ua en ru

США передали Україні два катери "Айленд"

США передали Україні два катери "Айленд" Фото: катера "Айленд" (facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Адмірал берегової охорони США заявив, що катери відіграють велику роль у забезпеченні безпеки береговою охороною

США передали ВМС України два патрульних катери типу Island. Про це заявив адмірал берегової охорони США Майкл Макалістер, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми підписуємо меморандум з ВМС України. Ми передаємо два колишніх американських катерів класу Island. Протягом 20 років ми надали 500 об’єктів нашим різним партнерам. Ця програма вигідна для всіх сторін", - повідомив Макалістер.

Він наголосив, що катери відіграють велику роль у забезпеченні безпеки берегової охорони.

"Я впевнений, що ці катери відслужать чудову службу в руках ВМС України. Ці катери є дуже ефективними. Х персонал може долати при стихійних лихах. Перед тим як вони перейдуть до ВМС Украни будуть проведені комплексні модернізації. Персонал берегової охорони проведе підготовку і навчання особового складу для цих кораблів перед їх прибуттям в Україну", - додав він.

Церемонія передачі катерів Україні проходила у Балтиморі (штат Меріленд, США). В ній приймали Президент України Петро Порошенко, дружина президента Марина Порошенко, посол України в США Валерій Чалий та віце адмірал берегової охорони Майкл Макалістер.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що США у четвер передасть Україні катери берегової охорони. Також зазначалось, що Україна і США вийшли на новий рівень стратегічного партнерства у сфері Національної безпеки і оборони.