ua en ru

Стан здоров’я утримуваного у РФ Клиха критично погіршується, - омбудсмен

Стан здоров’я утримуваного у РФ Клиха критично погіршується, - омбудсмен Фото: Станіслав Клих (youtube.com Радіо Свобода)

Денісова звернулась до омбудсмена РФ з проханням посприяти терміновому звільненню Клиха

Стан здоров’я незаконно утримуваного у Російській Федерації (РФ) Станіслава Клиха критично погіршується. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Уповноваженої Верховної ради України з прав людини Людмили Денісової.

Як зазначається, Денісова отримала інформацію, що стан фізичного та психічного здоров’я українця Клиха, засудженого у РФ, критично погіршується.

"Денісова звернулась до омбудсмена Російської Федерації Тетяни Москалькової з проханням посприяти проведенню незалежного медичного огляду засудженого українськими чи іноземними лікарями. А також, посприяти терміновому звільненню Станіслава Клиха з гуманітарних підстав", - йдеться у повідомленні.

У РФ Клиха засуджено до 20 років колонії за нібито "участь у Чеченській війні проти армії РФ". Клих відбуває покарання в Челябінській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація відмовила Україні у видачі політв'язнів Станіслава Клиха, Миколу Карпюка та Олексія Чірнія.