ua en ru

За "вибори" президента РФ в Криму Рада ЄС ввела санкції проти 5 осіб

За "вибори" президента РФ в Криму Рада ЄС ввела санкції проти 5 осіб Ілюстративне фото (facebook.com-eucouncil)

Рада ЄС ввела санкції проти відповідальних за проведення "виборів" в Криму

Рада ЄС ввела санкції проти відповідальних за проведення "виборів" президента Російської Федерації у Криму. По це у Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

"Вітаю офіційне рішення Ради ЄС про запровадження санкцій проти п’яти осіб, відповідальних за незаконне проведення виборів президента РФ в тимчасово окупованому Криму та Севастополі", - йдеться у повідомленні.

Порошенко також зазначив, що покарання за незаконні дії проти суверенітету та територіальної цілісності України є неминучим.

"Мої зустрічі в Аахені з лідерами ЄС, Франції, Німеччини чітко підтвердили, що тема деокупації та відновлення суверенітету України над Кримом є одним з нагальних пріоритетів європейського порядку денного", - додав він.

Вітаю офіційне рішення Ради ЄС про запровадження санкцій проти п’яти осіб, відповідальних за незаконне проведення...

Опубліковано Петром Порошенком 14 травня 2018 р.

Нагадаємо, 11 травня поточного року комітет постійних представників Європейського союзу розширив список персональних санкцій проти громадян Російської Федерації, які були організаторами незаконних виборів президента РФ в анексованому Криму.

Як писало РБК-Україна, раніше Порошенко розповів, що він і лідери Франції і Німеччини в ході зустрічі "дуже ретельно обговорили" питання санкцій політики.

"Санкції (проти Росії, - ред.) повинні бути продовжені, і впроваджені нові додаткові санкції, особливо для тих, хто брав участь в організації і проведенні незаконних виборів президента Російської Федерації в Криму, про що засвідчив ряд заяв авторитетних міжнародних організацій і України" , - заявив Порошенко.