим аргументом проти агресії РФ на Донбасі після того, як їх отримає Україна.

Повідомлялося, що Україна закупить у США 210 протитанкових ракет "Джавелін" (Javelin) і відповідних переносних пускових комплексів вартістю 47 млн ​​доларів. Підкреслювалося, що конгрес США повинен узгодити продаж.

Відзначимо, у кінці січня США почали підготовку до передачі Збройним силам України американських протитанкових ракетних комплексів (ПРО) "Джавелін" (Javelin), про що повідомляв спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер.